• Tissetass

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Du vispar den råa äggvitan tills den blir fluffig? Obestämd

  • Tissetass
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:28:17 följande:

    Finns ju ingen rå äggvita *facepalm*
    Det genomskinliga är rå äggvita...
  • Tissetass
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:31:32 följande:

    Men det är juice vitt innan det är tillagat? Borde det inte heta typ äggslem eller liknande istället för äggvita om man syftar på det genomskinliga rått?
    Så du menar att äggslemmet byter namn och förvandlas till äggvita när man värmer ägget? Man lär sig något nytt varje dag.Förvånad
  • Tissetass
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:34:40 följande:

    Är du säker på att äggslemet blir äggvita av att vispas? Måste det inte tillsättas värme för att det ska bli äggvita? Eller genererar en elvisp tillräckligt med värme för att det ska bli vitt? Hur gör man om man bara har en handvisp?
    Det blir vitt efter ett tag då du vispat in luft i det så det förvandlas från slem till skum.
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?