• Äldre 29 May 07:30
    11393 visningar
    81 svar
    81
    11393

    Gravid vid 42

    Hej!

    Jag har försökt bli gravid med ett andra barn (med heminsemination) i ca 9 månader, och nu har det till slut lyckats! Under de månaderna var jag ständigt inne på nätet och sökte efter hur lätt/svårt det är efter 40, hur det känns dagarna innan bim, om man kan pricka in ägglossning exakt, om det är lättare att bli gravid på sommaren, vad man ska äta/inte äta... ja ALLT! Jag har nästan blivit som besatt. Därför vet jag att många andra säkert känner likadant. Jag har läst så mycket av er alla andra och därför vill jag bidra med mina erfarenheter här. 

    I slutändan handlar allt om hur bra ägget är, och om en bra spermie träffar det i rättan tid, men så här gjorde jag:

    max 2 koppar kaffe/dag
    nyttig och allsidig kost
    något glas vin/öl varje vecka (jag menar att det har ju inte hindrat mig från att bli gravid)
    ägglossningtest
    insemination 12,5 timme före utslag på stickan

    Fler över 40 som är gravida nu sommaren  2014?

  • Svar på tråden Gravid vid 42
  • Äldre 5 Aug 15:55
    #51

    Ja tyvärr så visade det sig att jag bara hade hinnsäck och gulkropp. Så jag ska genomgå en skrapning i morgon bitti för att ta bort det som finns där inne. det vill inte komma ut av sig själv...
    Vi får väl se hur det går framöver...
    Hoppas att det går bra för er alla Hjärta

  • Äldre 6 Aug 15:30
    #52

    Har idag varit och gjort en skrapning, så nu är det bara att läka ihop. Sen får vi försöka igen....

  • Äldre 6 Aug 16:26
    #53
    TheElfa skrev 2014-08-06 15:30:54 följande:

    Har idag varit och gjort en skrapning, så nu är det bara att läka ihop. Sen får vi försöka igen....


    Styrkekram! ????
  • Äldre 6 Aug 16:46
    #54

    stor kram TheElfa....fick själv missfall efter att jag skrev mitt inlägg här :-/ nu väntar jag på att se om kroppen vill komma igång som vanligt igen....

  • Äldre 7 Aug 17:52
    #55

    Vill bara titta in o peppa er alla!Glad

    Jag fyller 43 om några veckor o fick barn för 3 månader sen.
    Det tog nästan 4 år av försök (med ÄL tester från det jag fyllde 39 år, samt pergotime några gånger)
    o 6 missfall innan vi lyckades.

    Missfallsutredningen här hemma visade bara APC resistens så jag fick Fragminsprutor efter 3 missfall.

    Efter det 5:e missfallet reste vi till Aten o gjorde en immunutredning på mig, så förutom det vanliga med väldigt lite kaffe, gravidvitaminer....så tog jag fiskolja, tomatjuice, prednisolon, babyaspirine, Fragmin o Intralipiddropp.
    Det 6:e missfallet visade sig vara en ofostrig graviditet.

    Det är fantastiskt att vi lyckades till slut o det var förstås mycket oro o många ultraljud o blodprover innan vi vågade tro på denna 7:e graviditet.
    Men nu är vi äntligen föräldrar till en underbar liten tjej!Hjärta

  • Äldre 8 Aug 19:10
    #56

    Inget telefonsamtal har jag fått :) Vågar jag hoppas. Mannen tycker det. Läkaren sa att de inte meddelar negativa svar på brev så är det något som är fel hör hon av sig innan helgen. Brevet med provsvaren kommer nästa vecka, enligt läkaren. Vågar inte riktigt slappna av. Trevlig helg på er

  • Äldre 11 Aug 02:35
    #57

    I torsdags var det dax för VUL å äntligen fick vi se "Liten"...ett litet hjärta som slog som det skulle!

    Vid förra graviditeten som tyvärr slutade med missfall sa läkaren att KUB test var uteslutet pga min ålder...läkaren vi träffade i torsdags sa att det va bara "skitsnack"...så nu blir det KUB inom nån vecka å vi håller alla fingrar å tår för att allt går vägen denna gång!

  • Äldre 11 Aug 03:27
    #58
    Storkbo skrev 2014-08-11 02:35:15 följande:

    I torsdags var det dax för VUL å äntligen fick vi se "Liten"...ett litet hjärta som slog som det skulle!

    Vid förra graviditeten som tyvärr slutade med missfall sa läkaren att KUB test var uteslutet pga min ålder...läkaren vi träffade i torsdags sa att det va bara "skitsnack"...så nu blir det KUB inom nån vecka å vi håller alla fingrar å tår för att allt går vägen denna gång!


    Grattis!
  • Äldre 11 Aug 13:07
    #59

    Jag hoppar gärna in här om det är okej. Glad Har precis klivit in i vecka 31 men det är inte övergödslat med trådar där det finns mammor över 40. Själv blev jag 41 i januari och har en 4åring sen tidigare. 


    Jag går på specialistmödravården på KS och där sa läkaren att vi som är äldre inte behöver gå över tiden utan då blir det igångsättning. Är det nån av er som hört samma sak? Jag har hört mig för lite med andra och det verkar som att gränsen går vid 40.


    Hoppas att det går bra för er alla med era olika besked när det gäller både KUB och FVP. Vi valde bort testerna den här gången (gjorde KUB sist) för att vi upplever att de blir lite "skeva" är åldern är en så stor faktor plus att jag inte skulle våga göra fvp tror jag. Och då faller ju idén lite med att göra kub. Åtminstone om man gör testerna för att få bra besked. :D


     


    ~Pojke född 1 juni 2010~
  • Äldre 11 Aug 13:29
    #60

    Ja det var lite så den förra läkaren resonerade tror ja...att åldern gör att det oftast blir lite skevt i uträkningen...vi får se vad dom säger helt enkelt.

    Jo jag har oxå fått beskedet att jag inte får gå över tiden utan då sätter dom igång det...nu hinner jag ju fylla 44 innan.

Svar på tråden Gravid vid 42