• Äldre 13 Feb 01:24
    8555 visningar
    46 svar
    46
    8555

    Söker mamma-grupp för 40+are i Stockholm!

    Hej!

    Jag är 43 år i Stockholm och väntar mitt första barn. Om allt går väl BF i juni. Jag är förståeligt nog också unik i min bekantskapskrets och söker detsamma som du, andra blivande mammor i samma åldersgrupp, som man känner att man har mer gemensamt med.

    Jag är lite trött nu så detta blir en kort hälsning, återkommer snart. Må så gott så länge. Glad 

  • Äldre 27 Mar 16:58
    #20

    Oj, full fart här, vad kul!

    Vi ville bägge göra prov för att vara säkra delvis pga den ökade risken pga högre ålder. Det blev ett moderkaksprov för oss också, just därför att man kan göra det tidigare och i så fall hinna ta ställning i tid. Dock blev vi lite misinformerade och gjorde KUB först - om man vet att man vill göra prov så ska man inte göra KUB, för får man ett bra resultat så har man ju statistiskt inget skäl att göra provet och då vill de inte skicka en - det är ju en kostnadsfråga. Nu fick vi "gudskelov" (udda att säga, men så kändes det då, man är ju bara en del av en statistisk grupp) en något förhöjd risk på KUB så då blev det moderkaksprov.

    Det var inte behagligt och sticket fick mig att dra efter andan, trots att doktorn snällt bad mig att inte göra det... men det var ändå inte så farligt och över fort. Jag tog det ordentligt lugnt (mest sängliggande, var det ändå den här perioden pga svårt illamående) i några dagar för säkerhets skull, blev också rekommenderad detta av barnmorskan.

    Resultatet blev bra och det känns skönt att inte behöva undra alls över den saken... det finns ju så mycket annat att undra över.

  • Äldre 27 Mar 17:02
    #21

    Yvette, min barnmorska menar att moderkaksprov är bättre för barnet, för det finns en liten risk att läcka fostervatten efteråt med andra provet, och "fostret behöver fostervatten" (förstås). Men det är ju naturligtvis en fråga om var din moderkaka är placerad.

Svar på tråden Söker mamma-grupp för 40+are i Stockholm!