• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • Anonym (öh?)
    SnurriggirrunS skrev 2013-06-13 18:13:04 följande:
    Nej....äggskalet gör att marängerna blir knapriga på ytan :)
    Åh fan,på det sättet. 
    Ska jag bara hitta små marängformar så de blir så där toppiga.
    Kan man köpa dem på ikea? 
  • SnurriggirrunS
    Anonym (öh?) skrev 2013-06-13 18:26:09 följande:
    Åh fan,på det sättet. 
    Ska jag bara hitta små marängformar så de blir så där toppiga.
    Kan man köpa dem på ikea? 
    Japp, ikea har allt ;)
  • MrsPenn

    Lol, enda stället jag sett en plastdunk äggvita var ute på landet i Värmland.


    mammastitch skrev 2013-06-13 17:37:01 följande:
    TS - man kan köpa äggslem på dunk. 10 äggslem för ca 35kr på ICA.

    Om ditt namn innehåller ''Anonym'' så låtsas jag inte läsa vad du skriver.
  • Anonym (öh?)
    MrsPenn skrev 2013-06-13 18:56:16 följande:
    Lol, enda stället jag sett en plastdunk äggvita var ute på landet i Värmland.
    Var det verkligen äggvita o inte något annat?
  • paradox
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:24:45 följande:

    Jaja, att det ska vispas står i receptet :) men ska det kokas eller stekas först?
    det ska friteras fattar du väl 
  • Anonym (Frun)

    Min man har en barndomskamrat som började äta ett kokt ägg hos oss utan att skala först.....han tyckte inte att det behövdes.....32 år & hade Aldrig ätit ett kokt ägg förut iaf inte helt......

  • FinaTina

    Jag undrar hur du gör om det står "knäck ägget i pannan" i kokboken?
    Låter du "slemmet" rinna ner i ögonen, eller gör du som mästerkockarna i TV?
    Frågorna är många... 

Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?