• Anonym (mamma­)
    Äldre 10 Dec 20:39
    2555 visningar
    1 svar
    1
    2555

    Nöt allergi

    Hej,

    vi har fått konstaterat nöt- och jordnötsallergi genom blodprov på sonen 2 år. Blev rekommenderad att även undvika mandel. Men undrar om denna allergi är något som kan komma att växa bort? Vi har fått höra olika bud från läkare, lab så man vet inte längre?

    Och så sen hur rättvisande är värderna på så små barn? Han hamna på "lätt" allergi men reagerat starkt med nässelutslag, igensvullna kliande ögon och svullen hals när incidenten hände (tittade i en öppnad påse jordnötter) samt incident två när han åt en kaka med "kan innehålla spår av nötter" och fick  kroppen full med nässelutslag.

    Har även reagerat mot Kåvepenin (svåra diarrer) och kanel (röda utlsag runt mun & diarre) om det har någon betydelse i bilden.
     

  • Svar på tråden Nöt allergi
  • Äldre 14 Dec 18:46
    #1

    Hej! De symtom du beskriver vid jordnötskontakt tyder på allvarlig form av allergi. Att ni fått rådet att också undvika mandel är bra eftersom man aldrig kan vara säker på om det finns spår av olika nötter och jordnötter i kakor, godis osv. Man kan genom en speciell analys i blodprov se om allergin är allvarlig, be att få en sådan analys gjord.
    Om han inte har allvarlig form av nötallergi så kan den minska över tid och vid senare ålder kanske han kan äta nötter men det är inget som ni bör testa utan läkarordination.
    Diarré när man medicinerar med penicillin är inte ovanligt, det brukar inte betyda att man är allergisk utan det är medicinen i sig som är stark för magslemhinnan. Utslagen mot kanel och annat tyder på att barnet har tendens till fler födoallergier, var därför försiktig med introduktionen av ny mat och nya kryddor, ge mycket små mängder till en början.
    Jag tycker ni ska ta kontakt med läkare för att få veta hur pass allvarlig allergi ert barn egentligen har. Undvik alla nötter och jordnötter helt och hållet och ha förstås inte jordnötter hemma alls.
    vänliga hälsningar Anitha

Svar på tråden Nöt allergi