• Anonym (bmi)

    tjockisar på tjocken

    Här kan väl vi med högre bmi följas åt och byta erfarenheter. Själv är jag 30år gick upp bra innan v 12 då jag fick ett bmi på 37 på inskrivningen efter det har jag gått upp 2-3 kg är i v 21. Vården kan komma med många kängor pga vikten så hur har ni blivit bemötta?

  • Svar på tråden tjockisar på tjocken
  • Anonym (vikt)

    Jag är bara 22 år men har också samma BMI som dig. Jag hade precis börjat med LCHF och gått ner några kilo och blev då gravid. Otroligt glatt besked men lite olämpligt då jag ville "banta".

    På inskrivningen sa min barnmorska åt mig att jag var överviktig och att det inte alls var speciellt bra (no sh*t liksom det var jag väldigt medveten om) Sen sa hon att jag inte skulle gå upp i vikt och att dom skulle väga mig varje gång jag var där för att ha stenkoll på mig. Usch jag skämdes hemskt mycket. Nu är jag dock i vecka 31 och vågen står på -1 kilo så nu blir jag bemött på ett helt annat sätt. Nu säger hon bara att jag är duktig och att det är jätte bra osv. 

  • Anonym (Nöjd)

    171 och 96kg på inskrivningssamtalet :S. Var nervös för vad hon skulle säga...MEN hon sa bara; jaha det var en bra vikt, då behöver du inte äta så mycket mer under graviditeten bara så går du inte upp så mycket och det är lättare att gå ner sen :)

  • Anonym (bmi)

    Hör att ni har olika historier att berätta. Min bm sa inte så mkt men läkaren var vass som sjutton. Max 6kg får jag gå upp... hur gör ni för att hålla vikten? hittat bra mamma kläder någonstans?

  • Anonym (399)

    Hej, jag är riktigt riktigt tjock. 175cm och 145kg och alldeles nygravid. Jag bor ju inte under en liten sten och förstår mycket väl att det är alldeles för mycket att väga. Lite rädd för att komma på inskrivning och hur bm ska ta det med vikten. Hmm...

  • Anonym (Småfet)

    När jag vägde in mig tippade jag över på BMI 30, fetma. Jag fick massor med förmaningar om att max gå upp sex kilo. Ibland blev det så mycket förmaningar att jag höll på att börja gråta tills min barnmorska en gång sa tt hon var tvungen att tjata, det var deras policy. Mina värden var perfekta genom hela graviditeten och till en början med gick jag knappt upp i vikt. Sen började jag samla vätsk i mängder. Sista två veckorna gick jag upp nästan 7 kilo! Slutade på 20 kilo upp. Jag utvecklade ett tillstånd som heter puppp och den är förknippad med stor viktuppgång, varför ve man inte riktigt. Om det är tillståndet som orsakar viktuppgången eller viktuppgången är bidragande orsak till tillståndet. I vilket fall började min barnmorska bli orolig för att vätskan var en havandeskapsförgiftning på antågande men jag blev igångsatt i vecka 37 pga puppp så jag klarade mig undan. Det var tungt att vara fet men amningen tog 28 kilo på ett år.

  • Anonym (bmi)

    Det är hemskt att det är vårdens policy man är så otroligt medveten ändå om att övervikten man bär är allt utan bra... Hade vart så mycket skönare om dom stöttade kvinnor i denna sitsen.

    Jag bad om dietist kontakt men det fanns ingen.

    Sluta klaga om ni ändå inte kan hjälpa till känner jag.

    jag har också lätt för att samla på mig vätska vid mens m.m så jag lär bli en boll.

    Hur ska man göra för att undvika att gå upp i vikt?

  • Anonym (Fluffet)

    Är med tjock och precis blivit gravid. 


     


    Tänkte försöka gå ner lite men vet inte hur jag ska lyckas, är så kass på att hålla motivationen uppe. 


    Hade kalas idag och drack tre glas Cola! MEN jag åt ingen kaka, ingen bulle, inge tårta. 


    Jag är orolig över att bli enormt tjock under graviditetet :( inte alls vad jag vill.. 

  • Anonym (bmi)

    Hur långt gången är du?? Har inte heller någon karaktär fyyy ångest. Men du höll ju dig borta från bullarna alltid en början. Borde gå ut o gå men fasen kommer aldrig iväg..

    Hatar min kropp just nu och vet i sjutton vart man ska hitta mamma kläder. Önskar att jag var mindre. Men sent på tänkt nu tyvärr. Någon som har erfarenhet av ullareds mamma kläder med strl etc??


    Anonym (Fluffet) skrev 2014-03-09 18:07:09 följande:
    Är med tjock och precis blivit gravid.  Tänkte försöka gå ner lite men vet inte hur jag ska lyckas, är så kass på att hålla motivationen uppe. Hade kalas idag och drack tre glas Cola! MEN jag åt ingen kaka, ingen bulle, inge tårta. Jag är orolig över att bli enormt tjock under graviditetet :( inte alls vad jag vill.. 

  • Anonym (rund och go)

    Hade BMI 30 på inskrivningen nu i vecka 31 har jag gått upp ca 6,5 kg det tycker BM är jättebra hon har aldrig klagat på min vikt. Vid mina 3 andra graviditeter har jag varit normalviktig och gått upp mellan 17-20 kg hoppas på max 10 denna gång. Tror jag hållit bättre denna gång då jag haft en del fett och ta av plus att jag mådde illa i 18 veckor med dålig aptit och har ingen direkt matlust eller söt elelr fett sug

Svar på tråden tjockisar på tjocken