Inlägg från: johjen |Visa alla inlägg
  • johjen

    Höstbebisar

    Hej! Får man vara med här? Jag är inte riktigt 40 än utan 38 men känner att jag inte har så mycket gemensamt med de yngre gravida..

    Gravid med första barnet genom ivf, vecka 8 och i fredags besökte vi kliniken för ett första ultraljud och fick se ett litet hjärta som slog! Bebis beräknad till 10 oktober. Känner så stort. Om allt går väl blir vi föräldrar i höst!

  • johjen
    femelle skrev 2014-03-04 16:51:16 följande:
    Plussade i helgen och BF är 6 nov! :) Hoppas denna går hela vägen. Fick MF 8+1 i september förra året och eftersom jag nyss plussat (4+4) är jag lite försiktig med förhoppningen (om det går). Blir 42 nästa månad och har inga barn sen tidigare.

    Grattis!
  • johjen

    Inskrivningsamtal på MVC igår. Inget nytt direkt men jag fick tips mot mitt illamående att dricka lite coca-cola under dagen så det har jag testat idag. Det i kombination men småätandet har funkat ok men utmaning blir i em/kväll då det brukar vara värre. Fick även Lergigan Comp utskriven då jag ibland har mått så dåligt att jag inte fungerat på jobbet och reser en del i jobbet och måste kunna flyga mm. Någon som har erfarenhet av de tabletterna?

    Har fått tid för KUB också, blir 3 april men ska lämna blodprov innan. Har hört/läst här på FL att om man blivit gravid genom IVF så har de redan kollat kromosonfel på embryot och därför större chans att barnet är friskt. Vet inte riktigt vad man ska tro om det men kommer göra KUB ändå då jag vill veta hur det ser ut just för mig.

    Jag bor sedan 2 år tillbaka på Orust ca 8 mil norr om Gbg men är från Gbg från början.

  • johjen
    Dalia74 skrev 2014-04-09 10:31:51 följande:

    Tillbaka efter en välbehövd solsemester. Solig

    Vi gjorde KUB-testet för ett par veckor sen och tyvärr var siffrorna inte så bra (1/163)... så imorgon har vi en tid för fostervattensprov. Egentligen är jag inte så orolig för ultraljudet visade en pigg och välväxt bebis med normal nackspalt, utvecklat näsben osv... och blodproverna var också bra. Så det enda som drog ner resultatet var min ålder sa barnmorskan. Men om min ålder var det enda som drog ner siffrorna borde väl alla runt 40 få lika dåliga siffror?? Men det kunde inte barnmorskan svara på. Jaja,,,får se om läkaren i morgon har lite bättre koll.

    Hoppas ni alla mår bra och att magarna växer! (Det gör i alla fall min Glad).



    Hej!

    Det verkar ju som du har alla förutsättningar för att få ett bra resultat på fostervattensprovet så det ska säkert gå bra ska du se! Men förstår om du är nervös, det hade jag också varit.

    Vi gjorde KUB i förra veckan och vi fick ett vädlgit positivt resultat som jag inte trodde att man kunde få i min ålder. Är förvisso inte 40 än utan "bara" 38 men ändå postivt förvånad. Så visst spelar åldern in men vad jag förstår så höjer blodprov och nackspalt mm upp resultatet?

    Lycka till!
Svar på tråden Höstbebisar