• Legewiel

    Min kille är inte renlig..örk..hur säger man till hnm på ett smidigt sätt??????

    Jag sällar mig till dem som säger rakt ut åt sin pojkvän/man om han är smutsig och behöver göra något åt det. Tycker inte det är ett problem, säger det inte på ett elakt sätt utan mest konstaterande - du luktar svett, du behöver nog duscha nu och liknande.
    Han är dock väldigt renlig av sig så oftast behöver jag inte säga något.

    Däremot blir jag alltid lessen i sånahär trådar när folk påpekar hur ÄCKLIG man är när man inte duschar helst två, minst en gång om dagen... Det behöver man VERKLIGEN inte för att vara ren! Et tpar gånger i veckan duger bra, fråga vilken läkare som helst. Jag med min torra hy skulle klia sönder hela mig om jag duschade varenda dag. Man kan faktiskt tvätta rumpa, armhålor, ansikte och fötter om det behövs, man behöver inte duscha jämt. Håret mår heller inte bra av att tvättas varje dag.

    Det är ett ganska långt avstånd mellan att lämna bromsspår i sängen och inte tvätta händerna när man bajsat och att duscha 2 gånger om dagen och byta kläder flera gånger om dagen. De flesta människor ligger någonstans däremellan.

    Hoppas det ordnar sig för dig TS, jag ser nog ingen annan lösning än att säga det rakt ut på ett finkänsligt sätt....subtila hintar brukar inte funka så ofta på män!

  • Legewiel

    Miss Kitty; nej jag menade inte specifikt dej, du och jag verkar ha ungefär samma syn på vad som räcker

    Anonym (en till) lider verkligen med dig, för visst ska en vuxen människa förstå att man borstar tänderna två gånger om dagen, torkar sig efter toabesök, tvättar händerna, duschar åtminstone någon gång per vecka, tvättar rumpan, ansiktet och armhålor däremellan och byter underkläder åtminstone varannan dag samt resten av kläderna åtminstone när de är smutsiga eller börjar lukta! Har ingen aning vad man ska göra med individer som är så snuskiga att de inte fattar detta trots upprepade tillsägningar!
    Har inte deras föräldrar lärt dem hur man sköter sin hygien när de var små?

    De enda undantagen tycker jag är dementa som inte kan detta mera, och de har personal som tvättar dem och deras kläder...

Svar på tråden Min kille är inte renlig..örk..hur säger man till hnm på ett smidigt sätt??????