• Milias

    Vi unga som försökt bli gravida över 1 år med första barnet

    Hej! Jag är en 21-årig kvinna. Jag och min man har försökt bli gravida sedan maj 2012 med vårt första barn och INGENTING har hänt, inget spår av liv där nere. Nu har mensen kommit igen idag och det känns så frustrerande och jag försöker att inte bli ledsen över detta. Jag skulle så gärna vilja dela denna situation med andra kvinnor i samma situation, helst unga kvinnor som försöker bli gravida med första barnet, känns som att jag har mest gemensamt med dem. Så, om jag får vara lite fräck: helst inga kvinnor över 30, inga kvinnor som har barn sedan tidigare och ja, ni  fattar:) Men ni andra, hur känns det för er? Hur snurrar era tankar?

  • Svar på tråden Vi unga som försökt bli gravida över 1 år med första barnet
  • Soffipropp

    Jag och min sambo började barnproduktionen mars 2012 sen när det gått ett år så började på utredning. Nu har jag precis plussat helt spontant. Känns så underbart.

  • Milias

    Ååh, så underbart! Nästa vecka skall jag på undersökning. Lycka till under graviditeten!
     

  • Milias

    Kom igen! Finns det inte någon som är i samma situation som skulle vilja ha någon att följas åt med fram till ett plus, för plussa ska vi ju, eller hur? Oberoende hur lång tid det skall ta:)
     

  • Pommac

    Jag är 28 år och vi började vår verkstad i Maj 2012. Tyvärr har det inte gått så bra alls. I slutet på december 2012 fick jag troligen ett tidigt missfall, men det var inget som behövdes undersökas. Jag har under tidens gång testat både de ena och de andra som: Rosenrot, bidrottningsgéle, slemlösande hosmedicin... Men inget har hjälpt. Denna månad testade jag munkpeppar och nu har jag tre dagar till bim. Dock känns det som att mensen kommer att komma då det känns som vanligt. Jag tänker hur som helst köra med munkpeppar en månad till då jag fick min ägglossning tidigare (har sen ägglossning annars). 

    Vi har inte börjat något utredning då jag inte kunnat ringa och boka tid av olika skäl. Så fort mensen kommer ska jag dock ringa.  

  • egrandin

    19 år, sambon är 21. Vi har försökt i drygt två års tid. Missfall i vintras. Medlem i "30gruppen" utan resultat :(

  • MysMarie87

    Hoppar in här. Är 26 år och min kille 29 år och har försökt bli gravid med första barnet först i över ett år mellan 2011-2012 och sen haft ca 8 månaders uppehåll efter en gbp-operation. Nu har vi försökt i ett halvår utan resultat:( Känns jobbigt eftersom vi trodde de skulle gå lättare efter viktnedgång och så.... Vill gärna följas åt här och höra om de finns nån som har "knep" att dela med sig av att bli gravid lättare med? Allt är välkommet! Min killes lillasyster som är 22 år blev gravid efter första försöket och är nu i vecka 22. Man är ju lite avis måste jag säga... Trodde ju att jag och killen skulle va först. Kan även berätta att jag har en hormonsjukdom som heter PCOS. Om de finns fler här med den?

  • trina

    Hej,

    Är 23 i år och har varit oskyddad sen september. Har också pco och genomgår en utredning. Tyvärr har inte pergotime hjälpt så till hösten/vintern så blir det sprutor. Får se hur det går :)


  • caro5905

    Är 23 år har försökt bli gravid i 2,5år och ännu inte lyckast, har PCO så jag har ätit klomifen (pergotime) i 6 månad utan ägglossning, så i Juni började jag äta femara (letrozole) är inne på min andra kur nu och hoppas att detta skall fungera :)

  • trina
    caro5905 skrev 2013-07-19 20:38:01 följande:
    Är 23 år har försökt bli gravid i 2,5år och ännu inte lyckast, har PCO så jag har ätit klomifen (pergotime) i 6 månad utan ägglossning, så i Juni började jag äta femara (letrozole) är inne på min andra kur nu och hoppas att detta skall fungera :)



    Aldrig hört talas om femara, vad är det bra för? På Fass står det bara om att det används efter bröstcancer typ...
  • Jsson

    Hej! 28 år och jag slutade med p-piller i maj-12 men har inte hänt ett skit! Ska kontakta gyn i augusti och be om hjälp tänkte jag

Svar på tråden Vi unga som försökt bli gravida över 1 år med första barnet