• JCW81

    Svårt att få barn nr 2

    Hej! Jag är en tjej på 33 år och har en son på fem år. I två år har jag och sambon försökt få till ett syskon. Blev gravid förra sommaren men det slutade tyvärr med ett utomkvedshavandeskap med operation som följd. Har nyligen avslutat en fertilitetsutredning som inte visade ngt konstigt. Längtar så efter en liten... Ngn som vill skriva?

  • Svar på tråden Svårt att få barn nr 2
  • Emmasmammaa

    Hej! Vi har försökt med tvåan i två år. Åt pergotime i höstas och blev gravid på trippelkur. Fick tyvärr utomkveds och fick operera bort högra äggledaren. Nu äter jag trippelkur pergotime igen. Min dotter är tre år och vi vill gärna ge henne ett litet syskon.

  • csg016

    Hej! Jag är 34 och har en son på snart 3 år! Vi har försökt nu i 8 månader med ett syskon! Blir lika förkrossad varje gång mensen dyker upp. Hur orkar man!? Jag vill inte att han ska bli typ fem år innan han får ett syskon! Bläh!

  • skogstrolli

    Hej! Jag läser vad andra skriver och känner igen känslorna. Det är skönt att veta att fler tänker lika för de flesta runt mig blir gravida eller har redan flera barn. Vi har försökt i snart två år att få syskon till 4åringen men det vill sig inte. Jag har passerat stadiet stor besvikelse vid varje mens, blir bara mer uppgiven för varje månad som passerar utan napp. Jag skulle så gärna vilja vara med om det igen men man får inte alltid välja. Nu börjar lilltjejen prata om att hon vill bli storasyster.

  • cher82

    Hej!
    Jag är 32år, min sambo 35år och vi har försökt nu i 13månader att få till ett syskon. Har en son som blir 2år snart!
    Längtar ihjäl mig efter en till graviditet och nytt litet mirakel! Längtan är nog värre nu när man vet vad man väntar sig!
    Sorgen och besvikelsen varje månad mensen kommer blir bara värre och värre.

  • Chasingdreams

    Hej! Här finns en till som tyvärr inte verkar kunna bli gravid igen. Sonen på 2,5 år blev till på första försöket. Nu har vi försökt i drygt ett år och har 15 försök bakom oss där inget hänt. Vi har gjort utredningar som visat mycket få spermier (t.o.m. så få att vanligt ivf kan va omöjligt och icsi behövs). I min livmoder har man dessutom hittat ett litet myom som ev behöver tas bort. Jag vill råda er att utreda er om ni försökt bli gravida i ett år utan att något hänt.


  • Dakine

    Jag är 27 år år, och har en son på 4 år. Han blev till på första försöket efter ett mf efter p-piller stopp. 
    Efter p-staven har inte min mens riktigt velat komma igång, oregelbunden, regelbunden, hoppar kors och tvärs!
    Har varit på gyn och allt såg bra ut enligt dem, men kanske inte ägglossar så ofta när min mens är så oregelbunden!

    Vi är inne på vårt 11 försök.... Jag är uppgiven som fan. Gråter typ jämt, och tror inte min sambo förstår hur påfrestande det är...  

Svar på tråden Svårt att få barn nr 2