• Anonym (Ägg)
    Äldre 12 Jun 23:21
    112538 visningar
    205 svar
    205
    112538

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • Äldre 12 Jun 23:33
    #31
    Anonym (lycka till) skrev 2013-06-12 23:29:13 följande:
    Precis! Gjorde alltid min mormor.

    Men akta så att du inte köper tuppägg (de bruna i affären) för du vill ju ha vit maräng!



    Ja! Bra tips! :)

    Aldrig tänkt på, måste prova påskägg och se vad det kan tänkas bli för roligt resultat.
  • Anonym (Ägg) Trådstartaren
    Äldre 12 Jun 23:34
    #32
    Alexiandra skrev 2013-06-12 23:31:45 följande:
    Jag är rätt säker på det är en skämttråd. Men det genomskinliga är det som heter äggvita, och rå är den just genomskinlig.  Så vill du göra maränger vispar du den tills det blir ett hårt skum, då blir den dessutom vit så oroa dig inte. Annars är det valfritt om du vill koka eller steka äggvitan innan du försöker vispa den till skum, men bjud inte på de marängerna när du har besök ;) 

    Är du säker på att äggslemet blir äggvita av att vispas? Måste det inte tillsättas värme för att det ska bli äggvita? Eller genererar en elvisp tillräckligt med värme för att det ska bli vitt? Hur gör man om man bara har en handvisp?
  • Äldre 12 Jun 23:35
    #33
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:34:40 följande:

    Är du säker på att äggslemet blir äggvita av att vispas? Måste det inte tillsättas värme för att det ska bli äggvita? Eller genererar en elvisp tillräckligt med värme för att det ska bli vitt? Hur gör man om man bara har en handvisp?
    Det behövs inte värme, äggvitan blir vit på grund av luften du vispar in. Har du handvisp får du vispa jävligt länge bara. Fast jag tror att du helt enkelt ska gå ut och köpa maränger.

    Och nej, du är inte anof.
  • Äldre 12 Jun 23:35
    #34
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:29:52 följande:
    Nä? Jag brukar ha hela ägg i pannkakssmeten? Gör jag fel då? Jag Harbin serverat pannkakor på råa ägg :O att ingen sagt nånting



    Dom kanske trott det varit fullkornspannkakor?
  • Äldre 12 Jun 23:36
    #35
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:34:40 följande:

    Är du säker på att äggslemet blir äggvita av att vispas? Måste det inte tillsättas värme för att det ska bli äggvita? Eller genererar en elvisp tillräckligt med värme för att det ska bli vitt? Hur gör man om man bara har en handvisp?
    Det blir vitt efter ett tag då du vispat in luft i det så det förvandlas från slem till skum.
  • fortsä­tt paddla
    Äldre 12 Jun 23:36
    #36

    Tack Aileen

  • Hemlig­123
    Äldre 12 Jun 23:36
    #37

    Ts.. Åk till Ica/Konsum/Willys whatever och KÖP maränger istället... Snälla... Du kommer elda upp köket lr något..

  • La Lola
    Äldre 12 Jun 23:36
    #38
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:34:40 följande:

    Är du säker på att äggslemet blir äggvita av att vispas? Måste det inte tillsättas värme för att det ska bli äggvita? Eller genererar en elvisp tillräckligt med värme för att det ska bli vitt? Hur gör man om man bara har en handvisp?
    Hahahahahahahaha!

    Fan jag som tänkte gå o lägga mig....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Äldre 12 Jun 23:37
    #39
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:34:40 följande:

    Är du säker på att äggslemet blir äggvita av att vispas? Måste det inte tillsättas värme för att det ska bli äggvita? Eller genererar en elvisp tillräckligt med värme för att det ska bli vitt? Hur gör man om man bara har en handvisp?
    Enklaste är ju att du helt enkelt tar och vispar äggslemmet så ser du själv.

    Om man bara har en handvisp rekommenderar jag att man köper färdiga maränger i affären. Det går att göra maränger med handvisp men man får vispa utav bara helvete... Jag brukar fuska med ättikssprit när jag handvispar - men det blir aldrig lika bra handvispat som elvispat.

    "Äggslemmet" ska vara så hårt vispat att du kan hålla bunken upp och ner utan att det glider/rinner ur bunken. 
  • Äldre 12 Jun 23:38
    #40
    La Lola skrev 2013-06-12 23:32:45 följande:
    Men herregud....

    "Tillsätt 3 äggslem"



    "Känsliga tittare varnas" får stå innan alla matlagningsprogram i fortsättningen...
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?