Forum Inhandla - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Barnkläder, vilka märken tycker ni har bäst kvalitét?

  Ons 11 dec 2013 04:06 Läst 57650 gånger Totalt 150 svar
  Ons 11 dec 2013 04:06

  Hej,

  jag köper en del barnkläder på Lindex/Kappahl/HM såklart eftersom det är lättillgängligt och billigt... Men tycker kvalitén är sådär... (Man får väl vad man betalar för. ;)

  I vilket fall, vilka är era bästa tips på barnkläder med bra kvalitét som håller form och färg mm efter mååånga tvättar. ;)

  Själv är nog favoriten hittills Geggamoja och i andra hand Villervalla, men jag har inte testat så många märken ännu.

 • Fre 13 dec 2013 10:15 #131

  Tycker att pop, småfolk, villervalla, nameit och oapip håller bra.


  Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
 • Fre 13 dec 2013 10:17 #132
  Monchichier skrev 2013-12-13 09:59:22 följande:
  Mhumm, och det är ett tecken på kvalitet?
  Bara man följer instruktionerna slaviskt så håller dem.
  Ska inte saker av kvalitet hålla för allt möjligt, även att bli tvättade i kallvatten?
  Kvalitet är för mig mer än hur ömtåliga plaggen är i tvätten. Konstfibrer och starka fixermedel gör att färgerna tål omildare behandling (de brukar dock bli noppiga). Men jag föredrar bomull och andra naturmaterial samt så lite kemikalier som möjligt, men då blir det viktigare att följa tvättråden. Smaksak helt enkelt. Sedan är det ju som så många har sagt stora skillnader mellan olika färger, tryck och modeller även om man köper plaggen i samma affär.
 • Fre 13 dec 2013 10:22 #133
  straw2008 skrev 2013-12-13 10:04:36 följande:

  Jag tvättar på ullprogrammed, dvs vagga, tempen ställer vi in individuellt. Hur du än vänder o vrider på det så är det inte vi som tvättat fel.
  Vagga är naturligtvis skonsammare, det var temperaturen jag frågade om.
  Monchichier skrev 2013-12-13 09:59:22 följande:
  Mhumm, och det är ett tecken på kvalitet?
  Bara man följer instruktionerna slaviskt så håller dem.
  Ska inte saker av kvalitet hålla för allt möjligt, även att bli tvättade i kallvatten?
  Är det ett tecken på dålig kvalitet att kläderna håller för högre temperatur? Som någon annan skrev fixeras färgen vid högre temp.
 • Verita­slux
  Visa endast
  Lör 14 dec 2013 15:25 #134

  Kvalitet kan variera. Det är absolut inte så att "man får vad man betalar för". Idag har den mesta av tillverkningsindustrin flyttat till låglöneländer och nästan allt massproduceras, även märkeskläder. För 50 år sedan hade vi fortfarande textilindustri i småskalighet och då är det klart att det blir en annan sak.

  Det som till viss del är vägledande är materialen där dyrare plagg oftast, men inte alltid har bättre material. Mindre syntet i stickat (som blir noppigt) och mer high-tec i funktionsplaggen. Och visst kan det skilja lite i sömmar, kvalitet på tryck, etc, men skillnaden är knappast milsvid och man kan aldrig vara garanterad att det dyra är så himla bra (kolla bara overalltesterna där några lågprismärken alltid får bra betyg och vice versa!) 

  Som exempel har jag plagg från Katvig och Småfolk som hållit uselt i kvalitet. En tröja krympte och förlorade formen efter ett par tvättar, färgerna uttvättade och mattade. Småfolktröjan har hållit formen men trycket är väldigt uttvättat. Som jämförelse har jag ett gäng bastoppar från H&M som hållit både färg och form bättre!

  I alla fall: Jag tycker Pops skalkläder är av bra kvalitet. Deras vanliga kläder håller samma standard som det mesta, tycker jag. En bomullstopp kan hålla lika bra/dåligt som ett H&M-plagg. Anser jag.

  Jag köper det jag tycker är fint och handlar det om ytterkläder och skor brukar jag läsa tester för att avgöra kvalitet. I år blev det dock en chansning på overall så vi får se hur det blir. 


  Mamma till underbar dotter född 19 juni 2011
 • Fre 3 jan 2014 19:21 #135

  Polarn och Pyret är bästa kläderna tycker jag. Det bästa är att många av deras kläder är reglerbara i midjan, de går även oftast att vika ned i ärmar och benslut (alltefter barnet växer) Många plagg har min dotter haft i säkert 2 år ! Så, om man tänker så, så är ju inte en pyamas för 279 kr dyrt.. Fägerna är fina även efter många tvättar och knappt några noppor alls!

  Istället för en HM pyamas som hon kan kanske ha i ett halvt år och som sen är helt nopprig, urtvättad och krympt 1 storlek...

 • Fre 10 jan 2014 12:36 #136

  Hej, Det här är en tråd som jag ska börja läsa! Alltid kul att läsa om andras upplevelser och åsikter om barnkläder. Själv har jag som mål att hitta kläder som både håller, är snygga och funktionella. Jag har två tjejer (en som är 6 månader och en som är 2,5 år) Om ni vill läsa om vad jag tycker och tänker samt se bilder på inköp mm så startade jag igår en blogg bloggombarnklader.wordpress.com/ Ni får jättegärna titta in där och komma med lite feedback.

 • Fre 10 jan 2014 12:55 #137

  Vi köper ofta ett billigt märke men som jag tycker håller bra kvalitet. Det är Petter och Kajsa.

  Har tvättat dom ofta o mkt o de har hållit bra både i form o färg.

 • Fre 10 jan 2014 13:58 #138

  Gillar med Petter och Kajsa.

  Fast jag handlar överlag alla 3 barnens kläder på H&M och har alltid gjort. Hur nöjd som helst.

  Kanske något enstaka plagg som tappat färg/form men dom är lätträknade.

 • Fre 10 jan 2014 14:01 #139

  Ett material som verkar nästan omöjligt att misslyckas med är velour. Där har jag nog inte provat ett enda märke som jag inte varit nöjd med. Lindex tag 3 betala för 2 velourbyxor har vi hur många som helst.

  Annars tycker jag en del av polarns kläder är bra (men inte allt), house of lola har vi bara provat ett fåtal plagg men de har hållit bra i tvätten. Villervalla har också hållit bra av det jag provat. Meandi däremot tycker jag inte är strålande när det kommer till att behålla färgen, däremot inga noppor. Blingo har varit helt ok.

  Åhlens tycker jag tyvärr oftast inte har så fina kläder, men det jag köpt däremot har varit helt ok kvalitet.

 • Mån 2 jun 2014 14:28 #140

  Mitt absolut hetaste tips är nya svenska varumärket Ossoami. Jag är helt såld på deras barnjeans. Herregud vilken skillnad mot alla de byxor jag köpt till mina barn (idag 4, 6 och 10 år) genom åren! Vi bor lite off och har ingen barnbutik som säljer deras jeans i vår närhet, men deras webshop www.ossoami.com är jättebra.

 • Tis 3 jun 2014 20:37 #141

  Moonkids är jättebra. Kläderna håller färg och passform jättebra....

 • Fre 6 jun 2014 22:45 #142

  Gamla Polarn o. Pyret. Finns bara second hand. Ser helt nytt ut second hand. Deras kläder som de säljer nuförtiden är ok, men bara snäppet bättre än Lindex

 • Mån 24 apr 2017 10:01 #144

  Lindex och Åhlens håller bra passform tvätt efter tvätt särskilt Åhléns kläder...

 • Ons 26 apr 2017 07:03 #145

  Lupilu som bla finns på Lidl har väldigt bra kvalitet. Vi har ärvt mycket från grannkillen som både han och båda mina förskolebarn haft - som vi skänkt vidare till min brorson. Jättefina och tåliga plagg!

 • Ons 26 apr 2017 08:01 #146

  Jag handlar mest: me&i, pomp delux (passar på att handla i pomp butiken i Danmark), house of lola.

  Skor är självklart superfit, Viking och kavat mina favorit.

  Ytterkläder: didrikson är det mest prisvärda.

  Jag köpte mycket pop när min stora tös var liten men efter 2008 tycker jag kvalitén blev mycket sämre. Sedan kom de med konstiga mönster och jag gillar inte när kläder ser ut som någon vindögd inte klarat av göra raka sömmar på plaggen.

 • Ons 26 apr 2017 10:01 #147

  Gällande hållbarhet så är ebbekids mina favoriter idag. Plaggen blir inte ens noppiga efter tusen tvättar och ser som nya ut när de är urvuxna.

  Gällande ytterkläder så föredrar jag reima, didrikson, kappahl och kavat.


  Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
 • Tor 27 apr 2017 05:29 #148

  De märken vi tycker fungerat bäst för sonen är Aclima ,Ossoami ,Houdini och Isbjörn. Överlägsen funktionalitet och hållbarhet jämfört med annat vi provat.

  Visst lite dyrare men vi har ett mullebarn så vill att han ska hålla sig torr och lagom varm på fsk. Sen så har kläderna bra andrahandsvärde med så blir inte så dyrt om vi säljer när de är urväxta.

 • Tis 13 mar 23:00 #149

  Hej allihopa,

  Alltså jag håller med på att kläderna från Mini Rodini och PoP är fantastiska men jag tycker också att det finns några nya märken som är väldigt bra. Jag själv köper så gärna kläder där jag vet varifrån de kommer och vilken kvalitet de har. Little Green Radicals är väldigt bra på att tillverka kläder som är färgglada och håller väldigt länge. Mina barn har haft några utekläder samt bodies och sparkdräkter och de har hållit ut många tvättar utan att färgen har gått ut. 
  Den andra märken jag gillar är Pigeon Organics. De har främst fina och mjuka jersey tyger som håller form och färg under många år och mönsterna är helt underbara. 
  En bra webbshop som säljer dessa är Lilla Fia (www.lillafia.com). De försöker håller priserna låga och erbjuder bra kundservice.


  /LisaLovisa
 • Fre 16 mar 06:57 #150

  Ett märke som håller ovanligt bra och dessutom är otroligt prisvärt är Lupilu. Vi har ärvt en hel del från grannkillen som båda mina barn haft och de plaggen är fortfarande fina i färg och form!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll