• Anonym (Ägg)
    Äldre 12 Jun 23:21
    112382 visningar
    205 svar
    205
    112382

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • Äldre 12 Jun 23:55
    #51
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:45:48 följande:

    " rel="nofollow" target="_blank">

    Det ni säger verkar stämma, men jag har en teori, är det sockret som gör äggslemet vitt tro?
    Nix, för det blir vitt innan man vänder i sockret i äggslemmet ;P Det är som tidigare sagts luften. Vill du bevisa det för dig själv vispar du äggslemmet vitt, och sen ställer du det på bänken över natten, och så kollar du på det nästa morgon. 
  • Äldre 12 Jun 23:56
    #52

    Men snälla.... Jag tror du bör köpa maränger;)

  • Äldre 12 Jun 23:57
    #53

    Kan någon länka lite anof trådar? Har aldrig läst någon :(

  • Anonym (Ägg) Trådstartaren
    Äldre 12 Jun 23:58
    #54
    Alexiandra skrev 2013-06-12 23:55:59 följande:
    Nix, för det blir vitt innan man vänder i sockret i äggslemmet ;P Det är som tidigare sagts luften. Vill du bevisa det för dig själv vispar du äggslemmet vitt, och sen ställer du det på bänken över natten, och så kollar du på det nästa morgon. 

    Min kille åt upp våra sista ägg nyss så jag måste köpa nya imorgon så jag kan inte vispa ägg nu o låta stå över natten.. Inte måste det s över natten för att bli vitt? Då tar det ju jätte lång tid att göra maränger. Jag trodde det var lätt att göra maränger
  • Äldre 13 Jun 00:14
    #55

    Det absolut enklaste sättet att göra maränger på är att lägga in ägget helt, med skalet på, i micron. Sätt på tre minuter högsta värmen.....sen har du dina maränger. Det är det absolut bästa marängrecept jag har på lut för dig Skrattande

  • Lindse­y Egot NO1
    Äldre 13 Jun 00:28
    #56

    (sniffer)

    Håller med. Det är ANOF klass på denna ts

  • Äldre 13 Jun 00:37
    #57
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:21:07 följande:
    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

    Koka eller steka?
    Nej, man ska förlora agget.
    Problemet ar bara att hitta det igen.
  • Äldre 13 Jun 00:46
    #58
    FuckGoggleAskMe skrev 2013-06-13 00:37:26 följande:

    Koka eller steka?
    Nej, man ska förlora agget.
    Problemet ar bara att hitta det igen.

    hihihihi
  • Anonym (anof?­)
    Äldre 13 Jun 00:52
    #59
    Aileen Allannah skrev 2013-06-12 23:35:45 följande:
    Det behövs inte värme, äggvitan blir vit på grund av luften du vispar in. Har du handvisp får du vispa jävligt länge bara. Fast jag tror att du helt enkelt ska gå ut och köpa maränger.

    Och nej, du är inte anof.
    Snälla berätta vem denna anof är. Smått legendarisk har jag förstått? Har hen försvunnit?
  • frappa
    Äldre 13 Jun 01:00
    #60
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:21:07 följande:
    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!
    Nä, man bräserar och pocherar vitan.
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?