• Anonym
    Äldre 10 Oct 12:34
    5514 visningar
    53 svar
    53
    5514

    Det är jag som är Svettlöken

    ApanApansson skrev 2013-10-10 12:31:52 följande:

    Genom att använda aluminium deodoranter och absolut torr förvärrar du och skjuter bara upp problemen.


    Jasså, på vilket sätt förvärrar det? Och hur vet man om det är aluminium eller ej?
  • Anonym
    Äldre 10 Oct 12:57
    #5
    Anonym (j) skrev 2013-10-10 12:48:05 följande:

    Tvätta ALLA kläder i 60 grader för att bakterierna ska dö... de frodas nämligen i 40 garder.....


    Frodas verkligen bakterierna?

    Ok, får slänga in alla t-shirts i 60 grader så att lukten försvinner helt. Men kan man inte lägga nåt mer än tvättmedel i maskinen för att döda bakterierna ytterligare?
  • Anonym
    Äldre 10 Oct 12:59
    #6
    ApanApansson skrev 2013-10-10 12:43:51 följande:

    Det står innehåll på förpackningen.
    Det finns ju en anledning till att man svettas, att man behöver bli av med "slaggprodukter" från kroppen. Det du gör när du har på absolut torr är att tu täpper igen alla svettporer och det kroppen behöver göra sig av med blir kvar och växer. Låter inte speciellt bra va?
    Dessutom tycker inte jag du verkar svettas så mycket, jag svettas bra mycket mer och tycker tom själv att det stinker i perioder. Det går precis som för dig upp och ner i perioder. Ibland svettas jag inte alls, men använder oftast inte ens deo alls. Hormonsvängningar påverkar ju också.


    Okej men om jag slutar använda absolut torr, hur ska jag hantera det istället? Finns det något annat man kan göra?

    Gå på detox? Basta? Träna extra hårt?

    Tänker så att jag får bort slagget som du pratar om.

    Jo jag tror nog att jag är mer svettig än andra. Dock kanske det inte märks för att jag sköter problemet bra MEN jag upplever det trots allt som ett problem i vissa situationer. Som när jag blir stressad eller nervös. Inte så kul att inte våga krama folk.
  • Anonym
    Äldre 12 Oct 09:50
    #8
    Little Ms Chatterbox skrev 2013-10-10 13:18:24 följande:

    Har du testat att uteslutit en grupp av födoämnen i taget?
    Några veckor HELT utan gluten, sen börja med det, några veckor helt utan mjölkprodukter och börja med det igen. Ta inte bara laktosfritt utan helt mjölkfritt. 
    Testa enskilda typer av mat så som lök men även en period med att utesluta kolhydrater (LCHF).

    Jag har slutat med mjölk för att min magen inte klarade av det och jag har märkt att mycket blev annorlunda i kroppen, till det bättre sen jag slutade. Min intima lukt och urin luktar mindre. Hade alltid segt gulgrönt snor, det är helt borta. Dålig andedräkt och mitt svett luktar inte heller så mycket längre. 
    Händer att jag äter något med mjölk i, givetvis blir magen helgalen men allt det andra kommer tillbaka också, även om det inte är så mycket. Det är ju oftast på att jag bara faller dit på mjölkprodukter i svaga ögonblick, pizza någon gång eller potatisgratäng. 

    Att tvätta kläderna kan vara värt att försöka investera i kläder som tål 60ºc. Gör en pasta av en del av tvättmedlet och lite vatten och arbeta in det i tyget just där svettfläckarna är värst. Låt det ligga en stund innan du tvättar. 

    Det finns metoder på kirurgisk väg att operera bort någon nerv i armhålan så man svettas mindre, om det skulle vara något alternativ för dig. Men det låter inte riktigt som om du verkligen psykiskt lider av det här utan du vill mest få dina kläder rena, tycker jag som om det låter som i alla fall. Eller?


    Tack för ditt utförliga svar. Ska reflektera över mat och lukt. Låter logiskt

    Nej, precis är inte riktigt intresserad av större ingrepp.

    Främst hur jag får bort gammal lukt från kläder. Men också hur jag känner mig trygg utan svettlukt en hel dag...
  • Anonym
    Äldre 12 Oct 20:04
    #12
    Annelie 76 skrev 2013-10-12 10:00:52 följande:

    Dålig lukt i kläder försvinner om du har en skvätt ättika istället för sköljmedel. Se också till att tvättmaskinen är ren, det finns särskilda tvättmedel på bla Clas Ohlson. Det blir en illaluktande beläggning pga de miljövänliga tvättmedlen och låga tvättemperaturer i maskinerna numer. Denna lukt sätter sig i kläderna.


    Ska testa det där med ättika! Tack för tips!
  • Anonym
    Äldre 12 Oct 20:12
    #13
    Little Ms Chatterbox skrev 2013-10-12 16:08:37 följande:

    Sen funderar jag lite på det här med att du känner lukten. ÄR det verkligen så? Det är inte så att du tror att det är stark lukt? Jag tvivlar inte på vad du skriver, att du känner lukt, men är det så mycket så andra märker det, egentligen? 
    Du får inte ta detta på fel sätt nu. Om du upplever det som ett problem så är det så men upplever andra det som ett problem att du luktar, om du luktar? 
    Alltså, kan du se realistiskt på det här eller är det en uppblåst nojja? Och förlåt att jag är så fräck att jag frågar, du får be mig fara och flyga med löjliga påståenden om du vill. Jag förstår om du vill det.


    Jag tror du har en viss poäng. Det kanske är delvis en nojja men också bitvis ett problem på riktigt. Jag ser till att sällan lukta men ibland när stressen kommer eller att jag varit borta hemifrån för många timmar så blir det svårt att hindra. Ingen förutom min sambo har sagt att jag luktar men folk som man inte står jättenära brukar ju inte vara så ärliga att man påpekar.

    Tror verkligen inte andra ser på mig som att jag har ett svettproblem men det är ändå ett handikapp när man inte känner sig helt bekväm med att krama folk etc.

    Förut var jag inte alls lika noga med att tvätta kläder efter en användning och då kunde det hända att jag insåg på en middag eller fest att klänningen eller blusen jag hade tagit på mig faktiskt luktade svett. Numer lägger jag kläder i tvätten direkt. Ibland lägger jag även ner en extra topp i väskan för att kunna byta om jag varit hemifrån länge. Hur många behöver ha extra kläder liksom?

    Jag undrar hur jag skulle lukta om jag inte skötte hygienen. Inte hallon direkt.
  • Anonym
    Äldre 12 Oct 20:16
    #15
    Annelie 76 skrev 2013-10-12 10:00:52 följande:

    Dålig lukt i kläder försvinner om du har en skvätt ättika istället för sköljmedel. Se också till att tvättmaskinen är ren, det finns särskilda tvättmedel på bla Clas Ohlson. Det blir en illaluktande beläggning pga de miljövänliga tvättmedlen och låga tvättemperaturer i maskinerna numer. Denna lukt sätter sig i kläderna.


    Förresten, det där med att maskinen inte är ren känner jag igen. Jag kände för ett tag sedan att kläderna aldrig var riktigt fräscha efter tvätt, luktade dock ej svett men unket.

    Jag körde då ett par tomma maskiner på 90 grader och mycket tvättmedel. Efter det så var problemet ut värden. Hade dock inget med svettproblemet att göra men inte så kul att lukta svett OCH unket. Haha
  • Anonym
    Äldre 12 Oct 20:26
    #18
    Guldtrollsmamman skrev 2013-10-12 20:13:42 följande:

    Jag luktar också mycket. Kan börja lukta som kattpiss under armarna 2 min efter dusch även om jag inte ens blivit varm. Lukt som satt sig i kläder fås effektivast bort om kläderna blötläggs ca 12 tim i ättiksvatten innan tvätt. För mig luktar svetten mindre om jag dricker väldigt mycket vatten. Deo gör problemen värre för min del och absolut torr har ingen effekt.


    Tak för ditt inlägg. "Skönt" att höra att jag inte är ensam!

    Hur tacklar du problemet? Vad använder du istället för deo?

    Ska verkligen testa ättika. Nån sa direkt i maskinen. Har du testat det?

    Reagerar andra på att du luktar? Säger de till isf?

    Många frågor.....
  • Anonym
    Äldre 12 Oct 20:29
    #20
    Guldtrollsmamman skrev 2013-10-12 20:24:44 följande:

    Det där har jag svårt att tro på. Hur mycket bakterier kan det liksom finnas på huden 30 sek efter att man tvättat sig 10 ggr med tvål o vatten?
    Jag håller med. Alla säger att ny svett inte luktar och att man inte luktar om man sköter hygienen... Stämmer INTE på mig. Visst luktar jag mycket mer om jag inte duschat på länge. Men jag sköter hygienen utmärkt och luktar ändå.

    Jag måste Iof vara väldigt noga med att tvätta ordentligt under armarna. Gnida och gnida med massa tvål. Ibland skrubba med tvättsvamp. Gör jag inte det så blir det värre.
  • Anonym
    Äldre 12 Oct 20:31
    #21
    sextiotalist skrev 2013-10-12 20:28:36 följande:

    Du kan lägga något av bomull under armarna, det finns bomull att köpa som är pressat. Jag har använt det när jag har varit på anställningsintervjuer, då jag kan svettas en del när jag är stressad.
    Suger upp svetten och är bara att slänga sedan.  


    Ja det kan vara ett bra alternativ om man verkligen vill hålla sig fräsch vid något enstaka tillfällen. Typ intervju som du säger.

    Men kanse ingen långsiktig lösning?
Svar på tråden Det är jag som är Svettlöken