• Anonym (Ägg)
    Äldre 12 Jun 23:21
    112385 visningar
    205 svar
    205
    112385

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • höhö
    Äldre 13 Jun 14:19
    KimPossible skrev 2013-06-12 23:26:39 följande:
    Jag tror "bre en smörgås" är en bättre början.
    haha! ja det är nog en bra början Tungan ute
  • Äldre 13 Jun 14:48
    Anonym (anof?) skrev 2013-06-13 13:04:36 följande:
    Nu skrev ju Taquine att hon kände sig som en tråkmåns eftersom hon inte skrattade åt något som hon tyckte var tråkigt. Lite onödigt att känna så kan jag tycka.

    Att tycka att andra är tråkmånsar för att de skakar och frustar och rullar av skratt åt denna TS är en helt annan sak. (Det kan jag hålla med om faktiskt. Denna trådstart känns misstänkt fejk och - därför - inte särskilt rolig.)

    Den jag såg som uttryckte att hon rullade av skratt var Ascendere, åt den gamla tråden som handlade om räkor med ansikten. Inslag i den tråden fick mig att dra på smilbanden, i synnerhet eftersom den trådens TS var fullt allvarlig.
    Varför är den mindre rolig för att den är fejk?
    Eller omvänt, varför hade den blivit roligare om den varit äkta? 

    Jag vet inte om tråden är fejk, men man kan ju lätt misstänka det, men i så fall är ju TS något av ett humorgeni.

    "Räkor med ansikten" Skrattande 
    Ja jävlar
     

    (Jo jag är nog ganska lättroad... Tungan ute
  • Haming­ja
    Äldre 13 Jun 17:17

    Är du dum eller bara bortskämd??? Död

    Man använder rå äggvita, såklart! När man ska dela gula och vita, så slår man ägget mot kanten av ett glas, kopp etc. Slå på mitten av långsidan - ett kort, bestämt slag. Då delas äggskalet i två delar. Håll dem över koppen, en i var hand, med den som innehåller äggulan uppåt så att äggulan inte kan smita. Låt äggvitan rinna ner i koppen. "Bolla" sedan ett par gånger mycket försiktigt äggulan mellan det vänstra och det högra skalet, medan den äggvita som är kvar långsamt får rinna ner i koppen. Sedan häller du över gulan i ett annat kärl, för att använda till något annat! 

  • Äldre 13 Jun 17:37

    TS - man kan köpa äggslem på dunk. 10 äggslem för ca 35kr på ICA.

  • Anonym (ANOF är död)
    Äldre 13 Jun 18:04

    Hur går det för dig, ts?

  • Anonym (öh?)
    Äldre 13 Jun 18:07

    Trodde man skulle vispa de vita...skalet alltså. Hur blir annars marängerna vita?

  • Äldre 13 Jun 18:13
    Anonym (öh?) skrev 2013-06-13 18:07:55 följande:
    Trodde man skulle vispa de vita...skalet alltså. Hur blir annars marängerna vita?
    Nej....äggskalet gör att marängerna blir knapriga på ytan :)
  • Anonym (anof?­)
    Äldre 13 Jun 18:17
    Ascendere skrev 2013-06-13 14:48:16 följande:
    Varför är den mindre rolig för att den är fejk?
    Eller omvänt, varför hade den blivit roligare om den varit äkta? 

    Jag vet inte om tråden är fejk, men man kan ju lätt misstänka det, men i så fall är ju TS något av ett humorgeni.

    "Räkor med ansikten" Skrattande 
    Ja jävlar
     

    (Jo jag är nog ganska lättroad... Tungan ute
    Du har såklart rätt i att en tråd inte blir mindre rolig om den är fejk, om den är riktigt trovärdig! Och ja, i så fall är ju TS ett humorgeni. Problemet med fejktrådar är att de oftast uppenbarar sig som just fejk efter några poster, och då brukar man (i alla fall jag) ha haft det på känn från första början. De avslöjar sig oftast genom att överdriva på något sätt, och då känns TS som långt ifrån ett humorgeni. Det krävs så mycket fingertoppskänsla för att inte avslöja sig i detaljerna. Hmmmm, kanske ska prova någon gång för att se om jag har vad som krävs?

    Inlägg #14 i räkor med ansikten var enligt mig en (avsiktlig) höjdare (som jag tjatat om tidigare Tungan ute), och Kattis i bly/vatten-tråden bjöd ju oavsiktligen på en del skratt Glad
  • Anonym (anof?­)
    Äldre 13 Jun 18:24
    Ascendere skrev 2013-06-13 14:48:16 följande:
    Varför är den mindre rolig för att den är fejk?
    Eller omvänt, varför hade den blivit roligare om den varit äkta? 

    Jag vet inte om tråden är fejk, men man kan ju lätt misstänka det, men i så fall är ju TS något av ett humorgeni.

    "Räkor med ansikten" Skrattande 
    Ja jävlar
     

    (Jo jag är nog ganska lättroad... Tungan ute
    ....och ja, jag får väl förvånat erkänna mig lättroad också! (Äsch, livet blir roligare så. Flört) Självklart inte på samma nivå som när man ser en duktig ståuppkomiker leverera skratt på skratt och man skrattar så man får ont i magen, men när vardagen bjuder på oväntade skratt tackar jag och tar emot!
  • Äldre 13 Jun 18:24

    Tråkig tråd... Suck.

Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?