• Äldre 14 Feb 22:00
    5252 visningar
    42 svar
    42
    5252

    var hemma med dina barn

    Jag är förskollärare och övertygad om att man ska ha barnen hemma tills de börjar skolan. Jag är också övertygad om att när barnen börjar skolan ska man ha tid för dem innan och efter skolan - vara en tillgänglig mor.

    Det är kvinnan som ska vara hemma. Barnen behöver Mamma hela dagen lång. Barnen behöver Pappa också men inte på samma sätt.

    Det bästa och viktigaste man kan göra som kvinna är att ta hand om sin familj. Det finns inget förnedrande i detta arbete. 

    Självklart betyder "ta hand om sin familj" det praktiska man gör. Självklart kan man säga att det finns bättre och sämre val när man är mamma. Att lämna bort ett litet barn då man absolut inte måste är självfallet sämre.

    I vår familj är jag hemma med tre småbarn och min man pluggar. Vi klarar av detta ekonomiskt för att vi prioriterar detta. Man behöver inte vara rik för att klara det. Det kräver prioritering vilket självklart det är värt. Det finns inget viktigare arbete för en kvinna. Och ansvaret för detta kan man inte ge över till någon annan, inte heller ignorera pga egoism. 

    Jag är beredd att leva oerhört enkelt när jag blir äldre pga låg pension för att ge mina barn det bästa och viktigaste - vikten av att ta hand om sina barn kan inte nog betonas.

    Ha en fin dag! Mvh terese
  • Svar på tråden var hemma med dina barn
  • ApanAp­ansson
    Äldre 14 Feb 22:04
    #1

    Betyder det att min man inte får vara hemmapappa!? :-O ð??³

  • Äldre 14 Feb 22:09
    #2

    Då vet jag...


    www.femme.se/matildamilano <- bloggar om livet som ung trebarnsmamma och shopaholic
  • MalinE­ddie
    Äldre 14 Feb 22:11
    #3

    Jaha, så må det se ut i din värld. Det finns dock inget stöd för det i modern psykologi. En pappa kan precis som en mamma spela lika stor roll i ett barns liv och utveckling.
    Vi ser helst att våra barn får mycket av både mamma och pappa och jag ser mig inte som viktigare för dem än min sambo.


    Avskyr CIO-metoder.
  • Äldre 14 Feb 22:13
    #4

    Och jag är övertygad om att det är bra för de flesta barn att socialiseras tidigt med jämnåriga. /En som var hemma med mamma tills lekis började vid 6års ålder

  • Äldre 14 Feb 22:19
    #5

    Typiskt. Mina ungar är alltså sabbade. Oh well...skål!


  • Äldre 14 Feb 22:25
    #6

    Skit också, barnen är sabbade. 

    Nåja, det blir nog folk av dem ändå.


    Rational arguments don?t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.? - Gregory House, M.D
  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 14 Feb 22:25
    #7
    ApanApansson skrev 2014-02-14 22:04:46 följande:

    Betyder det att min man inte får vara hemmapappa!? :-O ð??³


    Nej inte utan att han har en snippa mellan benen. Så det är bara för dig att hänga dig fast på staken så kan han vara hemma hur länge som helst! kanske en bärselen för vuxna skulle funka.
  • Äldre 14 Feb 22:27
    #8

    Jahapp. Då skriver jag upp mina barn på väntelistan till Sveriges bästa psykolog redan nu, de är väl redan förstörda. Pappan har tagit större delen av föräldraledigheten OCH är den som gått ned i tid för barnens skull :/

  • Äldre 14 Feb 22:30
    #9

    Hahahahahahah!!

  • Äldre 14 Feb 22:30
    #10

    Jag tycker att det rimmar lite illa att du själv jobbar på fsk och tycker att barnen ska vara hemma tills de börjar på fsk!
    Hur känns det att jobba då? Hur blir ditt bemötande av föräldrarna?? Tycker du synd om barnen?

Svar på tråden var hemma med dina barn