• Litet My
    Äldre 19 Jan 01:19
    15513 visningar
    38 svar
    38
    15513

    Innan du placerar ditt barn hos familjehem - LÄS

    Undrar också vad din erfarenhet av detta är? Om det enbart är din personliga eller om du jobbar med detta, det tycker jag är ganska vesäntligt.

  • Litet My
    Äldre 19 Jan 01:29
    #7

    Eget tyckande mao? Vad gjorde du åt saken då?

  • Litet My
    Äldre 19 Jan 01:36
    #10

    Oavsett det finns bra hvbhem också, precis som det finns dåliga. Just den biten missar du helt, alla hvb hem är inte dåliga och det finns ställen där den lösningen varit en räddning. Sedan finns skräckexemplen också tex detta med Oasen.med tanke på att du själv inte vill skriva på vilket sätt du "vet" hur det är gör att det åtminstone för mig känns lite onyanserat. För många har HVB hem varit en räddning också.

  • Litet My
    Äldre 19 Jan 01:45
    #12

    Nej det skrev du inte, däremot skrev du att det kunde finnas bra familjehem men det är inte samma sak. I övrigt vet jag att det finns dåliga HVB hem också men, långt ifrån alla är det. Väljer man att placera sitt barn på ett sådant ställe brukar man försökt att göra allt och lite till för att det ska fungera i hemmet innan. Extremt få väljer det i första hand och då är det oftast mycket psykisk ohälsa, missbruk i bakgrunden alt att den unge har sådan stor problematik att det finns en fara för den själv eller andra i familjen.

  • Litet My
    Äldre 19 Jan 02:11
    #16

    Fast du, KBT tex hjälper inte mot barn/ unga som är våldsamma och struliga. Öppenvård kan vara bra i en del fall men långtifrån alla. Time outrum tycker jag inte är ett problem i sig, problemet med tex hur det var på oasen var att det missbrukades GROVT. Däremot kan de fylla ett syfte när personen tex i affekt går bärsärkargång, ger sig på andra eller tar till våld mot tex personal då kan det fungera som en akut lösning för att undvika skador, men absolut inte såsom de gjorde på Oasen där man använde det som straff och småsaker utan någon som helst dokumentation eller uppföljning och mer i syfte att straffa än att avstyra våld och skador.

  • Litet My
    Äldre 19 Jan 02:49
    #18

    Jo jag vet mycket väl vad ART är, jag skrev heller inget om det. Nu skriver du återigen som att man generellt sätter ungdomar i isolering och det stämmer inte även om det uppenbarligen på en del ställen görs i tid och otid. Var hittar du din statestik på hur många som "klarar" sig och inte? Och som sagt av alla de klienter jag träffat på finns det knappt någon ungdom som lättvindigt är placerad där utan att "allt" provats innan men i många fall har det handlat om unga som föräldrarna inte kunnat kontrollera eller som varit våldsamma och föräldern själv riskerar att skadas samt småsyskon som kommer inkläm. Huruvida ett behandlingshem är bra och hur mycket dåliga saker som sker där beror i mångt och mycket dels på personalens attityd och utbildning (ofta finns det personer utan utbildning) samt hur budgeten ser ut, finns det tillräckligt med kompetent personal? Är det rätt personal? Får de stöd uppifrån och handledning vid svåra ärenden osv osv. Ang att falla djupt, hur många av dessa ungdomar hade klarat sig bra utan behandlingshem, trots allt sitter de där av en anledning som väldigt ofta inte handlar om en "lätt okomplicerad anledning som lätt lösts på annat sätt". Nu kan jag givetvis inte hänga ut tidigare arbetsplatser/klienter på FL men om du kikar runt på nätet finns det flera som bloggar från sitt behandlingshem, många av dessa i positiva ordalag.

  • Litet My
    Äldre 19 Jan 13:09
    #24

    Låter som det var ett rätt dåligt behandlingshem du fått de siffrorna från. Din teori låter kanske bra men med tanke på den brist det finns med familjehem idag och i synnerhet för ungdomar med större problematik såsom kriminalitet, npf och missbruk i bagaget. I de fallen tycker jag ett bra behandlingshem med bra personal är ett bättre alternativ.

  • Litet My
    Äldre 19 Jan 14:29
    #36
    LillaNovaK skrev 2014-01-19 14:18:19 följande:
    Allt är inte svart eller vitt. Jag jobbar på en utredningsavdelning där vi har HVB, akut och utredningplatser. Vi har ålderintervall mellan 11 och 18 år, men för ungdomarnas skull ta vi aldrig in i ett större spann än 5 år. Det skiljer alltså aldrig mer än 5 år mellan den äldsta och den yngsta eleven.

    Vi skulle aldrig drömma om att låsa in någon, Jag har aldrig varit med om att det existerat på någon av de HVB-hem jag jobbat på genom åren. Jobbade 1 1/2 år på SIS (som får låsa in) och under tiden jag jobbade där användes avskiljningen vid 2 tillfällen.

    Om någon har klagomål eller är missnöjd uppmuntrar vi dem att skriva ett klagomål eller kontakta IVO ( kontrollorgan) och vi har haft påhälsning flera gånger utan nämnvärda synpunkter på verksamheten.

    Glöm aldrig att det finns många många barn där ute som far fruktansvärt illa varje dag, varje timme 7 dagar i veckan! Vem ska ta hand om dessa trasiga själar?!!

    Jag är väldigt stolt över mitt jobb och det jag är med och uträttar där, för jag gör skillnad!! Jagger skillnad i dessa ungdomars liv.
Svar på tråden Innan du placerar ditt barn hos familjehem - LÄS