• Lady Godiva

    Är du rädd för att dö?

    Hej allihop! Glad

    Som ni ser undrar jag om ni är rädda för döden. Jag har tagit med så många alternativ som möjligt, men säkert har jag missat något/några. Om ni känner att ni inte hittar "rätt" alternativ så får ni väl skriva det här i tråden istället!

    Själv brukade jag vara livrädd för att dö, eftersom man inte vet vad som händer efteråt. Tänk om det är som en del kristna säger att man kommer till Himlen eller Helvetet, och man befinns skyldig till en massa synder och hamnar i Helvetet! Förvånad Inga roliga framtidsutsikter direkt.

    Men numera är jag inte rädd för att dö. Inte så jätterädd i alla fall, det kan komma stunder då en rädsla sköljer över mig. Jag är kristen men tror inte på Helvetet, jag tror inte Gud är så hård. Istället tror jag att man antingen kan komma till Himlen eller så får man inte komma någonstans alls utan "försvinner bara in i evigheten", som jag skriver ovan..

    Jag kan känna sorg över att jag kommer att missa en massa roliga saker; jag kommer inte få se vad som händer i världen (fast det kan i och för sig vara lika bra med tanke på allt elände), jag kommer inte få se vad som händer inom utvecklingen av datorer, bilar o dyl och framför allt: om jag dör snart får jag inte se mina barn gifta sig och få egna barn. Sådant kan jag fundera på i mina mörka stunder.

    Men den här riktiga rädslan för vad som händer när jag dör känner jag alltså inte ofta längre. Kanske har det med att göra att jag blir äldre. Ja, nu är jag ju inte lastgammal, fyllde 44 för ett par månader sedan, men jag har hört att ju äldre man blir desto mindre rädd för döden blir man. Och om/när man blir riktigt gammal och får en massa krämpor är det nästan så att man längtar efter döden. Det låter förskräckligt när man som jag så gärna vill leva och se allt som kommer hända, men fullt rimligt om ålderskrämporna blir fler och fler, och de man känner "faller av" en efter en.

    Men nu vill jag alltså veta vad ni tänker kring döden! Klicka inte bara i den ruta som passar er bäst utan kom gärna med kommentarer här i tråden. Jag önskar också se en diskussion kring "the after-life", tror ni att det finns något sådant och hur tror ni i så fall att det ser ut? Kommer vi vandra runt som deppiga spöken här på jorden eller finns det ett himmelrike som vi kommer till? Om det finns en Himmel, finns det i så fall ett Helvete? Eller tror ni att man helt enkelt somnar och försvinner helt och hållet, och alla ens tankar och känslor också?

    Jag önskar se en respektfull diskussion mellan troende och icke troende, ni som inte tror på Gud och Himlen får gärna låta bli att komma med spydiga kommentarer om religion och huruvida Gud finns, samt troendes IQ. Det finns andra trådar för sådant. Och troende kan väl låta bli att vara självrättfärdiga och spekulera kring vad som händer icke troende när de dör. Vi kan väl försöka vara trevliga mot varandra och respektera varandras åsikter även om de skiljer sig från våra egna. På så sätt kan vi nog få en intressant diskussion.

    Jag ser fram emot en trevlig och givande diskussion! GladPS! Jag hoppas jag lagt tråden i rätt delforum, jag har märkt att jag är mycket dålig på att placera trådar rätt. Jag lägger inte trådar fel medvetet för att reta moderatorerna, jag är bara väldigt osäker på var de ska vara ibland. Jag väljer ofta mellan två ställen och väljer oftast fel. Så jag ber moderatorerna om ursäkt på förhand om denna ligger fel och skapar merarbete, det var inte min mening att göra en inkorrekt trådplacering! DS!


    Även helgon har ett förflutet, även syndare har en framtid.
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Är du rädd för att dö?
  • slätstruket

    Jag har en sjukdom som kan komma att ta mitt liv alldeles för tidigt och därför har jag brottats med en enorm dödsångest.

    I mitt fall är det inte döden i sig som jag fruktar (jag tror att vi hamnar i samma läge som innan vi föddes, i ingenting) utan rädslan kommer av att jag ska dö för tidigt. Att jag inte hinner se mina barn växa upp. Skrämmande

  • The Fugly

    Jag är inte rädd för döden i sig men efter att ha fått barn är jag väldigt rädd för att dö ifrån dem.

    Vad gäller döden i sig då tänker jag att det antingen inte finns något efter detta, och då kommer jag ju aldrig märka av det, eller så finns någon slags fortsättning och då blir det spännande att få ta del av vad det är. Jag tror inte på något helvete så det skrämmer inte.

  • The Fugly
    slätstruket skrev 2014-05-16 09:15:22 följande:

    Jag har en sjukdom som kan komma att ta mitt liv alldeles för tidigt och därför har jag brottats med en enorm dödsångest.

    I mitt fall är det inte döden i sig som jag fruktar (jag tror att vi hamnar i samma läge som innan vi föddes, i ingenting) utan rädslan kommer av att jag ska dö för tidigt. Att jag inte hinner se mina barn växa upp. Skrämmande smile4.gif


    Vad hemskt, jag beklagar verkligen :(
  • Erizajo

    Tänker inte på det så mycket, det ligger förhoppningsvis långt fram i tiden, njuter av mitt liv som det är nu.

  • Paulina P P

    Jag är inte så rädd för att dö faktiskt. Jag är mycket mer rädd för att bli gammal sjuk och ensam och behöva tyna bort på ett vårdhem där jag blir misskött.

  • Alexi

    Jag är oerhört rädd för att dö ifrån mina barn, det är en av mina största rädslor. Jag måste finnas för dem när de växer upp!

  • vampyria2

    Nej jag är inte ett dugg rädd för döden, jag är helt övertygad om att när man är död så är man död och inget mer med det

    Du har rätt i att många äldre brukar vara lite mindre rädda för döden men det finns även en del som har stor dödsångest och verkligen vill leva så länge som möjligt.

    Min farmor tex var helt borta i huvudet de sista veckorna hon levde men vid flera tillfällen sa hon "jag vill ju leva, jag vill inte dö nu", det var jätte tungt att sitta och höra på när man visste att det var inte långt kvar för henne

    Men sen nu så här i efterhand så har jag börja tänkt om och tycker att det var tusan bra, det måste ju betyda att hon faktiskt har haft ett riktigt bra liv efter som hon ville ha mer av det och hellre att jag dör och känner att tusan några år till hade inte varit fel efter som det måste vara ett bra kvitto på ett bra liv

  • Stårschan

    Annat: Nej, inte rädd, utan nyfiken. Tror att det kommer något annat, och jag undrar vad det kan tänkas vara.

  • AstridH

    Jag är mer rädd för att det ska göra ont när jag dör, än för själva döden. Ibland tänker jag att det nog skulle vara ganska skönt att dö.

Svar på tråden Är du rädd för att dö?