• Sigge Furst

    Förbereda dig för skilsmässa och vårdnadstvist

    Funderar du på att begära skilsmässa, planera i förväg.


    Om du planerar att begära skilsmässa och du vill ha vårdnaden om barnen så skall du genast börja med att planera hur du skall nedvärdera motpartens egenskap som förälder, försöka minska ned på barnens gemensamma tid tillsammans med din motpart och dennes anhöriga, att få barnet att gilla dig mer än motparten.


     


    Låt motparten vara den som säger nej till barnens önskemål även om ni båda två är av


    samma åsikt. Barnet skall veta att det är motparten som säger nej.


    Var alltid positiv till barnets prestationer.


    Ställ upp på barnets önskemål, se till så att du är positiv till barnens kamrater. Hjälp även barnens kamrater, få dem att gilla dig bättre än din motpart.


    Operation baktala, börja med dina närmsta vänner och för fram dunkla budskap om att motparten beter sig konstigt. Säg att t.ex. att motparten skäller på barnen utan anledning, att motparten får vredesutbrott utan anledning, att motparten inte vill göra något, att det är du som får göra allting hemma. Efter ett antal månader med att baktala till dina vänner så kan du börja bearbeta din motparts vänner och fråga dem lite diskret om motparten har talat med dem om något problem föreligger, säg inget om vad som skulle vara problemet.


    Operation förvirra, börja flytta omkring motpartens saker i huset. Flytta deras nycklar/mobiltelefon från en plats till en annan, lägg deras kreditkort som om de hade tappat det på golvet, osv. Målet är att få motparten att börja tvivla på sig själv.


    När du ser att personen börjar bli påverkad av situationen så tar du kontakt med familjeläkaren, säg att du är orolig för motparten psykiska hälsa. Berätta om förvirringen avseende förlagda telefoner/nycklar osv., aggressionen mot dig och barnen, oviljan att hjälpa till hemma. Fråga läkaren vad du skall göra, säg att motparten inte vill söka läkarhjälp eftersom det enligt egen utsaga inte är något fel på henne. Säg att du under en längre tid upplevt situationen som väldigt jobbig. Läkaren kommer inte att kunna göra något utan endast skriva ned det sagda i motpartens journal, det fina i kråksången är att motparten inte får ta del av det som läkaren skrivit i journalen, detta för att skydda dig i din relation till motparten.


    Låt ett par månader förflyta innan du berättar för motparten att du vill ha skilsmässa, förhoppningsvis så får du en kraftig reaktion.


    Kontakta familjeläkaren så snabbt som möjligt efter att du berättat att du vill ha skilsmässa, denna gång säger du att du inte orkar med motparten längre och att du har begärt skilsmässa. Säg att motparten har hotat med att ta sitt liv om du går vidare med skilsmässan.


    Sänd in papperen om skilsmässa, begär vårdnaden om barnen. Vid förhandlingen så kallar du dina vänner som vittnen och berättar om förvirringen och agerandet, om självmordshotet samt att du kontaktat familjeläkaren vid flera tillfällen för att lösa situationen. Naturligtvis så har motparten tidigare vägrat att uppsöka både läkare och rådgivare, du anser och att det nu är för sent för något annat.


    Lycka till!


Svar på tråden Förbereda dig för skilsmässa och vårdnadstvist