• Anonym (Amelie)

    När ringer du Pelles lärare? a.k.a. Har lärare alltid jour?

    Föräldrar: när ringer du dina barns lärare? Beror det på situation, ålder? När anser du att du kan förvänta dig svar och ett glatt bemötande, så att säga?

    Lärare: när är det ok att föräldrar ringer dig? Om vad?

    Är det ok ringa kvällstid/helger? 

  • Svar på tråden När ringer du Pelles lärare? a.k.a. Har lärare alltid jour?
  • Anonym (jaja)

    Under mina femton år som lärare har jag aldrig fått ett samtal hem som inte hade kunnat vänta till dagen efter. 

  • Anonym (Eller?)
    Anonym (Mamman) skrev 2013-07-29 13:46:14 följande:
    Lärare har inte tid på morgonen. De släpper in klassen, och sedan är de med klassen. Så när ska man tala med dem, menar du? 
    ... Kom 10 minuter innan lektionerna börjar?
  • Anonym (Mamman)
    Anonym (Eller?) skrev 2013-07-29 13:46:49 följande:
    ... Kom 10 minuter innan lektionerna börjar?
    I de fall jag har haft anledning att diskutera med fröken har 10 min inte räckt. 
  • MrsHughes

    Det har aldrig hänt under de fem år jag har haft skolbarn att jag skulle få för mig att ringa deras lärare. Om det skulle vara något så använder jag mail. Har själv arbetat mot allmänheten hela mitt yrkesliv och skulle inte uppskatta att bli uppringd utanför arbetstid.

    Om de har bråkat med någon nån gång så har jag alltid fått reda på det av fritidspersonalen vid hämtning och då är det oftast redan utagerat och är det inte det reder vi ut det tillsammans med personalen på plats. Vad ska läraren göra kl tio på kvällen!?

    Som någon skrev, man skulle väl knappast ringa upp sin FK-handläggare hemma på kvällen för att sjukpenningen inte kommit in på kontot som utlovat?

  • Vitrysk hockeyhjälte

    Det ska nog jävligt mycket till för att jag ska bedöma det som rimligt att ringa och störa något av mina barns lärare efter arbetstid. Jag vill inte ha jobbsamtal klockan 21 på kvällen heller.


    Hur stor invandring bedömer du att ett land behöver ha för att det ska kunna skaffa sig pizza?
  • Rosa Fluff

    Jag skulle aldrig ringa hem till läraren. Fruktansvärt respektlöst! Bara för att man är lärare till yrket behöver man inte vara det på fritiden. Jag är uska och jag hatar när folk ringer och frågar saker på min fritid som likagärna kunnat vänta eller de kunnat fråga någon annan.

  • Vitrysk hockeyhjälte
    Anonym (Mamma.) skrev 2013-07-29 13:32:27 följande:
    För att mitt barn ligger och gråter och kan inte somna av rädsla inför morgondagen....och inget framkom förräns annan förälder ringde. Då vill jag veta hela storyn, från ansvarig lärare! Och dom har jour när det är AKUTA saker! Inte att diskutera kommande matteprov...
    Det akuta i det läget är väl att trösta sitt ledsna barn, inte att kräva sina rättigheter och ringa läraren och tjata??
    Hur stor invandring bedömer du att ett land behöver ha för att det ska kunna skaffa sig pizza?
  • Vitrysk hockeyhjälte

    Min svärmor är mellanstadielärare. Hon berättade nyligen att hon, som annars är en väldigt social och öppen människa, drog sig för att gå ut på lokala festkvällar och dylikt i samhället där hon bor eftersom det nästan alltid slutade med att föräldrar till hennes elever ville prata om hur det gick för deras små änglar i skolan och var så korkade att de inte ens fattade vinken när svärmor rakt ut sa att hon inte ville diskutera jobbet på sin fritid.

    Vad fan är det för fel på folk?


    Hur stor invandring bedömer du att ett land behöver ha för att det ska kunna skaffa sig pizza?
  • Anonym (Mamma.)
    Anonym (Eller?) skrev 2013-07-29 13:38:48 följande:
    Ja då har vi olika uppfattning om vad som är en akut situation. Låter mer på dig som att du vill ha en syndabock att skrika på när du blir arg... Jag skulle ändå prioritera att trösta barnet.

    Och jag prioriterar att veta vad det verkligen är jag tröstar om! Liiiite lättare att göra det om man har så mkt fakta som möjligt! Så barnet får bästa förutsättningarna! Men du verkar bry dig mer om läraren än om barnet...ditt problem, inte mitt!
  • Anonym (Mamman)

    För att kunna samtala med sitt barn på rätt sätt kanske man behöver få veta lite mer om situationen. En av mina söner har en språkstörning och kan bara vagt redogöra för sådant som hänt. Hur ska jag då veta hela situationen? Jag måste få mer info från fröken eller annan personal som var där. I de fallen tycker jag att det är ok att ringa hem till läraren, dock före kl 20. Dock tycker jag att det är skandal att ingen personal ser när sonen är ledsen, det har hänt vid ett flertal tillfällen. 

Svar på tråden När ringer du Pelles lärare? a.k.a. Har lärare alltid jour?