Forum 40+ - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Söker mamma-grupp för 40+are i Stockholm!

  Sön 9 feb 2014 19:54 Läst 7006 gånger Totalt 46 svar
  Visar endast inlägg av Vikhil - Visa alla inlägg
  Sön 9 feb 2014 19:54

  Hej,

  Är 40 och gravid med första barnet; BF i mitten av april. Hade faktiskt tänkt bort möjligheten att bli mamma och börjat vänja mig vid tanken, då jag insåg att jag - chock, lycka, panik!! - faktiskt blivit gravid. 

  Har varit en turbulent tid rent mentalt; det att ställa om - från barnfri som kan satsa på jobb, resor och bara migsjälv och min partner (och faktiskt tycka att jag har ett bra och meningsfullt liv UTAN barn), till familjeliv (där, inbillar jag mig, meningsfullheten liksom bara finns där..).. 

  Inser dock att jag är lite ensam i min situation just nu. De jag umgås mest med idag är tjejer/kvinnor utan barn, singlar eller i relationer, med mycket aktiva liv. Kanske har vi sökt oss till varandra pga av att vi levt våra liv på liknande vis. Sen finns det de "gamla" vännerna, som fick barn för 5-10 år sedan, där vi oundvikligt glidit ifrån varandra - jag inser nu hur lite jag förstått om vad de gått igenom och upplevt... (Jag som tyckt att jag är modig när jag rest på mina resor etc - inser nu att det att få barn är det modigaste man kan göra!!)

  Alltså: känner ett stort behov av att få träffa dig som är i en liknande situation som min. Du som är i ungefär min ålder, som kanske också fokuserat på annat under en längre tid och som nu står inför ngt alldeles nytt...och liksom drabbats av det. 

  Hoppas att du/ni finns!
  V.

 • Lör 15 mar 2014 19:04 #6

  Hej,

  Va roligt att få svar - jag har som ni ser inte varit aktiv alls här sedan jag skrev mitt första inlägg. Tiden rusar och nu börjar v 37; det börjar alltså bli dags och jag är både panikslagen och ser fram emot det som komma skall...

  Ibland känns det som om jag gärna "stannar" i graviditeten lite till - den har jag ju lärt känna nu och vet ungefär hur det är - för det som kommer efteråt: att ha och ta hand om ett litet barn; om det vet jag INGET....  Men, man kan ju inte vara gravid för alltid, och det vill jag ju inte heller...

  Vill gärna gärna träffa andra snart blivande förstagångsmammor 40+ så hör gärna av er!

  V. 

 • Ons 9 apr 2014 10:15 #28

  Hej,

  Jag har BF den 11 april (dvs fredag denna vecka!!!) och är otroligt nervös. 

  Vill gärna gärna träffas sen!!!

  Viktoria

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll