• Anonym (Maria­)
    Äldre 1 Dec 09:50
    38981 visningar
    220 svar
    220
    38981

    Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?

    Min dotter är 13 år och går i 7:an. Hon har hål i öronen och tidigt i höstas frågade hon om hon fick töja hålet. Jag sa ja och hon är uppe 3 mm nu och har en snygg spiral i örat. Töjningen är inte särskilt iögonfallade, så de är inte många som märkt det, särskilt inte de som är vuxna, ungdomar brukar däremot lägga märke till det.
    Min dotter är lycklig, hon tycker det är jättefint och jag tycker också det ser snyggt ut (även om jag själv inte vill ha något liknade, det är inte min stil)

    Men nu igår på ett födelsedagskalas bröt helvetet ut; någon kommenterade och sa att det där var väl ett sånt där fejkörhänge som ska se ut som en töjning? Min dotter sa nej och tog ut spiralen för att visa. När vi åkte hem var både jag och min dotter jätteledsna, jag hade fått höra både det ena och det andra om hur dålig mamma jag var som tillåtit detta och det var flera som sa rent ut att sånt där var jättefult och såg inte klokt ut

    Vad tycker ni? Är jag en kass förälder? Hade ni låtit ert barn göra det? 

  • Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?
  • Äldre 1 Dec 09:52
    #1

    Nä, inte är du en kass mamma!

  • Äldre 1 Dec 10:03
    #2

    Hade aldrig gjort det med mina barn. Det går inte att göra ogjort med en tömning. Men känner du dig nöjd med ditt beslut så är det upp till dig, personligen tycker jag det är ansvarslöst att utsätta unga kroppar för förändringar likt töjningar, tatueringar etc innan de är färdigvuxna. 

  • Äldre 1 Dec 10:08
    #3

    Jag hade aldrig låtit min dotter göra något

    Liknande i så unga år, hon vet ju inte ens hur hon känner för töjningen när hon blir lite äldre och mognare, då går det inte att göra den ogjord. Jag anser att hon är r ung för att ta sådana stora beslut, tyvärr.. Kan det i värsta fall inte tillstöta komplikationer om man har otur?

    Men om du är en dålig mamma för att du sa ja till hennes beslut, vet jag inte..

  • Anonym (töjni­ng)
    Äldre 1 Dec 10:13
    #4

    Sålänge hon inte töjer för mycket och för snabbt så kommer 3 mm och 5 mm växa ihop fint :)

  • Anonym (Maria­) Trådstartaren
    Äldre 1 Dec 10:16
    #5
    Anonym (töjning) skrev 2013-12-01 10:13:03 följande:
    Sålänge hon inte töjer för mycket och för snabbt så kommer 3 mm och 5 mm växa ihop fint :)
    Jag har sagt 5 mm som max just för att hon sen ska kunna välja om hon vill fortsätta eller låta det växa ihop igen Jag har läst att upp till 10 mm kan växa ihop, men vill ha lite marginaler...
  • Anonym (hemsk­t)
    Äldre 1 Dec 10:16
    #6

    Ja, jag tycker det är ansvarslöst att tillåta det. Det ser fruktansvärt fult ut med ett stort hål i örat som aldrig växer igen. Tror du hon kommer att tycka det är snyggt om några år då det inte är modernt längre och hålet är där för att stanna - för all framtid? Tror du inte hon undrar då varför du som hennes mamma inte reagerade och satte stopp? Jag kan bra förstå att en 13 åring vill ha en töjning men i den åldern kan man inte tänka tillräckligt långt fram som en vuxen gör. Men är du nöjd med ditt beslut så är det ju din sak. Förhoppningsvis ändrar inte din dotter sin åsikt utan går med ett sådant örhänge resten av livet eller så är hon nöjd med flera mm stort hål i örat som aldrig växer fast.

  • Anonym (Töjda­öron)
    Äldre 1 Dec 10:16
    #7

    Neeeej du är ingen kass mamma!

    En töjning upp till 10mm drar ihop sig om man tar ur den. Kan ta ett tag men den gör det. Jag har 10 i mina och tar jag ur dom ett dygn så drar dom ihop sig så det blir svårt att få i dom på morgonen.

    Min grabb töjde vi örat på när han var 8(sååå hemskt ;) ) då han ville ha en tjockare ring i örat.

    Låt tösen testa lite gränser så länge det inte blir för extremt! Folk är så hysteriska numera. Kram

  • Äldre 1 Dec 10:16
    #8

    Jag hade inte låtit mitt barn göra det. En stor töjning kommer att finnas för jämnan och när hon är 30 kanske hon tycker det är asfult.

    Men, det kommer säkert en skönhetsoperation för att rätta till sånt med.

  • Anonym (Maria­) Trådstartaren
    Äldre 1 Dec 10:16
    #9

    Och hon töjer långsamt, har blivit 1 mm/månaden

  • Limhe
    Äldre 1 Dec 10:17
    #10

    Nej du är inte en kass mamma. Vore väl värre om hon hade piercad tunga eller någon tatuering något i den åldern.

Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?