• Äldre 6 Feb 20:00
    39307 visningar
    68 svar
    68
    39307

    Någon med AMH så lågt som 0,2 som blivit gravid på första eller andra försöket av Ivf?

    Nu hade jag inte 0,2 utan 0,4 i amhvärde men lyckades att bli gravid på första ivf-försöket. Sonen är 6 månader nu. Är själv 33 år. Ge inte upp!

  • Äldre 7 Feb 15:11
    #5

    Frazze har också hört att testerna kan vara opålitliga. Håller tummar du svarar bra på behandlingen!

  • Äldre 23 Feb 13:54
    #8
    Flisan78 skrev 2014-02-23 10:41:55 följande:
    Jag förstår er!! Jag och min sambo har försökt bli gravida i 10 månader, kanske inte så lång tid, men jag fyller 36 i sommar och han 40 om en måndad. Då jag själv är barnmorska så tyckte vi att det var lika bra att göra en fertilitetsutredning då jag dessutom har spottings varje manåad innan mens. Vi gjorde den privat på IVF-kliniken i Stockholm, fick snabbt tid och det kändes bra. Den 4:e februari kom slaget, slaget som var så hårt att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Min äggreserv var slut och mina ägg så dåliga att jag troligtvis inte ens skulle kunna bli gravid med hjälp av IVF. Mitt AMH var 0,07!!!! Jag har inte kunnat läsa om någon med så lågt värde. Läkaren sa att vi bör ställa in oss på äggdonation eller adoption. Vår värld rasade samman. Äggen slut?? Det hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat ana! Nu följde veckor av total sorg och kris. Att jag jobbar som barnmorska på en förlossningsavdelning var rena tortyren. Jag skulle tillbaks och ta FSH och LH på dag 3 i menscykeln. Mina spottings kom som vanligt och hoppet släcktes. Jag ringde IVF-kliniken och bad om någon att få prata med då jag höll på att bli tokig av sorg. Vi fick även återbesök till läkaren nu på torsdag den 27:e februari. Så kom inte min mens, jag kände lätt molande mensvärk och tänkte att den kommer väl nästa dag, men nej, morgonen därpå hade jag en liten ljus blödning precis som spotting och lite lätt mensvärk och tänke nu, nu kommer den där jävla mensen som jag har så, men nej, dagen därpå, alltså i går jag jag ett grav test som var positivt!!!! Vår lycka är total!! Vi vet att det är väldigt tidigt och risken för mf finns ju, men ändå, mot alla odds blv jag gravid, så jag vill till er alla där ute som kämpar och som fått besked om lågt amh, ge inte upp, det räcker med ett guldägg!! Det var precis sådana här solskenshistorier jag så frenetiskt sökt efter de sista veckorna och nu är jag en själv, hur det slutar vet vi ju inte, men jag blev gravid, trots att de sa att det inte skulle gå!!!!  Så ge aldrig upp!!!

    Kram till er alla som kämpar!!



    Grattis! Så underbart. Vi gick också på ivfkliniken o är mkt nöjda
  • Äldre 24 Feb 09:39
    #12
    Frazze skrev 2014-02-23 15:19:56 följande:
    Ja idag är jag väldigt lycklig! De har fört in 2sr fina ägg igen som de sa var av bästa sorten. Jag hoppas och tror nu att det kommer bli i alla fall ett som fastnar. Tillåter mig själv att vara överlycklig i alla fall idag. Sen kommer väl de längsta 15dagarna i världshistorien innan man får testa sig.



    Grattis håller tummar
  • Äldre 13 Mar 20:33
    #26
    Frazze skrev 2014-03-12 19:04:30 följande:
    Åh Grattis till dig! Själv har jag på mitt första försök av ivf fått ett plus på stickan. Vi förde ju tillbaks 2 st ägg så den 2:a April så är drt dags för vul nere i göteborg. Det går tydligen att bli gravid på första ivf försöket. Nu vill det bara till att den/de stannar där inne.



    Men vad roligt med plus håller tummar! Grattis grattis
  • Äldre 15 Mar 06:14
    #28
    Frazze skrev 2014-03-13 21:20:31 följande:
    Tack så mycket! Nu är man nojjig över minsta lilla grej man känner i magen. Livrädd att något ska gå fel Hoppas man överlever dessa kritiska tre månader först och sen restetande av de nio. Man har ju hört hrmska saker som hänt i sen graviditet.



    Det är bara att ta en dag i taget! Håller tummar att allt ska gå bra
  • Äldre 24 Jun 20:53
    #35
    Flisan78 skrev 2014-06-24 11:25:01 följande:
    Hej hej!

    Här går det bara bra, trots alla odds att ens kunna bli gravid sponant. Går in i v 23 i morgon och mår prima. På RUL såg man att bebisen har ett vidgat njurbäcken så det ska kollas om i v 32, känner mig dock inte orolig, då jag skjälv jobbar på en förlossningsavdelning som barnmorska och vet att det oftast inte är något farligt med dessa barn, annars såg allt bara bra ut och den växer som den ska! Har känt lite små rörelser och det är helt fantastiskt :)

    Önskar er alla lycka till!!



    Vad roligt att höra
  • Äldre 19 Aug 19:37
    #37

    Men frazze så otroligt ledsamt att höra blir så ledsen... Vilket fin namn ni valde! Stor kram till er!

Svar på tråden Någon med AMH så lågt som 0,2 som blivit gravid på första eller andra försöket av Ivf?