• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • La Lola
    stickkontakt skrev 2013-06-12 23:22:50 följande:
    Snälla säg att du skämtar?
    Det hoppas jag också!
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Dixie

    Med tanke på din begränsade kunskap om matlagning kanske du ska börja med något annat än maränger....

  • Hemlig123
    stickkontakt skrev 2013-06-12 23:22:50 följande:
    Snälla säg att du skämtar?

  • Anonym (Ägg)
    Severus skrev 2013-06-12 23:21:53 följande:
    Du vispar förstås det genomskinliga

    Jaja, att det ska vispas står i receptet :) men ska det kokas eller stekas först?
  • La Lola
    Dixie skrev 2013-06-12 23:23:45 följande:
    Med tanke på din begränsade kunskap om matlagning kanske du ska börja med något annat än maränger....
    Typ koka makaroner?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?