• FLL

    Ska ni adoptera och bor i Norrbotten?

    Hej!

    Jag och min man är just färdiga med medgivandeutredningen och väntar på att bli godkända. Vi har varit sökandemedlemmar i AC i några år så vi tittar mest på de länder som AC samarbetar med.  Problematiskt är att vi inte är medlemmar i någon församling(annars hade vi gärna adopterat från Kenya). Och att min man tidigare varit sjuk och vi är lite osäkra på vad det innebär när länder kräver friskintyg. Så just nu försöker vi att inte spekulera alltför mycket utan tänker att vi ska höra med AC när de läst vår utredning om vilka länder som kan vara aktuella. Och så funderar vi på vilka särskilda behov vi skulle klara av och som kan fungera att växa upp med i ett mindre samhälle i Norrbotten..

    Vore jättekul att höra mer om hur ni andra funderar!

  • FLL

    Har varit på fjällsemester med långt till datorn:) 

    Vi har nu blivit godkända, fått tillbaka vår utredning+beslut och skickat  ansökan till AC. Ska bli spännande att få veta mer om våra möjligheter, snart förhoppningsvis.

    Karin72: Vi har inte kontakt med några andra som ska adoptera, men hoppas kunna få det.  Jag har heller ingen erfarenhet av barn med alkoholskador. Jag antar att vi gått samma föräldrautbildning , där fick vi en broschyr från FAS-föreningen i samband med att vi pratade om särskilda behov, kanske de är värda att kontakta?

    MollieN: Vad kul att ni ska bli fler! Och kul att höra från nån som gått igenom processen en gång redan. Jag undrar lite kring detta med medgivande, hann ni adoptera inom de 2 år som medgivandet gäller eller fick ni "förnya"? Hur omfattande var utredning för syskon?

    Hoppas ni haft en bra sommar! 

Svar på tråden Ska ni adoptera och bor i Norrbotten?