• Webbredaktör Annelie

    Hur mycket pengar lägger du på barnkläder i månaden?

    Ja som frågan lyder, hur mycket pengar lägger du på kläder till ditt barn i månaden?

    Är du en ”Spara” som är duktig på att köpa kläder secondhand eller ärver du mycket kläder. Berätta hur du får klädbudgeten att gå ihop?

    Eller är du en ”Slösa” som köper mycket nytt och lägger stor vikt på hur dina barn går klädda. Hur får du klädbudgeten att gå ihop och var handlar du dina kläder?

    Till hösten ska vi skriva en artikel om barnkläder och hur olika familjer gör för att få klädbudgeten att gå ihop. Berätta hur du gör och diskutera med andra!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur mycket pengar lägger du på barnkläder i månaden?
  • keron

    I snitt så blir det inte mer än en hundring eller två, max. Men när det är dags för nya jackor, vinterkläder och sånt som är "säsongsbundet", så kan det bli ett par tusen eller två när alla fyra barnen ska ha nytt. Men vi kör mycket på nedärvt från äldre syskonen till yngre och från deras kusiner också. Så ett par-tre ggr per år blir det mycket, annars håller vi det på en låg nivå.

  • kaffeamanda

    Bebisen får enbart ärvt + second hand. 7-åringen får ärvt + att hon brukar få välja något enstaka nytt plagg på våren innan skolslut och hösten när skolan börjar. Så runt 1500/år just nu för två barn.

  • Tezz01

    Ca 1000 spänn gemensamt i månaden på tre barn men sen får dom mycket av mormor/farmor också. Köper inte second handen eller ärver kläder men ger gärna bort barnens gamla.

  • Isabella06

    Ca 1000-1500 kr i månaden. Jag köper lite begagnat, typ lillebrors pop fleece overall.
    Och dotter är inne i en period med mycket, smycken väskor och sånt som 7 åringar bara måste ha!!!

  • Pudel

    Snittar nog 1000 kr/mån. Köper mycket från Polarn. Enstaka plagg från affärer som Lindex. Får också mycket märkeskläder från Usa. Ärver mycket kläder också, men vill gärna ha nya fina kläder.

    Bryr mig väldigt mycket om att barnet har rena och matchade kläder. Köper därför aldrig endast en body eller en byxa, utan alltid ett helt set för att inte hamna i situationen att barnet har en färg på bodyn, en på byxan och en på strumporna. Kanske något andra inte tycker spelar någon roll, men för mig är det viktigt. Köper dock alltid kläder som kan tvättas och som är sköna att ha på sig. Funktion före skönhet, inga håra spetsar och ryschpysch här inte. 

     

  • lövet2

    Om jag räknar in skor, så blir det nog ett snitt på runt 100 kr/månad för 9-åringen. Hon ärver det mesta från storasystrarna och från sin kusin.

  • Margaux

    Svårt att veta, skulle gissa 1500,-/mnd men nu har vi fått en till så då går det kanske upp....
    Vi ärver mycket men köper även mycket nytt. Ytterkläder enbart Pop och Reima. Skor med funktion från Viking och gympaskor från Puma och liknande. Mest praktiska grejer. Vi har dubbla uppsättningar av det mesta för att underlätta på dagis.
    Jag köper aldrig begagnat och säljer inte heller. Vi ger bort!

  • FlitigaLis

    Oj va folk lägger pengar på kläder! Lägger i genomsnitt 100-200 kr. Köper nästan bara begagnat och på rea, tycker det är så onödigt att köpa nya när det finns så mycket begagnat.

  • tessan27

    Lägger mellan 1000 och 2000 kr och jag har 2 barn. Maja 7,5 år och Vincent 3 år. Barnkläder är en hobby och jag köper alldeles för mycket. Men försöker handla smart. Köper mycket kläder begagnat men också endel nytt men oftast på rea. Köper endast "märkeskläder" och funktions ytterkläder och säljer allt efter användning, alltså när det är urväxt. Spar lite från storasyster till lillebror mest byxor. Mina barn har också alldeles för mycket kläder. Men det är ju så roligt.

  • Natulcien

    Vi ärver mycket från mina syskonbarn, och köper mycket begagnat. Jag är inte mycket för slit-och-släng och försöker tänka på miljön.
    Men nån hundralapp i månaden, kanske...knappt.

Svar på tråden Hur mycket pengar lägger du på barnkläder i månaden?