• Äldre 17 Feb 21:48
    28361 visningar
    572 svar
    572
    28361

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Här samlas vi som varit med i tråden "Vi kring 30 som jobbat på syskon några månader" och som nu äntligen blivit gravida! Nykomlingar är också varmt välkomna!

    BF-lista: www.familjeliv.se/Forum-2-14/m66617222.html

    Kämpar ännu-tråden: www.familjeliv.se/Forum-1-159/m67939964.html

  • Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus
  • Äldre 17 Feb 21:55
    #1

    Korta fakta om mig:


    37 i år Ett barn sedan tidigare. Lilla E blir 4 år strax innan #2 är beräknad. BF 25/10-2014 14 försök innan det tog sig Vi har inget arbetsnamn på tvåan, vilket grämer mig, eftersom E's namn i magen var klart redan när vi bestämde att vi skulle skaffa barn, vilket var 2-3 år innan nedkomsten. (Jag tycker om att ha namn på människor som står mig nära, OK?)
  • Äldre 17 Feb 22:33
    #2

    Hej, jag kommer såklart hit också!

    33-årig tjej/kvinna, mannen 10 år äldre med två barn/tonåringar sen tidigare. Gemensamma sonen D född i augusti 2010. Nu äntligen gravida igen efter 18 mån kämpande inkluderande ett stycke testikelcancer, en dos cellgifter och ett misslyckat IVF-försök i november 2013.

    Myran i magen är beräknad till 28 september.

  • Äldre 18 Feb 09:22
    #3

    Nu har vi varit på ultraljud och fått se vår lilla cellklump med tydlig och fin hjärtaktivitet. :) Det stämde på pricken med mina beräkningar också, 8+1 idag. Så BF 28 september står fast. Känner mig lättad och lycklig!

  • Äldre 18 Feb 10:36
    #4

    Hoppar också in här även om jag är ett osäkert kort fram till nästa onsdag. Jag är 33 år, har två Branäs, en son född-07 och en dotter född -09. Har försökt i ca 2,5 år med att syskon men det har gått trögt, antingen har det tagit en jäkla tid att bli gravid Eller så har det slutat i mf/ma, närmare bestämt 3 st. Nu fjärde graviditeten är jag beräknad till i slutet av september, Men antar att det blir slutet av aug eftersom jag snittats ca 5 v tidigare med mina andra barn pga att jag har ett medfött hjärtfel. Den graviditeten har jag tagit lutinus för att få lite mer gulekroppshormon, och hoppas det gjort susen denna gång. Mår som en sur trasa iaf, illamående som liksom ligger och gnaver jämt, ömma bröst, avsmak från kaffe och något mer andfådd.

  • Äldre 18 Feb 10:59
    #5

    Grattis Anecka! Var det ett daterings-UL, eller hur kom det sig att ni fick kika redan? Mia: ska ni också kika? Håller tummar Mår lite diffust illa, men smaken och luktsinnet är som vanligt (ännu). Magen är svullen och det är inte helt skönt att sitta ner med knäppta byxor. Får kolla vad jag sparade från förra gången. Tacksam över att jag kommer att vara gravid vid samma tid på året den här gången, med tanke på hur stor skillnad det var på rumpmåttet mellan början och slutet sist. Då gick jag upp 17 kg... Inskrivningen är bokad till v 8

  • Äldre 18 Feb 11:21
    #6
    Baktakt skrev 2014-02-18 10:59:40 följande:
    Grattis Anecka! Var det ett daterings-UL, eller hur kom det sig att ni fick kika redan? Mia: ska ni också kika? Håller tummar Mår lite diffust illa, men smaken och luktsinnet är som vanligt (ännu). Magen är svullen och det är inte helt skönt att sitta ner med knäppta byxor. Får kolla vad jag sparade från förra gången. Tacksam över att jag kommer att vara gravid vid samma tid på året den här gången, med tanke på hur stor skillnad det var på rumpmåttet mellan början och slutet sist. Då gick jag upp 17 kg... Inskrivningen är bokad till v 8
    Jag gick upp nånstans mellan 18-20 kg förra gången. Hoppas på mindre den här gången men är så himla hungrig trots illamåendet, förra gången kunde jag knappt äta men den här gången vräker jag i mig känns det som. Har redan gått upp något kilo, så vi får se var det slutar.

    Nej, vi gjorde faktiskt ett privat ultraljud. Allt har ju känts ok men jag har så många vänner som varit med om saker och jag har nojat mycket mer den här gången. Vi kommer också berätta lite tidigare för våra föräldrar och då känns det bra att ha sett något där inne. Efter lunch ska jag på inskrivning på MVC. :)
  • Äldre 18 Feb 14:43
    #7

    I och med våra år av mf och ma så vågar jag inte ropa hej innan allt är kollat. Sen undrar man förstås om det verkligen kan vara så att en människa kan få fler ma på rad, eller om det inte är vår tur nu.
    Jag är enl appen i v 8+3 någonting.
    Jag har inte bokat inskrivning än, tänkte jag väntar med det tills jag vet att där är något. Har varit på allt för många inskrivningar utan att det blivit bebis.
    Hoppas hoppas allt ser ut som det ska och att där är en bebbe på onsdag.
    Jag mår ju också diffust illa, men vaknar hungrig, vilket jag aldrig gör annars.
    Mina graviditeter har jag bara gått upp 9 och 11 kg, tur är väl det för med mina 153cm hade jag väl rullat fram annars :)

  • Äldre 18 Feb 14:56
    #8

    Vad är anledningen till att ni väntar så länge till ultraljud, är det för att vara så säker som möjligt på att allt ser bra ut? Jag vet ju att det inte är nån garanti bara för att det såg bra ut idag men chansen har ju ökat iaf att det ska bli ett barn i slutändan. 

  • Äldre 18 Feb 18:48
    #9

    Mia: jag har 173 cm att fördela det på, tack och lov. Alla påstod att jag bara fått kula på magen, men de måste ha sett illa, för jag gick upp 2-3 storlekar och fick dubbelhaka! 9-11 kg låter underbart! Jag hade sista trimetern kvar när jag nådde dit...

  • Äldre 18 Feb 20:44
    #10

    Men sen födde jag som sagt i v 35 :)

    Anledningen till det sena ultraljudet är att den läkaren jag Har inte hade tid innan helt enkelt. Fast det är en pina att vänta är det ändå tryggt att han gör det på något vis.

    Under någon period idag har jag knappt känt något, för att sedan må riktigt skit för ca 20 min sen. Blä.

    Hoppas det är ett gott tecken bara...

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus