• Lisma18

    Ruvare i Göteborg

    Hej

    Någon som ruvar i Göteborg som vill följas åt? 
    Har gjort en ICSI i Spanien i Lördags med donationsägg.
    Har satt in 2 st 5 dagars :)

  • Svar på tråden Ruvare i Göteborg
  • swede

    Hej! Vad spännande och lycka till! Jag bor tyvärr inte i Göteborg, men kanske får jag följa med lite i tråden ändå? Jag ska göra ET i Riga på onsdag och kommer då också, för första gången, att vara ruvare. Det är med donerade ägg och min sambo åker över imorgon och det är samtidigt äggplock då...så just nu är jag spänd och förväntansfull. Var i Spanien har du varit? Har "resan" gått bra än så länge? Är det ditt första försök eller har du gjorde försök tidigare? Ett stort lycka till nu! Håller tummarna för dig! Kram

  • Lisma18

    Hej Swede, visst är det en spännande vår vi har framför oss :)

    Klart att vi kan följas åt. Hade dock varit kul att ha någon i närheten så man ev kunde ta en fika när det blir lite varmare. Det är första och förhoppningsvis det enda försöket vi gör( har dock 6 i frysen ifall det skulle skita sig). Jag och sambon var i Januari i Alicante på kliniken Vistahermosa och lämnade spermaprovet, sedan har vi tajmat donatorns cykel med att jag har ätit p-piller. Den 17/3 var det ägg plock, och i Spanien så odlar man helst inte på frysta ägg utan man befruktar samma dag som plocket. Dom lyckades ta ut 17 ägg från min 20-åriga donator. 11 av dom kunde man befrukta och hela 8 blev kvar till 5-dagars. På min klinik har man valt att sätta in 5 dagars. Det finns ju både fördelar och nackdelar. Dom är starkare, men många kan falla bort mellan dag 3 och 5. 
    Jag mår prima, lite pirrningar i brösten. Vet ej om det är den massiva dosen av medicin?? för närvarande tar jag 6 mg progynova oralt, 4 mg progynova vaginalt, 800 mg urogestan vaginalt och 40 mg klexane i magen = fullpumpad av medicin.
    Man skall ta det lugnt i 2 veckor efteråt. Ej lyfta tungt och ha sex. Är lite orolig då jag börjar jobba på fredag och vill inte säga till min arbetsgivare att jag ev är gravid. Tycker det är alldeles för tidigt. Vi får se hur jag gör.

    Kram på dig så länge

  • swede

    Jag förstår att du gärna vill komma i kontakt med någon i närheten. Vad synd att jag bor i Skåne, annars hade du varit tvungen att fika med mig varje dag ! Så spännande för er nu! Jag sitter och håller tummarna för min sambo o vår donator. Min sambo landade just i Riga. Förhoppningsvis går det bra för båda idag!! Det är bara att vänta och se. Vi ska också göra 5-dagars. Jag har läst lite om skillnaderna, jag har ju helt ny på området så det är mycket information att ta in hela tiden. Men man lär sig mer och mer...för var dag som går. Jag ska hålla tummarna för er! Hoppas att det kommer gå bra. När har du tänkt att testa? Rekommenderar de 14 dagar efter? Jag tror att de gör det i Riga nämligen, rekommenderar att göra det 14 dagar efter. Håller tummarna att allt går bra för er!! Kram och tack för att jag får "hänga med här" lite!

  • Lisma18

    Hej på er en Fredagsnatt efter midnatt☺️. Swede, hur har det gått? När min sambo skulle lämna sitt spermaprov så sattes han i världens minsta toalett. Om han ville ha lite hjälp på traven kunde han sätta på en film. Det gjorde han , men han berättade att dom första 7 min var filmen om en hårig spanjor dom satt i kallingar och läste kalsonger. Efter mkt om och men så kom det en tjej med i bilden. Då hade det redan gått att få fram provet. Vi skrattade gott åt historien efteråt. Själv skämtade jag med honom att han kanske tänder på håriga spanjorer. 😉nu är det bara och vänta och hoppas på många befruktade ägg. Hur många skall ni sätta in? Hej Trina, hur mår du? Jättekul om vi kan följas åt och dela funderingar . Är behandlingen annorlunda i Sverige från Spanien? Känner du av något ännu??? Själv har jag bara känningar från brännande känslor från brösten . Inbillar mig att dom börjar bli större. Håller tummar och tår för oss alla tre.

  • Lisma18

    Swede, min testdag är den 5/4, det är en lördag så det lutar att jag åker till VC på måndag och tar blodprovet . Vill helst ta urin HCG , det är lättare och mycket billigare. Allt är ju så förbannat dyrt. Vi betalar det skälva och gjorde en snabb ihopslagningen vad summan hittills blivit och det är 90 000 :-. Hoppas verkligen det tar sig så man slipper punga ut med ytterligare ett insättningsförsök.

  • trina

    Jag kunde faktiskt må bättre. Trots att vi barafick ut tre ägg så hade jag tecken på överstimulering igår när vi fick tillbaka ägget. Magen är spänd och känns uppblåst och jag får ganska ont efter jag ätit mat. Men bortsett från det så är ju det här fantastiskt! Vad man kan göra med vetenskapen :) har aldrig varit nära att vara gravid tidigare och helt plötsligt är jag fysiskt gravid!

    Tror inte behandlingarna skiljer sig åt så mycket. Först fick jag äta tabletter för att få mens, sen spraya med nässpray för att hamna i klimakteriet och sedan sprutor för att få ägg att växa och till sist ägglossningssprutan.


  • swede

    Min sambo var i Riga igår. Han berättade också om rummet och filmerna...ha, ha...jag blir alldeles generad. Ha, ha...Det var väldigt fräscht i "rummet", till skillnad på från rummet från Sverige. Han fick ett jättebra intryck av kliniken. Idag på morgonen fick vi mail från Avariga där vi fick berättat att vi har 4 mycket bra embryos. Vi ska fundera på om vi vill sätta in ett eller två...och vi vet inte hur vi ska göra. Vi är inne på två, för på något sätt känns det som att man har dubbelt så stor chans...men vi vet inte. Hur tänker/tänkte ni!? Fick ni möjlighet att välja? Jag åker över på onsdag med min killkompis, så vi stannar en natt. Jag är mycket förväntansfull och pirrig. Det är ju verkligen på riktigt nu. Visst är det otroligt vad man kan göra med vetenskapen!? Jag tänker ibland att tänk, för ca 10 år sen var det inte ens lagligt i Sverige. Jag är väldigt glad för att vi kan få chansen till att försöka. Vi betalar också allt själva...pust...det är självklart värt det. Vi har sagt att vi tar en dag i taget. Ingen idé att gå händelserna i förväg...men jag tänker lite på hur det blir om det inte tar sig, och man gör fler försök...som inte heller tar sig...men, men...NU ska. Jag ta en dag i taget och vara positiv !! Önskar att jag hade bott i Göteborg nu, så man hade kunnat följa med på en fika någon dag ! Kram och lycka till allihopa! Vilken trevlig tråd det här är och tack för att jag får följa med i den...Kram kram

  • merjama

    Hej alla, här har ni en som är på Ruvdag 1, dock så har jag råkat på en överstimulering så min fredag och lördag innebär soffan med massor av saltlakrits. Bor i ljuva göteborg och gjorde min ET igår på sahlgrenska. Hoppas på en SPÄNNANDE vår

  • trina
    merjama skrev 2014-03-29 13:10:55 följande:
    Hej alla, här har ni en som är på Ruvdag 1, dock så har jag råkat på en överstimulering så min fredag och lördag innebär soffan med massor av saltlakrits. Bor i ljuva göteborg och gjorde min ET igår på sahlgrenska. Hoppas på en SPÄNNANDE vår



    Jag gjorde också et på sahlgrenska igår! Vi var säkert i samma vårdrum om du också var på äggplock i onsdags!
Svar på tråden Ruvare i Göteborg