• Äldre 10 Jul 11:32
    34993 visningar
    873 svar
    873
    34993

    Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!

    Hej!
    Hoppar med in här om det är okej? Har bf den 10/1. Våra flickor är 7 och den minsta blir ett om en vecka. Så lär bli full rulle när bebis också kommer :) Är väl mer orolig denna graviditet än de andra två kanske för att jag har en kommande tarmoperation den 27 augusti. Känns jobbigt men inget som går att skjuta på tyvärr även om jag gärna vill. Någon annan som opererats under en graviditet?
    Har inte berättat något än om att vi ska ha ett tredje men magen har börjat synas lite men ingen som sagt något än. Tänkte på en sak är det någon av er som har som myrkryp i armarna, känns väldigt rastlös i dem? Vaknar av det var natt och kan sen inte somna om på länge.

    Ha en fin dag i solen!

  • Äldre 11 Jul 11:21

    Ja det är verkligen jobbigt. Läkare, narkos och bm säger att efter vecka 14 är det ingen fara att opereras, går in i 14+0 imorgon och operationen är inte förrän 27/8. Är lika nervös och orolig ändå. Eftersom operationen är planerad säger de att det är bättre än att jag måste åka in akut och göra den och kanske när magen är större och mer ivägen.

  • Äldre 11 Jul 11:23

    Hur fixar ni värmen förresten? Tycker den är rätt jobbig och mitt illamående har inte gett med sig än så det blir svårt att äta.

  • Äldre 11 Jul 13:23

    Ja det blir till att ta fram fläkten nu för det är så varmt.

  • Äldre 12 Jul 14:17

    Tack för tipset om kalla fotbad Carolina01. Har inte alls tänkt på det.

    TS: Härligt med långa inlägg :)

    3oyo: Så skönt att allt gick bra. Kommer få titthåls operation. Har också tänkt på detta med smärtlindring efteråt att det blir nog inte mer än alvedon så jag hoppas jag inte har för ont.

    Var med om en äcklig sak idag. Delar med mig så ni kanske har tips att ge. Var i affären med mina två flickor innan och helt plötsligt började jag svettas och bli yr. Tog vad jag hade och gick för att betala. Väl i kassan, tog typ 30 sekunder efter att jag började känna mig yr, så skakade jag och var så yr. Hon i kassan sa direkt hon såg mig sätt dig ner du är helt vit du kommer svimma. Hon sprang runt till mig så jag kunde sätta mig på golvet. Som tur va svimmade jag inte och jag fick förklara att jag var gravid varpå en annan mamma kom med Cola och så fick jag hjälp till en stol. Efter en stund med dricka o vila mådde jag bättre. Förmodlingen lågt blodsocker. Har inte diabetes men har fått hem i vecka tolv och gjort blodsockertest i tre dagar där det visade att jag var nere på 2,7 ibland. Mådde dåligt då men absolut inte som idag. Det ändå läkaren säger till mig på specialist mödravården är att äta regelbundet vilket jag gör just för att om det går för länge så blir kanske blodsockret för lågt. Saken är att jag hade ätit för max en timme sedan. Hade lågt ibland när jag väntade den lilla men inte så. Stora dottern blev orolig och frågade vad hon ska göra när jag svimmar. Fick förklara massor för henne. Känns inte så tryggt att vara ute själv med barnen längre men jag kan inte låsa in oss fram till runt den 10/1.

  • Äldre 12 Jul 14:18

    Förlåt för långt inlägg.

  • Äldre 15 Jul 13:38

    Edvina och Carolina: Tack för era tips. Har alltid med mig något ätbart och äter regelbundet även om jag inte är hungrig pga att illamåendet slagit till med storm igen. Får också väldigt lågt blodtryck under graviditeten så har alltid med mig vatten och dricker mycket och rör på mig. Har hört att salt också kan hjälpa om man har lågt blodtryck. Har även lågt järnvärde i depåerna dock inte lågt hb än (hade detta redan innan graviditeten) och har svimmat av det. Tabletter hjälper inte så nu mer eller mindre bråkar läkare inne på specialist mödravård om det ska ge intravenöst eller inte trots att en specialist på detta med järn säger att jag ska ha. Hoppas det släpper lite för det är en plåga.

    Cravings har jag inga än men med vår första hade jag tacos åt det till frukost, lunch och middag väldigt många dagar i veckan Skrattande

  • Äldre 16 Jul 15:38

    Med första gick jag upp 15 kg och med andra gick jag upp 6 kg som alla försvann under förlossningen. Jag tänkte inte direkt på vad jag åt utan åt allt och träna något direkt gjorde jag inte. Blev promenader med hundarna som det blir nu men denna gången måste jag köra ett program mot ryggen då jag har sådana problem och tänkte även testa gravid yoga. Någon som testat gravid yoga?

    Tränar ni och isf vad?

  • Äldre 21 Jul 12:14
    mullemeck skrev 2014-07-19 21:23:25 följande:

    Jag tänker fortfarande att någonting är "fel" och att det kanske inte kommer någon bebis. Jag mår ju illa, är trött och har inga blödningar eller så. Men jag mår inte lika illa som med de två tidigare graviditeterna. 
    Jag vill inte/vågar inte tro att det finns någonting där inne på riktigt. 

    Är det någon mer som känner såhär?


    Känner precis som du. Mår illa från och till men inte lika mycket som i början. Känner livmodern långt ner lite till höger och tyckte att jag kände bebis när jag skulle sova i förgår. Är i vecka 16 nu (15+2) och idag har vi tid till bm för att lyssna på hjärtljud och lite så. Är mycket mer nojig denna graviditet än dem andra.
  • Äldre 22 Jul 10:25
    Carolina01 skrev 2014-07-21 23:37:00 följande:

    Nån som känt sin bebis röra dig än? Jag kände igår (tror jag iaf), är i v 14:)!


    Ja en kväll var där himla fart där inne :) Sen dess har jag känt lite var dag. Är i vecka 16 nu.
Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!