• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • bomull

    Du ska ju självklart steka dom!

    Det är bara när man gör pannkakssmet man kokar dom först.

  • La Lola
    Jimman skrev 2013-06-12 23:25:50 följande:
    Dagens skämttråd :)
    Det måste det vara....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Aileen Allannah

    Osäker på om du är seriös eller om du försöker skapa lite action, men du separerar förstås gulan från det genomskinliga (som är vitan), och sen vispar vitan. Googla på hur du separerar gula och vita.

  • KimPossible
    La Lola skrev 2013-06-12 23:25:08 följande:
    Typ koka makaroner?
    Jag tror "bre en smörgås" är en bättre början.
    People who think they know everything are a great annoyance to those of us who do.
  • Dixie
    La Lola skrev 2013-06-12 23:25:08 följande:
    Typ koka makaroner?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*

    Hmm, möjligtvis skulle det funka......
  • La Lola
    KimPossible skrev 2013-06-12 23:26:39 följande:
    Jag tror "bre en smörgås" är en bättre början.
    Ja....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Anonym (Ägg)
    Tissetass skrev 2013-06-12 23:25:23 följande:
    Du vispar den råa äggvitan tills den blir fluffig?

    Finns ju ingen rå äggvita *facepalm*
  • La Lola
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:28:17 följande:

    Finns ju ingen rå äggvita *facepalm*
    Spelar du dum eller?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Tissetass
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:28:17 följande:

    Finns ju ingen rå äggvita *facepalm*
    Det genomskinliga är rå äggvita...
  • Anonym (lycka till)
    bomull skrev 2013-06-12 23:26:15 följande:
    Du ska ju självklart steka dom!
    Det är bara när man gör pannkakssmet man kokar dom först.
    Precis! Gjorde alltid min mormor.

    Men akta så att du inte köper tuppägg (de bruna i affären) för du vill ju ha vit maräng!
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?