• Äldre 19 Nov 15:17
    3511 visningar
    3 svar
    3
    3511

    Son, snart två år har långvarig (sedan maj) hosta och nästäppa

    Vår son som snart är tvåår har långvarig (sedan maj) hosta och nästäppa. Läkaren har sagt att han inte har astma. Kan det vara någon form av allergi?

  • Svar på tråden Son, snart två år har långvarig (sedan maj) hosta och nästäppa
  • Äldre 24 Nov 19:30
    #1

    Hej! Hosta sedan 6 månader ska utredas. Nästäppa i den här åldern kan bero på körteln bakom näsan blivit förstorad. I så fall kan man skrapa körteln mindre så att  nästäppan minskar. Jag tycker att läkare bör undersöka barnet angående hostan och även titta upp i näsan om körteln är för stor, i så fall remitterar man till öronläkare som beslutar om skrapning av körteln bör göras.
    Allergi som orsak till hosta och nästäppa i den här åldern är inte vanligt men i undantagsfall kan det förekomma, oftast beror hostan och nästäppan på svullna slemhinnor pga upprepade virusinfektioner.
    vänliga hälsningar Anitha 

     

  • Äldre 19 Dec 21:59
    #2

    Lucas, som min son heter hostar fortfarande. Han har undersökts av läkare men de hittade inget. Vilken typ av läkare bör man gå till? 

  • Äldre 21 Dec 16:20
    #3

    Hej igen! Ta i första hand kontakt med husläkaren för en bedömning, husläkaren kan sedan remittera till barnläkare för hosta sedan 6 månader bör utredas.
    vänliga hälsningar Anitha

Svar på tråden Son, snart två år har långvarig (sedan maj) hosta och nästäppa