• Äldre 27 Apr 21:13
    47001 visningar
    1233 svar
    1233
    47001

    dags för syskon!

    Hej!
    Jag har tre barn och nu planerar vi vårt fjärde!
    En av de mysigaste sakerna under treans graviditet var den tråd jag var med i här. Vi var ett gäng som följdes åt från start tills efter att bebisarna kom.
    Jag skulle gärna vilja ha ett sånt gäng igen! Vilket barn i ordningen tycker jag är mindre viktigt.
    Nån som vill haka på och dela tankar under den fantastiskt roliga och ibland svåra vägen till en bebis?


  • Svar på tråden dags för syskon!
  • Äldre 27 Apr 22:15
    #1

    Åh, ja jag vill självklart vara med. Vi ska precis börja försöka med syskon till vår lilla flicka född april -13 :) hur gamla är dina tre? :D

  • Äldre 28 Apr 07:50
    #2
    lindgrenmaria91 skrev 2014-04-27 22:15:03 följande:
    Åh, ja jag vill självklart vara med. Vi ska precis börja försöka med syskon till vår lilla flicka född april -13 :) hur gamla är dina tre? :D



    Hej! Vad kul!

    Mina killar är födda feb 08, juli 09 och feb 13. Då är min minsting och din dotter nästan lika gamla ju, vad roligt. det är toppen med barn tätt enligt mig! Hur länge försökte ni med er dotter innan det tog sig?
  • Äldre 28 Apr 09:37
    #3
    MirandaMay skrev 2014-04-28 07:50:16 följande:



    Hej! Vad kul!
    Mina killar är födda feb 08, juli 09 och feb 13. Då är min minsting och din dotter nästan lika gamla ju, vad roligt. smile1.gif det är toppen med barn tätt enligt mig! Hur länge försökte ni med er dotter innan det tog sig?

    Ja det är dom ju då, härligt :D
    Det tog på första försöket för oss, så det var skönt. Hoppas på detsamma denna gång men man vet ju aldrig :) Hur länge försökte ni med era? Var det planerat att ha dom två första så tätt eller blev det så och att ni sen upptäckt att det var bra? :)

  • Äldre 28 Apr 10:09
    #4
    lindgrenmaria91 skrev 2014-04-28 09:37:05 följande:
    Ja det är dom ju då, härligt :D Det tog på första försöket för oss, så det var skönt. Hoppas på detsamma denna gång men man vet ju aldrig :) Hur länge försökte ni med era? Var det planerat att ha dom två första så tätt eller blev det så och att ni sen upptäckt att det var bra? :)



    Åh vad skönt! För oss har det gått lätt också, första var inte planerad, andra tog sig på andra eller tredje försöket och min trea på första försöket. ettan var som sagt en "hoppsan" men vi planerade tvåan så att det skulle bli tätt! Hoppas det tar sig fort igen så det blir tätt mellan nr 3&4 också.

    Vet du när du har ägglossning?
  • Äldre 28 Apr 10:22
    #5
    MirandaMay skrev 2014-04-28 10:09:14 följande:



    Åh vad skönt! För oss har det gått lätt också, första var inte planerad, andra tog sig på andra eller tredje försöket och min trea på första försöket. smile1.gif ettan var som sagt en "hoppsan" men vi planerade tvåan så att det skulle bli tätt! Hoppas det tar sig fort igen så det blir tätt mellan nr 3&4 också.

    Vet du när du har ägglossning? smile1.gif

    Ja vi får hålla tummarna att det går fort igen för oss två!
    Vilket har varit jobbigast då, att gå från ett till två barn som det är tätt emellan eller att gå från två till tre barn? :)


    Ja, på ett ungefär så är den om 2 ½ vecka :) För dig? Har ni försökt länge? :)

  • Äldre 28 Apr 11:03
    #6
    lindgrenmaria91 skrev 2014-04-28 10:22:33 följande:
    Ja vi får hålla tummarna att det går fort igen för oss två!

    Vilket har varit jobbigast då, att gå från ett till två barn som det är tätt emellan eller att gå från två till tre barn? :)Ja, på ett ungefär så är den om 2 ½ vecka :) För dig? Har ni försökt länge? :)



    Haha det borde jag ju inte säga till dig men från ett till två var det jobbigast. Eller egentligen från noll till ett förstås. Det var jobbigare i början med tätt, liksom det första året. Men sen blev det såå skönt när de kan leka och underhålla varandra. De har alltid en kompis liksom, och då får vi som föräldrar vara mer ifred och måste inte aktivera dem hela tiden. Nu kan jag också släppa ut dem på gården själva medan jag fixar middag tex.så kan de hjälpa varann om nåt händer eller hämta mig. jag skulle inte låta barnet leka ute ensan utan syskon eller kompis. När trean kom var man så ruttad så allt gick av bara farten.

    Jag har äl på tis om en vecka, men nu på ons ska jag operera ut min spiral genom titthålsop för den sitter helt fel. Här läst att det kan förskjuta cykeln så är lite osäker.

    Hur många barn vill ni ha?
  • Äldre 28 Apr 11:05
    #7

    Ja och det här blir vårt första försök.

  • Äldre 28 Apr 11:25
    #8
    MirandaMay skrev 2014-04-28 11:03:00 följande:



    Haha det borde jag ju inte säga till dig men från ett till två var det jobbigast. Eller egentligen från noll till ett förstås. Det var jobbigare i början med tätt, liksom det första året. Men sen blev det såå skönt när de kan leka och underhålla varandra. De har alltid en kompis liksom, och då får vi som föräldrar vara mer ifred och måste inte aktivera dem hela tiden. Nu kan jag också släppa ut dem på gården själva medan jag fixar middag tex.så kan de hjälpa varann om nåt händer eller hämta mig. jag skulle inte låta barnet leka ute ensan utan syskon eller kompis. När trean kom var man så ruttad så allt gick av bara farten. smile1.gif

    Jag har äl på tis om en vecka, men nu på ons ska jag operera ut min spiral genom titthålsop för den sitter helt fel. Här läst att det kan förskjuta cykeln så är lite osäker.

    Hur många barn vill ni ha? smile1.gif

    haha man har ju hört att det blir jobbigast från ett till två barn och att resten sen hänger med, nu har man ju ändå kunnat bytas av lite och köra varannan natt osv lär ju inte bli lika lätt med två :)


    aha okej, får hoppas det går bra då :D


    Innan vi fick barn så sa vi att fem barn låter bra, nu har vi väl sagt att vi vill ha två barn tätt och sen får vi se hur vi känner. Jag är 22 år bara, fyller 23 i sommar. Så ska plugga sen är det tänkt efter barn två, så kanske att man sen skaffar fler barn när man pluggat klart? Ja vi får se helt enkelt, men känner jag mig rätt så kommer jag vilja ha fler efter tvåan hihi :D Har ni alltid velat ha många barn? :)

  • Äldre 28 Apr 13:16
    #9

    Ni låter lite som jag och min man! Vi var 23 när vår första kom. Vi sa innan vi hade barn att vi ville ha fyra-fem st. Men min man har varit lite motsträvig vid planeringen inför varje nytt barn. Men sen har han varit jätteglad att jag insisterat. nu har han dock med eftertryck sagt att detta blir sista. Men vi får se. Ett barn i taget, haha!

    Är du och pappan lika gamla?

  • Äldre 28 Apr 13:33
    #10
    MirandaMay skrev 2014-04-28 13:16:08 följande:
    Ni låter lite som jag och min man! Vi var 23 när vår första kom. Vi sa innan vi hade barn att vi ville ha fyra-fem st. Men min man har varit lite motsträvig vid planeringen inför varje nytt barn. Men sen har han varit jätteglad att jag insisterat. smile5.gif nu har han dock med eftertryck sagt att detta blir sista. Men vi får se. Ett barn i taget, haha!
    Är du och pappan lika gamla? smile1.gif

    haha va kul :D kanske blir fem st till slut då ;) hihi
    Jag känner bara att två kanske är praktiskt för då har man varsin unge om båda behöver uppmärksamhet osv, men hur blir det när man har tre?
    Nej, pappan är tre år äldre än mig, så han fyller 26 i sommar :)

Svar på tråden dags för syskon!