Inlägg från: Michael Malmö |Visa alla inlägg
  • Michael Malmö

    ECa en nyföding, hur gör man?

    Det enda tråkiga är att när folk fattar vad man gör får man ofta kommentarer som går ut på att man stressar barnet till något som det inte är redo för. Man skulle ju kunna tro att i hotar bebisen med piska när vi i verkligheten bara ger bebisen ett alternativ till blöjan. Nån mer som får såna kommentarer? Hur hanterar ni dem? Jag tyckte det var så skönt när det inte längre var nått konstigt att stora tjejen ar blöjfri ...
    Vi fik en son för 3 veckor sedan. När hann var 1 vecka började jag hälla honom in över tvättställe, när hann  hade sovit eller ätit. Funkade 2 av 10 gånger dom första dagarna. I dag har jag försökt 5 gånger och fått jackpot varje gång. Tänkte försöka på natten också när han har ätit. 

    Upplever precis som du, att dom flesta ät väldigt negativa när man berättar om detta. Jag kan nu bara se det positiva i att barnen slipper kissa och bajsa i blöjan så tidigt som möjligt. Kanske det beror på att dom är bittra för att dom har byt blöjor i 3 år när dom nu kan se att dom kunde ha slutat efter ett år :)

  • Michael Malmö

    Neo är nu 4 veckor, och det är 3 veckor sedan jag började ECa. Det är jackpot 9 av 10 gånger redan nu, så jag måste säga att det går övar all förväntan, för mig :)

    På andra sidan har det inte lyckats för min fru en enda gång. Varje gång hon försöker, tror lillfisen att han ska ha mat, og börjar att söka efter bröstet. Är detta något ni andra har upplevt, och hur löser hon problemet ??  

  • Michael Malmö

    Vi gör det alltid 5-10 efter att han har ätit. Vi använder alltid samma ställe (tvättstugan) och han brukar inte äta där :) 

Svar på tråden ECa en nyföding, hur gör man?