• Jagheterjohan

    Vintråden

    Jag har alltid haft en passion för mat och vin, att hitta den perfekt kombinationen med dryck och mat kan få mig att göra volter. Jag tyckte det behövdes en ordentlig vintråd här så här har vi den nu, ska ni diskutera vin, tipsa, få svar på frågor angående druvor etc så är jag här för er!

    Jag själv har jobbat på flera restauranger i Stockholm och har gått en hel del olika vinkurser. Vin för mig ska inte vara komplicerat och det är det inte, många försvårar det bara. Och de bästa vinerna jag har druckit har jag fått tipsade till mig, det är ju så det ofta går till. Så tipsa mig gärna om era favoritviner, vardagsviner, you name it! 

    Tänkte att jag börjar med två frågor: Vad för vin drack du senast? Och vad fick dig att köpa det?

  • Svar på tråden Vintråden
  • TobiasOskarsson
    daniellalundh skrev 2014-02-28 14:19:44 följande:
    Jag tänkte köpa mig en Barbera idag faktiskt =) 

    Men det enda jag hade hemma var en flaska av UnPoco´s vin. Det passade utmärkt!
    Tycker det är dags att det finns på alla systembolag nu, sjukt segt att behöva leta runt för att hitta den. Supergod!
  • Fredrikaa

    Min strupe törstar efter att få komma hem och ta ett glas vin. Tända lite ljus och sätta på mig mjukisbyxor! Äntligen fredag!

  • korfu08

    Vilken enormt bra tråd jag tycker om goda viner och börjar snart på mitt gamla jobb igen i ny tjänst och där har jag en som är vinexpert kanske kan jag få lite tips då i maj.

  • DronesClub
    Hjälp två sommelierer med vår C-uppsats och svara på enkäten om hur den svenska konsumenten påverkas av vinetiketten.

    Hej, vi är två Sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan som skriver en C-uppsats om påverkan framsidans etikett har på den svenska konsumenten. Vi vill gärna ha Familjelivs syn på det hela. Undersökningen är helt anonym.

    Enkät: eyequestion.oru.se:80/eq/r1/0whqj

    Tack på förhand/
    Olle Andersson Vidén & Sebastian Ahrneteg.
  • GretaF
    korfu08 skrev 2014-04-17 16:36:14 följande:
    Vilken enormt bra tråd jag tycker om goda viner och börjar snart på mitt gamla jobb igen i ny tjänst och där har jag en som är vinexpert kanske kan jag få lite tips då i maj.
    Åh det låter ju som en kanonidé! Kan tipsa er om att gå in på Vin & Matguiden på Facebook också, mest matrecept men jag skrev och frågade om viner och snart kommer de att börja betygsätta ett flertal viner också, men den här tråden är ju bara helt underbar :D
  • korfu08

    Ja jag får återkomma kring goda viner, tror jag har en lista från mitt gamla jobb sedan tidigare vinprovning kan se om de vinerna kan tillföra nåt. Jag återkommer

Svar på tråden Vintråden