• Anonym (kristen)

    Oskuld före äktenskapet

    Hej undrar bara om ni killar skulle kunna tänka er att dejta en oskuld samt vänta på henne tills ni är gifta ?
    undrar också om det finns andra tjejer kristna eller muslimer /ateister som funderar på att vänta eller bara forfarande är oskuld av ngn annan andledning , själv så vill jag vänta eftersom jag är kristen , undrar bara hur vanligt det är i sverige tex..?? 

  • Svar på tråden Oskuld före äktenskapet
  • Anonym (väntat)
    Anonym (Har väntat) skrev 2013-06-05 15:45:54 följande:
    Inte lika uttalat som för henne. Jag tänkte mig kanske att det skulle bli så att sex hade jag med min livskamrat och ingen annan, men jag hade ett ganska öppet förhållningssätt och var inte lika strikt inriktad på äktenskapet som min fru var. Ändå blev det så att det är jag som har haft sex bara med en och med jättesen debut, medan hon som benhårt höll på sex inom äktenskapet har delat
    den sexuella gemenskapen med flera män. Trots att det var bara tillfälliga partners har erfarenheterna berört henne djupt. Lusten, spänningen, njutningen, tillfredsställelsen, besvikelsen, skuldkänslorna, allt var väldigt starka upplevelser för henne, som hon i början av vår relation ännu hade svårt att hantera. Men sen hittade hon en ny balans där hon accepterar att hon misslyckades och inför sig själv och mig kan stå för vad hon har gjort och där hon kan ta vara på de erfarenheter, både bra och dåliga, som det gav henne. 
    Är ni "vanliga" kristna eller tillhör ni någon frikyrka?
  • shakennotstörd
    Anonym (Klart det finns) skrev 2013-06-04 13:03:11 följande:

    Jag tror absolut att du TS kan hitta en kille som kan tänka sig vänta, men jag tror inte att du hittar en vanlig kille på krogen. Tror att du som kristen skulle må bäst av att hitta en kille som står nära dig i dina värderingar, dvs vara aktiv kristen. Lycka till!



    Det finns ju till och med kristna män som ställer det villkoret - att kvinnan är oskuld. Tur att Gud är mer förlåtande än så och jag har svårt att förstå människor som anser sig ha rätten eller skyldigheten att döma hårdare än Gud själv.
  • Anonym (väntat)
    Anonym (Har väntat) skrev 2013-06-05 14:08:12 följande:

    Kanske det skulle vara en idé med inplanerade avhållsamhetsperioder, så vet båda vad som gäller. Hon behöver inte ha skuldkänslor för att hon säger nej och jag behöver inte ha orealistiska förhoppningar eller vara rädd att bli avvisad... Och ett gemensamt skönt mål att se framemot sen när "perioden" är slut.

    Hur ofta blir det för er sen då, när de tillåtna veckorna är inne? En kritik mot säkra perioder som preventivmetod är att man känner sig pressad att ha sex väldigt ofta under den ganska korta tid som är "säker". Men ni upplever inte det då, att ni "måste" ha sex när det är tillåtet?  

    Nu slår det mig att "säkra perioder" måsta passa ganska dåligt för dem som följer era regler. Då blir det ju ännu mindre tid kvar för sex... Säger de judiska reglerna något om preventivmedel annars?

    Jag har nog aldrig upplevt det som ett måste. När man har byggt upp stämningen så länge, så längtar man verkligen bara. Det blir ofta att vi sedan har sex varje dag eller nästan varje dag. De enda gångerna jag inte har känt för det har varit när sex blivit tillåtet igen efter förlossningen. Det har känts för tidigt varje gång, men då har vi helt enkelt skjutit på det lite tills jag varit redo. 

    Nej, säkra perioder är inget lyckat preventivmedel för oss  Enligt bibeln får man inte "slösa mannens säd", så kondomer är inte tillåtna.  De andra preventivmedlen är tillåtna, men man ska ju ha barn, så att säga. (Kopparspiral kan vara lite problematisk eftersom man ofta får längre menstruationer och mellanblödningar, vilket förlänger abstinensen.)
  • Anonym (sthlm)
    Anonym (väntat) skrev 2013-06-04 16:51:14 följande:

    Det är nyttigt att längta och tråna. Vi har varit gifta i 12 år och ändå känns det helt nytt varje månad - det är rätt häftigt.
    Jag som hade sex med flera olika före äktenskapet kan meddela: man trånar om det är rätt, även om det inte är den första. Jag trånar fortfarande efter min andra hälft och vi har varit gifta nästan lika länge som ni. Därmed inte sagt att det hade varit annorlunda om vi båda varit oskulder när vi gick in i äkatenskapet. Men jag tror knappast det kommer ändras de närmsta åren pga våra tidigare erfarenheter. Eller något annat heller, för den delen -- snarare vet vi mer om vad varför det är bättre nu och längtar inte till ngåot annat "okänt och spännande"; been there, done that.
  • Anonym (sthlm)
    Anonym (Har väntat) skrev 2013-06-05 12:15:06 följande:
    Varför man låter samlivet styras av avhållsamhet? Ja för vår del var det så att min fru hade gjort ett levnadsval i tonåren att hon skulle vänta med sex till äktenskapet. Hon lyckades dock inte gifta sig och när hon var 26 brast hennes föresatser och hon låg med flera män. När hon och jag träffades hade hon dock varit avhållsam ett år igen och hon funderade en hel del på hur hon skulle hantera sexualiteten i vår relation. En kompromiss blev då att vi skulle vänta tills vi var förlovade, något som kändes ok för mig som var helt oerfaren och kände mig ganska osäker inför sexdebuten. Det blev då ett år av sällskapande men utan sex. Det var på många sätt en fin upplevelse att lära känna varandra i lugn och ro och veta att sex skulle komma in i bilden lite längre fram. Visst var det svårt ibland att inte gå för långt, men vi hjälptes åt. När hon var tänd höll jag tillbaks och tvärtom. Visst kunde vi ha börjat innan vi förlovade oss eller så kunde vi ha förlovat oss snabbare, men det var bra som det blev. 
    Varför gjorde hon det "levnadsvalet"? Vad låg bakom din sena sexdebut?

    Jag ser verkligen inte poängen. Och jag har ändå frikyrklig bakgrund. Antingen följer man VARJE råd i bibeln (och det blir nog jobbigt) eller så väljer man fritt. Och i det senare fallet: vargör begränsa just sexdebut? Det är ju en sak som har sådan SJUK potential att orsaka ENORMA problem senare (även det det finns instanser som "heligt" intygar att det inte orsakade problem, i motsats till exempelvis mina föräldrar)!

    Detta är en av de saker som jag har svårast att begripa i allt det krafs som kommer ut min kristna uppväxt. Varför anamma just precis de normer som göra det så otroligt svårt att upprätthålla de övriga normer som definieras i så många motsägelsefulla normer som specificeras av så många olika personer från anno datzumal? Om man ändå ska välja: välj en uppsättning som funkar, som är självkonsistent, för tusan gubbar! Annars är det ju som att vara miljöpartist och vägra både bil och att använda kommunala transporter (utan att  vara mångmiilojnär och kunna köpa bostad nära vilken arbetsplats man än råkar få)! Varför?
  • lykantrophona
    Anonym (väntat) skrev 2013-06-05 12:29:37 följande:
    Du tycker inte att man "ska" lova att vara tillsammans resten av livet utan att ha haft sex - det är återigen DITT synsätt och DIN livsstil du utgår ifrån här. Det som funkar för dig, funkar inte för alla. Jag är mycket nöjd med mina val och mina religiösa väninnor liksaså.  
    Vad skulle du ha gjort om du och din man visade er vara helt sexuellt inkompatibla? Skilsmässa eller leva resten av ditt liv i bitterhet?

    Jag "prövkör" ju, så i mitt fall skulle sådant märkas långt före eventuellt äktenskap.

    För den delen, får jag inte sex så blir jag fan en fara för allmänheten. Mina vänner kan nog intyga om hur jobbig jag varit i mina singelperioder i tonåren, som flirtade med i stort sett alla i bekantskapskretsen och drog sexskämt jämt och ständigt. När jag var singel senast så löste jag det hela med några vilda äventyr med killar jag aldrig mer behöver träffa. Mådde skitbra!

    Hur gjorde du medan du väntade? Hade du ingen sexlust?
  • Anonym (Har väntat)
    Tom Araya skrev 2013-06-05 15:58:14 följande:
    Det tror jag nog du skulle om avhållsamheten infaller just när din fru vill.
    Det ju den poängen med regler vs frihet när det gäller sex (och annat gott här i livet) som jag vill påtala här.
    Du menar om hennes lust skulle komma bara under de förbjudna perioderna? Det skulle ju vara prekärt. Men tanken är väl att om man håller sig tillsammans, så är båda fyllda av lust sen när avhållsamhetsperioden tar slut.
  • Anonym (Har väntat)
    Anonym (väntat) skrev 2013-06-05 16:27:04 följande:
    Är ni "vanliga" kristna eller tillhör ni någon frikyrka?

    "Vanliga", men min fru har en hel del frikyrkliga vänner och kontakter, Och jag också till viss del. Tycker du att min frus bestämda inställning till sex är "frikyrklig"?
  • shakennotstörd
    Anonym (väntat) skrev 2013-06-05 16:27:04 följande:
    Är ni "vanliga" kristna eller tillhör ni någon frikyrka?

    Finns det flera sorters kristna?
  • Anonym (Har väntat)
    shakennotstörd skrev 2013-06-06 08:59:21 följande:

    Finns det flera sorters kristna?
    Alla kristna är väl ett i någon bemärkelse, men sen finns det många varianter och schatteringar. En mera strikt syn på sex och avhållsamhet är väl vanligare i frikyrkokretsar, så det var väl det som föranledde frågan.
Svar på tråden Oskuld före äktenskapet