• Fiamedbarn

    Vilken säng är den bästa?

    Det är dags för sängköp och det är SVÅRT att veta vilken säng som är bäst och mest prisvärd! Har lovat mig att aldrig mer köpa IKEA-säng men en jag testat var ritkigt skön. Och prisvärt är det ju verkligen där. Har också fallit för Carpe Diem men eftersom de är svindyra och inte zonindelade är ju risken att de blir lite hängmatteformade med tiden och behöver bytas ut efter några år - inte så prisvärt. Gillade också Jensens dyraste (60 000 kr, så mycket tänker jag nog inte spendera). Skulle gärna vilja ha en bredare dubbelsäng och då finns ju Ana sängar till ett hyfsat pris. Men jag vet inte om jag tycker att de är tillräckligt sköna.

    Hästens går bort eftersom jag är allergisk mot hästar.

    Har också funderat på Kinnabäddden som är rätt billig via sajten Sleepo, men har aldrig haft möjlighet att testa dom.

    Men bäst i känsla är absolut Carpe Diem. Och på andra plats kommer Jensen.

    Så har ni några tips? 


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Svar på tråden Vilken säng är den bästa?
  • straw2008
    Fiamedbarn skrev 2013-07-24 22:13:27 följande:
    Jag förstår att det inte blir så bra när man sover lite huller om buller. Men höften ska ju åka ner, midjan upp och axeln ned. Just för att man inte ska ligga som en räka! Så jag förstår inte riktigt hur du hamnar i ett U. Men det kanske är för att du inte ligger rätt i zonerna?
    Luck is what happens when preparation meets opportunity

    Alltså vi sov säkert bra första året. Men alla sängar blir mjukare där de belastas. Våra ikeasängar har bara en hård ram runt om där det finns motstånd att tala om, resten har blivit som en grop. Det är ju av en anledning Ikeas sängar kostar 8-10000. Ev funkar en zonsäng från annat märke bättre men vi vågar verkligen inte chansa. Vi sover båda två mkt på mage o då funkar inte zon alls då man liksom böjs åt fel håll.
    I kinamockaskogen.....
  • Virriga Vera

    Vi köpte en Wonderland continentalsäng för ca 10 år sedan och den är underbar. Men det viktiga är ju att ni provar. Jag rekomenderar er att gå till en Sova eller Sängjättenbutik för att få bra hjälp. De kan sängar där och det finns sängar i alla prisklasser.


  • Fiamedbarn
    Virriga Vera skrev 2013-07-25 14:20:44 följande:
    Vi köpte en Wonderland continentalsäng för ca 10 år sedan och den är underbar. Men det viktiga är ju att ni provar. Jag rekomenderar er att gå till en Sova eller Sängjättenbutik för att få bra hjälp. De kan sängar där och det finns sängar i alla prisklasser.
    Jag har prövat alla sängar i Sovabutiken De enda jag föll för var Jensen och Carpe Diem. Men de är så satans dyra.

    Jag har varit i flera sängbutiker flera gånger. Det är svårt det här! 
    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • JPT
    Fiamedbarn skrev 2013-07-24 22:15:07 följande:
    Jag tyckte att den kändes lite stummare än Carpe Diem eller den dyraste Jensen-sängen. Den är inte för hård då? Jag gillar verkligen mjuka sängar men vill ju ändå ha tillräckligt stöd så att ryggen ligger hyfsat rak. Men han som sålde sängar hade själv en Jensen så det är nog ett bra tecken
    Den är inte så fluffig/mjuk som en Carpe Diem är, men jag tycker ändå att man sjunker ned bra vid axel- och höftpartiet.. Väljer du en relativt mjuk madrass eller tjockare bäddmadrass kan du ju få en relativt mjuk känsla ändå. 

    Hoppas du blir nöjd vad du än väljer Glad
  • Fiamedbarn

    Nu börjar det närma sig beslut! Var igår på Kungsängen men alla deras sängar är bara zonindelade i axelpartiet, så man ligger liksom i nedförsbacke. Det går bort för mig som alltid ligger på sidan och behöver sjunka ner ordentligt i höften också..

    Ska kanske besöka Sängjätten idag. Sova-butiken har jag ju gjort...det fanns även en säng på MIO som var okej, får nog testa den igen. Tyvärr är det lite långt till IKEA, får se om vi struntar i det...

    Någon som har fler tips? 


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Fiamedbarn

    Å vad jag är sängförvirrad!! Hur mycket ska man egentligen spendera på en säng? Och varför är jag bara inte helt otroligt snuskigt rik som kan välja det jag vill istället för att kompromissa? Då hade det nog blivit Jensens dyrare eller en Carpe Diem jag hade kunnat byta med tiden och den fick sättningar.


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Fjonkis
    prezl skrev 2013-10-25 19:30:38 följande:
    varför är carpe diem så bra/dålig?
    Vi har en carpe diem. Kostade 40.000, 160cm bred. Haft den i två år.
    Bara haft IKEA säng innan och herregud vilken skillnad. Denna håller verkligen formen, Jag har svankrygg och sover på mage och den stöder upp hela kroppen.
    Sambon är också kanonnöjd.
    Nu är jag höggravid och måste ligga på sidan, den stödjer upp hela kroppen lika bra nu. Den är snygg, kvalitén har jag ingenting att säga till om.  Alla som provat sängen har blivit kvar i den en stund.  

    Jag har som sagt inget att jämföra med förutom skitIKEA.  Min mamma har en säng i samma prisklass, vet inte vilket märke men jag tycker den absolut inte är i närheten så skön och snygg som våran.
  • Kastrullresan

    Gissar att TS redan har köpt säng.

    Håller med angående Carpe Diem, bästa sängen någonsin! Vi bytte från Dux/Hästens sängar  till Carpe Diem för några år sedan och är verkligen supernöjda.

    Dyr ja, men tänk på att man tillbringar ca 1/3 av sitt liv i sängen så nog är det värt det.

     

Svar på tråden Vilken säng är den bästa?