• Anonym (hjälp­!)
    Äldre 29 Jan 21:43
    2034 visningar
    1 svar
    1
    2034

    Utslag!


    Hjälp! detta är andra gången jag får dessa utslag! fick dom förra året när det börja bli vinter och dom kom tillbaka i år igen, nu försvinner dom dock inte. Det börjar med att det kliar och sen får jag små "bubblor" som jag sen kliar sönder till sår! Det gör ont och kliar som sagt var. Vet inte  vad det är och inte läkarna heller ( min familjeläkare är inte att lita på) väntar nu på att få komma till en hudspecialist vilket kan dröja 3 månader!!! 


    har fått dom under armarna, på benen och lite på händerna. Tror att det är förknippat med att jag blir så torr, kan det stämma? under armarna blir det mer som större fläckar som sen blir sår. Dom har dock försvunnit nu och jag har kvar dessa på benen! Det började även med att jag blev svullen i ansiktet och speciellt runt ögonen. men det har försvunnit med hjälp av salvor och allergipiller. Men det här försvinner som sagt var INTE! äter fortfarande allergitabletter och mot klådan. vad kan det vara? någon som har/ har haft liknande? så fort jag kliar blommar det upp! 


    Hjäääälp! Gråter

  • Svar på tråden Utslag!
  • Äldre 1 Feb 10:37
    #1

    Hej! Det du beskriver tyder på någon form av allergisk reaktion. Även om utslagen inte ser ut som typiska eksem tycker jag du ska smörja med receptfri cortisonkräm 2 gånger om dagen. Däremellan smörja med mjukgörande kräm. Eftersom utslagen har försvunnit till en del så gör troligtvis även dessa utslag det.
    Ofta kan man inte säga varför olika reaktioner på huden uppkommer men det är sällan allvarligt om dom försvinner av sig själv så småningom.
    vänliga hälsningar Anitha

Svar på tråden Utslag!