• Äldre 5 Aug 22:52
    3057 visningar
    9 svar
    9
    3057

    Papper till Polen?

    Vi är precis klara med vår hemutredning och väntar nu på nämnden. Vet någon om det är något vi kan börja förbereda i pappersväg? :)


  • Svar på tråden Papper till Polen?
  • Äldre 5 Aug 23:08
    #1

    Välkommen till adoptionsvärlden :)
    Antar att ni redan står i kö hos någon organisation. Hör av dig till dom om tips och råd vad ni kan göra under tid.
    Lycka till.

  • Äldre 5 Aug 23:16
    #2

    Tack :) Tyvärr vill de inte ge någon info innan vi blivit godkända i nämnden och betalat. Finns det kanske allmängiltiga papper som alla länder vill ha?


    Man orkar det man måste
  • Äldre 5 Aug 23:18
    #3

    Om ni inte har betalt någon sökande avgift bör ni göra det omgående. Det brukar vara långa köer - till de flesta länderna. Det finns inget allmängiltigt som passar alla länder förutom godkänd hemutredning.

  • Äldre 5 Aug 23:22
    #4

    Vi har betalat och stått i kö i snart två år. Det är den första halvan av hela adoptionsavgiften de vill ha! I detta fall drygt 65000..


    Man orkar det man måste
  • Äldre 5 Aug 23:24
    #5

    :) vet känslan.

  • Äldre 5 Aug 23:25
    #6

    Mm.. Tärande :)


    Man orkar det man måste
  • Äldre 6 Aug 09:41
    #7

    Ni kan förbereda följande:

    - Leta fram ert vigselbevis och intyg att ni gått adoptionsutbildningen, så ni vet var ni har dessa (man ska skicka vidimerade kopior på dessa sedan)

    - Förbered eller fundera på vem ni vill ska vara er tredje referens om ni inte redan har 3 st i hemutredningen. Alla referenser ska vara daterade, samt undertecknade med namn och fullständig adress, telefonnr samt underskrivna med blå penna. Invänta dock instruktion för säkerhets skull så ni inte missar något.

    - 10-15 fotografier i två kopior ska skickas, ni kan eventuellt förbereda dessa nu medan det är grönt och fint ute. De ska vara tagna på utsidan av huset, rummen invändigt, på er själva eventuellt tillsammans med nära släktingar, samt på närmiljön t.ex. skog, strand, skola, lekplats, förskola o.s.v. Ni får instruktion om ett gemensamt porträttfoto som ska tas sen också, men vänta med det så det blir rätt.

    - Ni måste troligtvis göra om era läkarintyg, de får vara max 3 månader gamla när man skickar de till Polen. Bara så ni vet, invänta dock instruktioner.

    - En revisor ska styrka/intyga era tillgångar. Kan vara bra att redan nu hitta någon som är beredd att göra detta.

  • Äldre 6 Aug 11:21
    #8

    Tack så jättemycket!! Vad skulle man göra utan Familjeliv emellanåt :)

  • Äldre 7 Aug 23:19
    #9

    Referenserna, har ni någon släkting som referens i utredningen så behöver nu ytterligare någon när ni skickar ansökan till Polen. Det kan ju vara en idé att förbereda de nya referenserna så att ni hat texten klar att bara skriva under när det är dags. Annars är det fotona som tog tid för oss att välja. Vi hade inte barnrummet färdigt eftersom vi förväntade oss minst ett års väntan så vi lånade ihop lite saker och arrangerade i det blivande barnrummet.

Svar på tråden Papper till Polen?