• nattin­attio
    Äldre 5 Feb 15:29
    3961 visningar
    25 svar
    25
    3961

    Väder på Gran Canaria i mars?

    filippa, jag här igen
    kolla väder prognåser å tex textv hur vädret var dagen innan osv... så får du ett hum, blir lite bättre mot mars men jan-februari är månaderna som är mest osäkra, är det soligt å inte allt för blåsigt så kan man klara sig med shorts även på kvällen, vill det sig inte riktigt så måste du ha jacka även på dagen...
    bästa rådet är att ha varma kläder så att man klarar sig hela veckan med dem, dels finns det mindre av den varmare sorten att köpa (dessutom inte bästa kvaliten om man inte köper värsta märkes) det är i hemskt att frysa!
    å är det bra på dagen så kan det ändå vara ganska kallt på kvällen...

    några vänner kom nyligen hem de hade haft molningt å kallt ( 15-19 c) 3 av 7 dagar, resten hade varit ok ca 20-22 (i solen ca 25-28) men blåsigt (som det ofta är på bahia)
    fast det är ca 22 men om det blåser så kan det kännas kallt!

  • nattin­attio
    Äldre 5 Feb 15:45
    #5

    ebben, ni var inte på bahia!!! kan vara å är ofta (inte alltid) jädrans skillnad

  • nattin­attio
    Äldre 6 Feb 10:29
    #9

    jo mot slutet av mars brukar det blir mer stadigare.

    då jag åker 2 v nu den 22/2 just till bahia (om det undgått någon?), jag kommer att uppdatera "dagbok" på min hemsida med några dagars mellanrum (beroende på hur lätt man får tag på ledig dator på hotellet) så den som vill kan kika in där, det går även att maila mig genom den om någon fråga dyker upp som jag kan kolla svaret på på bahia.

    www.frankki.com

    resten av ön har jag varit så många gånger om så nu slappar vi bara med "mommo" å flickan, första gången bamse klubbar å grejer

  • nattin­attio
    Äldre 7 Feb 00:06
    #12

    Plittblitt: inte undra på .. var på GC för 2 år sedan 5 veckor från slutet av jan -
    sista feb, hade regn å åska, åter regn, blåst... nästan hela sista veckan , dvs förmodligen just innan du kom dit då ?

    Håller fullt med Varma halksockar på barnen är super! hårda ofta även hala stengolv på de flesta hotellen/lägenheterna! Jag brukar köpa från Domus/obs de har billiga, varma sköna med bra antihalk - tyvärr är de värdelösa redan efter 1-2 tvättar, men superbra att ha med!

    Filippa, vi hoppas på sol naturligtvis! är det soligt så kan det vara riktigt varmt oxå

  • nattin­attio
    Äldre 7 Feb 00:24
    #14

    ja sandstorm vart det oxå men förra året var det mycket värre sandstorm, alla hostade å harklade sig (även inhemska), typ varannan var till sjukstugan.. själv drog jag oxå på mig lugninflamation där... den gången var det så finkorningt sand så det syntes inte så mycket. året innan (då du vart där oxå) var det tjockare å just som du säger man såg typ inte långt, men den var inte lika besvärande.

    calima som de heter (har även nått annat namn) kommer då å då - speciellt under vintern, sand som flyger från afrika. Man märker det först genom att temperaturen höjs med flera grader ibland under en enda timme (från typ 24 till 30), luften blir kvav å sådär typ när det är åska här. sen blåser det massor å sen kommer sanden smygande..

    får jag va lite värre? för tre år sedan (då i början av dec) var jag dit med en väninna (å våra barn) väninnas första utlandsemester å tror du inte en orkan drog över canaris just då! vi blev utkörda från restaurangen, polisbilar körde å pratade i högtalarna att orkanen kommer om 20 minuter... vägarna å flygplasen stägdes... det var ingen fara på taket för oss men inte det roligaste!

  • nattin­attio
    Äldre 7 Feb 01:05
    #15

    Håll dig uppdaterad med canaris nyheter, aktuella temperaturen har du lägst ner på sidan, dygnet runt. just nu på natten 17 grader

    www.grancanaria.st/

  • nattin­attio
    Äldre 7 Feb 01:08
    #16

    en annan sida: www.kanarieoarna.nu/default.asp

    svensk-spansk-svensk lexikon: (du hittar där även andra språk)

    lexin.nada.kth.se/sve-spa.shtml

  • nattin­attio
    Äldre 7 Feb 09:57
    #20

    pysis, har varit till västindien i slutet av november, vill åka en kort resa utan planbyten, bara för att slappna av, å en del sol blir det ju ändå. uppvärmd pool gör att man kan bada ändå. Men visst hade aldrig egentligen valt Bahia (utan Puerto rico) men det var billigt å enda stället var bamseklubben finns.

  • nattin­attio
    Äldre 7 Feb 11:34
    #24

    Filippa K: poerto rico har du så mycket mer att göra å lätt att göra små utflyckter, i snitt mycket bättre å varmare väder, inte ständig blåst (blåser dock överallt, men inte så som i norra delen av ön).. men visst kan det vara skitväder i puerto oxå! men inte lika många dagar å oftast inte lika dåligt!

Svar på tråden Väder på Gran Canaria i mars?