Inlägg från: mr me |Visa alla inlägg
  • mr me

    Är det fel att lova "arabfritt" område?

    Den här artikeln var mest pinsam för Aftonbladet. Det var de som formulerade rasismen, det ska man inte glömma. Vad är det för journalister som har sådan inlevelseförmåga att de lyckas komma på så långa rasistiska haranger om att araber är än det ena än det andra, kan man undra?

    Mäklarna däremot gjorde inget fel alls. De svarade undvikande, men artigt, på journalistens rasistiska frågor. De flesta undvek frågor om etnicitet och hudfärg och pratade istället om inkomstnivåer på dem som bor i området och att de invandrare som bor där är välutbildade och skötsamma. Helt rätt gjort av mäklarna!

    Att sedan Aftonbladet vinklade det till någonting helt annat är riktigt otäckt och får mig att må lite illa. Man kan undra vad det är för mörkermänniskor som jobbar för den där blaskan egentligen...

  • mr me
    Afrodisiac skrev 2014-01-28 19:54:40 följande:
    Så du menar att mäklare ska bidra till rasism och segregation?
    Rasism är fel, men det var inte mäklarna som bidrog till rasism i den här artikeln. Det var det Aftonbladet som gjorde. Lita inte blint på Aftonbladet och den tidningens intentioner. Mäklarna svarade enbart på kundens frågor, precis som de ska göra.
  • mr me
    MikNis skrev 2014-01-28 21:07:00 följande:


    Vill du bo där eller inte?
    Det behöver inte bero på fördomar. Om man redan bor i Rosengård, men tänker flytta därifrån, är man då "fördomsfull"? Då blir det jobbigt, för då får man aldrig flytta när man väl flyttat dit...
  • mr me
    MikNis skrev 2014-01-28 21:18:26 följande:


    Ja då är man fördomsfull man måste lära sig att uppskatta områdets kvalitet och kultur.
    Om man bor i tre rum och kök, där man bott ensam med två barn, men nu ska flytta ihop med en man/kvinna som även han/hon har ett par ungar och därför behöver bo större?
  • mr me
    Afrodisiac skrev 2014-01-28 23:38:43 följande:
    Åååjo! När man är ute efter att få vissa svar så måste man spela en viss roll för att kunna visa hur läget verkligen ser ut. Som när folk infiltrerar vissa grupper och organisationer och spelar att de är en del av gruppen. På så sätt kan de avslöja allt skit som utspelas.
    Fast ibland kan man ändå tycka att journalisterna spelar sin roll lite väl bra. Och tittar man sedan var dessa journalister bor så verkar de trots allt ha följt mäklarnas tips.

    I den här artikeln är det ju faktiskt Aftonbladet som kommer med de rasistiska utspelen och mäklarna svarar, ofta undvikande ska tilläggas, på frågorna.

    Aftonbladet frågar flera gånger om det bor mycket araber i ett visst område och mäklaren svarar allt som oftast att de som bor i området mestadels är skötsamma människor. Det finns inget rasistiskt i sådana svar alls. Om man anser det får man gärna komma med exempel på hur mäklaren istället borde ha svarat.
Svar på tråden Är det fel att lova "arabfritt" område?