• Äldre 12 Jun 23:22
    112379 visningar
    205 svar
    205
    112379

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Snälla säg att du skämtar?

  • Äldre 12 Jun 23:30
    #23
    La Lola skrev 2013-06-12 23:25:08 följande:
    Typ koka makaroner?
    Jag tror inte att man ska handskas med spisen alls i det läget. Som någon skrev, smörgås är ett bättre alternativ.
  • Äldre 13 Jun 08:29
    #68
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-13 08:13:38 följande:
    Inser så här på morgonen att jag faktiskt har bakat sockerkaka utan problem, sätter mig i ett hörn o skäms



    Hade du kokta eller stekta ägg i den?
  • Äldre 14 Jun 21:42
    Cecilia 913 skrev 2013-06-14 19:43:57 följande:
    Så dumt är det kanske inte ändå...

    Förr lagade man inte maränger med rå äggvita, som man gör i dag, utan maränger "sjöds", alltså kokades. Jag har ett gammalt recept i en kokbok på sjudna maränger. I många andra länder äter man inte råa ägg, delvis på grund av salmonellarisken, då kokar man också marängsmet.

    Men idag i Sverige är det väl ingen som kokar äggvitan till maränger, utom TS.  
    Men då separerar man gulan och vitan när de är råa, blandar i socker och SEN vispar över vattenbad. Det kallas för fransk maräng om jag inte minns fel, och de blir sega inuti istället för spröda. Marängerna ska ju ändå gräddas i ugnen, så någon salmonellarisk borde det inte vara utan det handlar om konsistensen.

    Men TS vill ju koka/steka äggen eftersom det enligt henne inte finns någon äggvita i råa ägg, för då finns endast äggslem. Försöker man vispa kokt äggvita och socker vet jag inte vad som händer men det blir inte maräng i alla fall.
  • Äldre 19 Jul 12:05
    Anonym (Ägg) skrev 2013-07-19 12:03:54 följande:
    Meeeeeeen vilken tid de tar att vispa äggslem o socker. Det måste gå fortare med kokta ägg?
    Oj, har du hållit på i över en månad och fortfarande inte fått till några maränger? Förvånad
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?