• Redmilk

    Vilka universitetsutbildningar söker du in till i höst?

    Hej! Som rubriken lyder: 

    Vilka universitetsutbildningar söker du in till i höst?

    Det vore kul ifall vi kunde följas åt och se om vi kom in på de utbildningar som vi önskade och samtidigt bolla tankar med varandra.

    Det är första gången jag söker till universitetet och är spänd och förväntansfull. SKa bli sååå kul!

    Jag har sökt tio kurser, varav 6 är program á 180 poäng och 4 är fristående kurser.

  • Svar på tråden Vilka universitetsutbildningar söker du in till i höst?
  • Kajjsan1

    Jag läser redan på universitet, till studie-och yrkesvägledare =)
    Söker dock till Sjukgymnast ändå... ;) Och evetellt en distanskurs inom mobbning som jag kn ha som min valbara kurs så jag kan vara lite ledig över jul/nyår iår =) har inte riktigt bestämt mig än .. ;)

  • mmg

    Fristående distanskurser som vanligt. Några stycken för många, för det gäller att ha alternativ om någon blir inställd eller man blir reserv.
    Mest 7,5 poängs inom data. Hoppas mest på kursen Datorarkitektur på Uppsala Universitet, men då får jag nog se till att klara den Objektorienterade C++-kurs som jag håller på med nu, och har halkat efter i, för att vara behörig. Java bara för att jag märkt att många andra datainriktade kurser använder det till sina praktiska moment, så känner mig lite tvungen att bli mer van att jobba i det. Hoppas få gå fortsättningskurs direkt i så fall och inte behöva börja från början med nybörjarprogrammering.
    Hittade nyss en analog- och digitalteknikkurs också som inte kräver Fysik B/Fysik 2 i behörighet - var dumt av mig att hoppa av Fysik B-kursen i NV-programmet, var mer samhällsintresserad ett tag och trodde inte jag skulle ha nytta av den kursen, nu tänker jag mig försöka läsa in den på något sätt men har alltid högskolekurser på gång som tar all tid. 

    I sommar ska jag läsa någon repetitionskurs på gymnasiematematiken, så att jag kanske kan börja extraknäcka som sådan där läxhjälpare i höst.

  • Aniiee

    En hel hög inom litterturvetenskap, barnkultur, lingvistik, religionshistoria, socialantropologi, astronomi, fysik, matematik, biologi, geografi, arkeologi, historia, idéhistoria och tvåspråklighet. Måste vara uppe i bortåt 100 ansökningar, nu.

    Ja, jag är faktiskt så här space-ad.... på riktigt =P Har redan läst kulturantropologi, matematik och fysik på universitet. 


    There is a sacredness in tears....They are the messengers of overwhelming grief, of deep contrition and of unspeakable love
  • mmg
    Aniiee skrev 2014-04-16 02:05:39 följande:
    En hel hög inom litterturvetenskap, barnkultur, lingvistik, religionshistoria, socialantropologi, astronomi, fysik, matematik, biologi, geografi, arkeologi, historia, idéhistoria och tvåspråklighet. Måste vara uppe i bortåt 100 ansökningar, nu.

    Ja, jag är faktiskt så här space-ad.... på riktigt =P Har redan läst kulturantropologi, matematik och fysik på universitet. 
    Kul, jag är också intresserad av alla slags ämnen, älskar allt som innebär att lära sig saker. Därför jag haft så svårt att veta vad jag vill och tagit världens tid innan jag börjat inrikta mig på något. 

    Bestämde mig för att börja utveckla datateknikintresset efter företagsekonomistudier(komvux) som inte ledde någon vart i jobbväg då det saknades praktik i utb, är sedan dess skeptisk till att ta risken att utbilda sig i något som man bara har tillgång till att använda på företag, och sålunda får svårt att hålla kunskaperna vid liv om man inte får jobb direkt - som bokföring t ex.
  • Sweet Sofia

    Sökte specialistsjuksköterska inom vård av äldre och några fristående kurser.

  • frökenO

    Ekonomikandidat på Handels. Civilingenjör - Industriell Ekonomi får fungera som reservval.

  • missan75

    Jag har bara sökt tre fristående kurser på 7,5 hp; Arbetsledning, Konflikthantering i skolan och Introduktion till arbetslivspsykologi.

    Har tidigare 210 hp.

  • coffeeaddict slash workoutaholic

    Jag sökte in till grundlärarprogrammet på UU. Gulp!
    Har tidigare 60 hp. Tänkte läsa lite sociologi och litteraturvetenskap i sommar också samtidigt som jag jobbar.
    Tänkte (om jag orkar) läsa till en kandidat samtidigt som jag läser till lärare.
    Nu är det bara att vänta! *pirr*

  • jagärjagvemärdu

    Gud va rolig tråd :)

    Har sökt in till juristprogrammet i Lund för andra gången, håller tummar och tår!!! Kom på reservplats 60-något förra gången man kunde söka. Är 19 år Glad

Svar på tråden Vilka universitetsutbildningar söker du in till i höst?