• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • Anonym (Ägg)
    bomull skrev 2013-06-12 23:26:15 följande:
    Du ska ju självklart steka dom! Det är bara när man gör pannkakssmet man kokar dom först.

    Nä? Jag brukar ha hela ägg i pannkakssmeten? Gör jag fel då? Jag Harbin serverat pannkakor på råa ägg :O att ingen sagt nånting
  • stickkontakt
    La Lola skrev 2013-06-12 23:25:08 följande:
    Typ koka makaroner?
    Jag tror inte att man ska handskas med spisen alls i det läget. Som någon skrev, smörgås är ett bättre alternativ.
  • Anonym (Ägg)
    Tissetass skrev 2013-06-12 23:29:11 följande:
    Det genomskinliga är rå äggvita...

    Men det är juice vitt innan det är tillagat? Borde det inte heta typ äggslem eller liknande istället för äggvita om man syftar på det genomskinliga rått?
  • Alexiandra
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:28:17 följande:

    Finns ju ingen rå äggvita *facepalm*
    Jag är rätt säker på det är en skämttråd. Men det genomskinliga är det som heter äggvita, och rå är den just genomskinlig. 

    Så vill du göra maränger vispar du den tills det blir ett hårt skum, då blir den dessutom vit så oroa dig inte.

    Annars är det valfritt om du vill koka eller steka äggvitan innan du försöker vispa den till skum, men bjud inte på de marängerna när du har besök ;) 
  • fortsätt paddla

    Knäck ägget försiktigt över en skål och ( enklast) fånga upp äggulan i handen. Det vita/ genomskinliga slajmiga låter du rinna ner i skålen.
    Släng äggulan eller hitta på något roligt med den.
    Det vita/ genomskinliga slajmiga är den råa äggvitan ( som nu finns i skålen) och ska vispas ( rå) tillsammans med socker osv.

    Eller så kokar du ägget och pillar ut äggulan.

  • La Lola
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:31:32 följande:

    Men det är juice vitt innan det är tillagat? Borde det inte heta typ äggslem eller liknande istället för äggvita om man syftar på det genomskinliga rått?
    Men herregud....

    "Tillsätt 3 äggslem"
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Tissetass
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:31:32 följande:

    Men det är juice vitt innan det är tillagat? Borde det inte heta typ äggslem eller liknande istället för äggvita om man syftar på det genomskinliga rått?
    Så du menar att äggslemmet byter namn och förvandlas till äggvita när man värmer ägget? Man lär sig något nytt varje dag.Förvånad
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?