• Anonym (hur?!)

    Hur ska man kunna få ett jobb?!

    Jag är snart klar med en högskoleutbildning och kommer då vara färdigutbildad ekonom. Söker jobb som ekonomiassistent. Sökt typ 10 jobb i månaden sen årsskiftet och fått komma på intervju för ett jobb. Dock vart den intervjun inställd, men fick ändå  komma på en sk förutsättningslös intervju på det bemanningsföretag där intervjun blev inställd. De har många ekonomiassistent-uppdrag så var säker på att jag skulle kunna få nåt sånt jobb. Men han började prata med mig om att jobba som sekreterare/administratör eller backoffice. Känns onödigt att jobba som det då man gått 3 år på högskola. Aja han skulle iaf höra av sig om han hittade något jobb som passade mig, inte hört något än såklart. Först lät de intresserade men känns som om det alltid skiter sig på intervjun. Det skiter sig alltid för mig på intervjun. Kommer aldrig vidare än till intervju.

    Jag kan alltså inte ens få ett jobb som ekonomiassistent trots att jag snart har en färdig utbildning på högskolenivå. Jag är snart 30 år och har aldrig haft ett riktigt jobb. Är det soc som gäller nu?!

  • Svar på tråden Hur ska man kunna få ett jobb?!
  • ClaraV

    Nej det är inte soc som gäller. Du får inte hjälp av soc bara för att du är kräsen på jobb. Tyvärr får du nog vidga dina vyer när det gäller jobbsökning.

  • Anonym (hur?!)
    ClaraV skrev 2014-04-14 18:52:25 följande:
    Nej det är inte soc som gäller. Du får inte hjälp av soc bara för att du är kräsen på jobb. Tyvärr får du nog vidga dina vyer när det gäller jobbsökning.
    Eh hur menar du med kräsen på jobb?
  • ClaraV
    Anonym (hur?!) skrev 2014-04-14 18:54:47 följande:
    Eh hur menar du med kräsen på jobb?
    Du skriver ju själv "Men han började prata med mig om att jobba som sekreterare/administratör eller backoffice. Känns onödigt att jobba som det då man gått 3 år på högskola" känns då som att du är lite kräsen. Visst är det inte kul att söka jobb  som är under ens utbildningsnivå, men ibland har man inte mycket annat val.

    Och just att du är nästan 30 år och aldrig har jobbat talar emot dig. Du behöver erfarenhet innan  du kan få ett högt uppsatt jobb.
  • Anonym (jobb)

    Det är lättare att få jobb  om man redan har ett jobb, därför bör du söka vitt och brett. Du får nog bli mindre och mindre kräsen ju närmare examen det är.

    Varför söker du enbart(?) ekonomiassistentjobb efter en högskoleutbildning, går inte såna jobb till gymnasieekonomer?

  • Anonym (Jaha)

    Vad gjorde du innan du började studera om du aldrig haft ett riktigt jobb?

  • MallaL

    Du måste nog vara beredd att börja lite längre ner för att sedan söka de jobb du vill ha när du fått lite erfarenhet. Det är inte så många som landar det perfekta jobbet direkt efter utbildningen.

  • riboflavin

    Man måste börja någonstans :)

    Jag har en ganska bred högskoleutbildning inom biologi, men inriktade mig inom ett smalt område med få jobb och höga krav på erfarenhet och personlig lämplighet. För att skaffa mig den erfarenheten så har jag fått börja från grunden, trots min fina utbildning. Och vet du vad, jag trivs fantastiskt bra, och min utbildning ger mig utvecklingsmöjligheter som mina kollegor i många fall saknar, jag har alltså det bästa av två världar, precis här på tjänsten som jag egentligen inte ens tänkte söka. Jag har ett jobb jag trivs med, men där jag hela tiden ges tillfällen att åka på konferenser, hålla i föreläsningar, delta i projekt avdelningar emellan och dessutom jobbar nära andra på företaget som sysslar med sånt jag en gång valde bort för att följa min dröm.

    Tänk på att om man tar en specifik tjänst som man är punktutbildad för så finns risken att man slutar utvecklas, att få skapa sin egen karriär är en upplevelse och en utmaning. Att starta sin väg ut i arbetslivet via ett bemannings och/eller konsultbolag är en superchans om man är villig att se det som det. 


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • any19877

    Jag sökte och fått ekonomiassistent jobb( enkla uppgifter) direkt efter examen( kandidat ) men bara efter 2 mån insåg de att jag var duktig och så fick jag en ny tjänst dom redovisningsekonom.min tipps är att du får vilket jobb som helst som ha ned ekonomi att göra på ett stort företag för att sedan kunna utvecklas ! Lycka till

Svar på tråden Hur ska man kunna få ett jobb?!