Inlägg från: Dalia74 |Visa alla inlägg
  • Dalia74

    Höstbebisar

    Fler som väntar höstbebis? Själv ska jag ha bebis i september och hinner fylla 40 innan dess. Det vore roligt att följas åt med några som är ungefär lika långt gångna - vore intressant att höra era tankar, era erfarenheter, hur ni mår osv...

    Så vilka är ni??  Glad

  • Svar på tråden Höstbebisar
  • Dalia74

    Kul med svar och grattis till er båda och era graviditeter!! Glad

    Bellonas mamma:  Ja, jag har en sjuårig son sen tidigare och en sexårig bonusdotter. Detta är vårt första gemensamma barn, så det känns jättemysigt! Åh, men då var det inte så länge sen du var med om detta sist. Eftersom det var sju år sedan jag var gravid har jag hunnit glömma mycket hur det var Glad

    Jag mår toppen psykiskt men har ständigt illamående och huvudvärk som inte vill släppa.

    Smultronoga: Usch vad jobbigt det låter med halsfluss! :( Krya på dig! Jag är extremt trött även utan antibiotika...däckar nio på kvällarna Glad. Är också extremt luktkänslig... och kan inte äta mycket utan att känna avsmak. Allt syrligt lockar mest just nu...apelsiner, apelsinjuice, yoghurt, keso och syrligt  godis.

    Hur är det med er?? har ni fått några cravings?

  • Dalia74

    Välkommen hit johjen och stort grattis till graviditeten!!Glad

    Trist att inte hälsosamtalet gav något...antar att det var det jag var på igår?? (eller så har man inga sådana träffar här, utan det var kanske det traditionella "inskrivningssamtalet" )  För mitt möte var inte i grupp utan bm "informerade" mig ensam, jag fick alla tider/träffar för hela graviditeten och så fick jag fylla i en del formulär osv. Jag har en ny tid på torsdag för provtagningarna.

    Jag har också kollat upp det här med fosterdiagnostik och har fått en tid för KUB-test om tre veckor. Ska ni göra KUB? Eller något annat test?

    Jag bor i Alingsås (fem mil från Göteborg). Var bor ni?

    Sitter på jobbet just nu och har ett möte om fem minuter - så vi hörses!!

  • Dalia74

    Välkommen in och grattis Stargazer 70!!Glad Roligt att du redan känner vilket kön din bebis har :). Förra graviditeten var jag 100% säker på en kille och det blev det med. Denna gång har jag inte hunnit få några känslor än.

    Var in och tog prover i torsdags och allt såg fint ut. Var ordentligt upplåst i magen de första veckorna men det har lagt sig nu och den "riktiga" bulan på magen har i stället vuxit till sig en del - kul! Men än syns det förstås ingenting :). 

    Är hemma och vabbar idag så nu får jag ägna sjuklingen lite uppmärksamhet :).

  • Dalia74

    Tillbaka efter en välbehövd solsemester. Solig

    Vi gjorde KUB-testet för ett par veckor sen och tyvärr var siffrorna inte så bra (1/163)... så imorgon har vi en tid för fostervattensprov. Egentligen är jag inte så orolig för ultraljudet visade en pigg och välväxt bebis med normal nackspalt, utvecklat näsben osv... och blodproverna var också bra. Så det enda som drog ner resultatet var min ålder sa barnmorskan. Men om min ålder var det enda som drog ner siffrorna borde väl alla runt 40 få lika dåliga siffror?? Men det kunde inte barnmorskan svara på. Jaja,,,får se om läkaren i morgon har lite bättre koll.

    Hoppas ni alla mår bra och att magarna växer! (Det gör i alla fall min Glad).

  • Dalia74

    Tack johjen!  Roligt att ni fick så bra resultat!

    Stjärnan06: Grattis!! Och vilka superbra siffror!

    Usch vad ledsamt femelle! Lider med dig Gråter. Kram

    Åkte in akut med ambulans förra måndagen då jag fick en blodpropp i lungan. Är utskriven nu men efterbehandlingen är inte dålig... i början dagliga kontroller på sjukhuset (sen en gång i veckan) och två sprutor (Fragmin) om dagen i ungefär ett år! Kan tillägga att jag var spruträdd innan - men nu har jag övervunnit den rädslan ;).

    Under tiden jag var inlagd fick jag ett samtal från läkaren som gjorde fostervattenprovet... det skulle troligen inte gå att använda provet för mitt blod hade koagulerat och sugit åt sig fostervattnet. Och jag fick inte göra något nytt prov heller eftersom det  är mycket högre risk för missfall med min behandling med blodförtunnande.... så vi var rätt nere ett tag. (Vi fick ju inga bra siffror på kub-testet så vi skulle får gå i ovisshelt fram till förlossningen). Men för någon dag sen ringde de från labbet och sa att provet/odlingen hade börjat växa ändå - vilken lättnad! Visserligen har vi inte fått resultatet än, men allt känns ju så bra. Bebisen rör sig för fullt och växer som den ska (det gjorde ett antal ultraljud när jag var inlagd). Så nu inväntar vi "bara" resultatet (som förhoppningsvis är positivt) så vi får gå ut med nyheten! Glad

Svar på tråden Höstbebisar