• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • Anonym (A)
    enLitenEmma skrev 2013-06-13 09:42:02 följande:
    Det här är inte alls anof-klass.. Det här är mer "räkor med ansikten" eller 1dl
    Du menar den där diskussionen blev om 100g bly väger mer än 100g vatten? Underbar!
  • Anonym (A)

    Hej ts,
    Nu skall jag svara seriöst, även om du kanske driver med oss.

    I ägget finns det äggula och äggvita, det genomskinliga som kommer ut med den råa ägg-gulan när du knäcker ett rått ägg är just det vi alla kallar äggvitan. Det heter så även om det är genomskinligt som rå äggvita. Det är bara ett namn så du behöver inte hänga upp dig på färgen. I bakverk använder man ofta råa ägg och sedan när de värms upp i ugnen stelnar ägget. Samma sak med exempelvis pannkakor och omelett, du gör smeten av råa ägg och de stelnar sedan när du upphettar smeten i panna eller ugn.

  • Ann Cistrus
    enLitenEmma skrev 2013-06-13 09:42:02 följande:
    Det här är inte alls anof-klass.. Det här är mer "räkor med ansikten" eller 1dl
    Kan inte någon länka till "räkor med ansikten"-tråden? Jag har försökt leta själv utan framgång!
  • mion
    stickkontakt skrev 2013-06-12 23:22:50 följande:
    Snälla säg att du skämtar?
    haha
    Dixie skrev 2013-06-12 23:23:45 följande:
    Med tanke på din begränsade kunskap om matlagning kanske du ska börja med något annat än maränger....
    typ haha
  • Smulan 89

    Men hallå. Du knäcker det råa ägget, tar äggulan i handen och låter det genomskinliga rinna ner i en skål. Det kallas att man separerar ägget. Sen tar du lite socker och vispar med elvisp. Tänk på att INTE ha använda vispar eller vispa något annat innan du helt vispat klart äggvita och socker. Då blir det inte fluffigt utan bara blött som vatten och du måste börja om.

Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?