Inlägg från: filliz |Visa alla inlägg
  • filliz

    Är det fel att lova "arabfritt" område?

    Nej det tycker jag inte. Har bott i ett invandrartätt område. Det var många olika ursprung i samma kvarter som inte tyckte om varann alls. Irakier, syrier, afghaner, somalier mm. som skrek rasistiska kommentarer till varann och hamnade i bråk titt som tätt. Trivdes inte alls med det och flyttade istället till en annat område som var mycket lugnare. Finns invandrare här också men inte av så många ursprung vilket inte verka fungera så bra av tidigare erfarenheter. Har aldrig sett en sådan stark rasism tidigare som de hade.

  • filliz
    MikNis skrev 2014-01-28 21:00:49 följande:



    Det gör den som väljer bort att bo i ett mångkulturellt område.

    Typ rosengård eller seved i malmö.

    vill man inte bo där är man fördomsfull.

    Förresten i vilken typ av område bor du själv...
    Varför skulle man vara fördomsfull av att inte vilja bo i exempelvis Rosengård?
  • filliz
    MikNis skrev 2014-01-28 21:07:00 följande:



    Vill du bo där eller inte?
    Nej jag vill inte bo på ett sådant ställe. Som jag skrev tidigare så väljer jag bort ställen där det är väldigt mycket blandade ursprung. Det är så mycket rasism mellan dom och det är inget jag vill bli inblandad i eller se det överhuvudtaget.
  • filliz

    Men snälla... Man är inte fördomsfull om man flyttar ut från Rosengård, kan finnas tusen olika anledningar till det och även tusen anledningar till att välja ett annat ställe och bo på. Mina föräldrar som flyttade mitt ut på landet, har dom fördomar mot alla slags människor? Skulle inte tro det.

Svar på tråden Är det fel att lova "arabfritt" område?