• Äldre 29 Jun 08:29
    34957 visningar
    873 svar
    873
    34957

    Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!

    Hej. Hoppas jag kan hänga med här :) väntar tredje barnet med bf 26 februari :) är idag i vecka 5+2 illamående av och till och ömma bröst. De andra barnen är 5 och snart 4 så fullt upp hemma :) dock har sonen som fyller fyra i juli börjat prata att han vill vara storebror :)

  • Äldre 30 Jun 10:33

    Sasso: kul då är det fler med samma åldersskillnad mellan barnen :)

    Illamåendet kommer och går. Har dock inte behövt kräkas någon gång ännu. Men det kommer säkert. Dock hopppas jag slippa det som ni skriver om tunnelbanan och sådan offentlig situation. Jobbar inom hemtjänst så här också funderat på vad säga och göra om jag måste kräkas.

  • Äldre 1 Jul 20:04

    Emya: välkommen!

    Magen uppsvälld och ömmar och stor som en boll. Hmm hur sjutton ska detta gå? Tur att den lägger sig på dagarna annars skulle jag bara avslöjad redan på jobbet :)

    Ha en trevlig kväll alla!

  • Äldre 3 Jul 09:57
    Numberthree skrev 2014-07-03 08:40:22 följande:

    Idag ska vi på ul för att beräkna grav.längd och ta blodprov för kub. Längtar så efter att se liten men jag är samtidigt skräckslagen ... Tänk om där inte är nån eller att det är uppenbart fel, typ saknar huvud eller har tre armar.


    Kommer gå galant för dig idag :) mysigt att få se den lilla!

    Inskrivningen gjord idag. Läskigt men ändå spännande :) ser fram emot de kommande veckorna med skräck.. illamående till tusen idag.. och jobba kväll idag och imorgon. Ska helt enkelt kämpa mig igenom detta. :)
  • Äldre 5 Jul 10:45
    Vårtpyre skrev 2014-07-05 08:50:27 följande:

    Oro, hur har ni det med de?

    Jag är så extremt orolig, ringde barnmorskemottagning i går för jag vet inte riktigt hur jag ska hantera den! Enligt henne brukar många bli oroligare och oroligare för varje barn...

    Känner ni av oron mer nu än tidigare graviditeter?


    Jag är mycket orolig denna gången. Suck! Dock pga förra som blev missfall... De förra hade jag inte ens en tanke på att det skulle gå åt skogen.
  • Äldre 10 Jul 10:11
    Laura79 skrev 2014-07-09 22:25:41 följande:

    Jag är på semester med familjen inkl. min mamma och pappa. Jag vill inte berätta ännu så jag försöker dölja. Är rätt jobbigt. Magen är uppsvälld och det ser ut som om jag är i typ v 20 (är i v 7) speciellt på kvällen, tröttheten tar död på mig, illamåendet likaså och jag har slut på ursäkter vad gäller avsaknaden av vin till middagen. Jag vill inte berätta dels för att jag knappt tror på det här själv, dels för att jag inte tror att de kommer bli särskilt glada. Jag vill helst inte berätta alls. De kan få upptäcka det när barnet är född. Tror dock att det finns viss risk att graviditeten syns innan dess ????


    Känner igen det där.. vill inte heller berätta för vissa i familjen. Typ svärmor och svärfar. Men precis som du så är magen brutalt svullen..låt ju synas snart ändå. Vecka 8 imorgon.
  • Äldre 12 Jul 23:23

    Emms: fy vad läskigt men skönt att rådiga vuxna befann sig där och stöttade.

    Här kämpar man på med illamåendet och försöker härda ut på jobbet. Frukost och lunch är en plåga men nödvändigt. Kvällarna går lite bättre iaf! Är dock aldrig sugen på mat eller något...

    Märker att graviditeten påverkar humöret. Rök ihop med svärmor över sms idag efter hon annonserat att hon satt på Arlanda och ta en sista minuten när hon vetat i ca 2 veckors tid att vi firar sonen imorgon! Hon som ringde igår och frågade hur vi skulle göra med tårtor osv. Blev skitarg och mina föräldrar som inte vt något bad mig lugna ner mig... Hmm...

  • Äldre 13 Jul 19:57
    Loncelot skrev 2014-07-13 07:56:55 följande:

    Varför blir du sur? Skulle min mamma eller svärmor komma på nått sånt hade jag bara blivit glad att dom gör nått kul som äldre, mina gör typ aldrig något annat än jobbar så jag skulle bli överlycklig om dom kom på något sådant.


    Hon och jag har nyss bråkat om att hon favoriserar dottern framför sonen, vilket gör att denna inte känns bättre när det är han som skulle firas. Och hon erbjöd sig att hjälpa till med tårtor i fredags och igår lördag drar utomlands.. Det anser inte jag känns rätt mot oss. Hon kunde ha åkt idag eller imorgon.
  • Äldre 15 Jul 18:14

    Edvina: varför ska du göra två glukosbelastningar?

    Jag vill inte göra sådan alls. Men om det verkligen behövs så gör jag väl en.

  • Äldre 27 Jul 21:01
    mullemeck skrev 2014-07-27 16:48:21 följande:

    Går in i vecka 13 idag! Igår kände jag mig piggare och inte alls illamående förrän på eftermiddagen. Tjoho tänkte jag, det har vänt! Men idag känner jag mig SÅ trött, dimmig, illamående, seg, hungrig och allt däremellan :(

    Jag väntar faktiskt på lite svalare väder. Vill ha svalka! Jag älskar att det är fint och soligt men inte nu när man är illamående och trött.

    Hoppas ni andra mår bättre.


    Vädret här har ökat mitt illamående och jag är så värmekänslig! helt slut efter minsta lilla och sedan så mår jag konstant illa. Jag som hoppats det hade vänt! Vecka 9+2 idag :)
  • Äldre 31 Jul 15:29
    pingeming skrev 2014-07-31 12:56:22 följande:

    Förresten hur har era föräldrar och svärföräldrar reagerat?

    Jag har inte så mycket kontakt med min pappa så där vet jag inte och bryr mig inte heller, min mamma är glad och vill se magen och grejer :)

    Men min svärmor däremot verkar inte hurra, när hon fick reda på det sa hon bara spydigt "jag har inga Kommentarer" och efter detta har jag upplevt nästan 4 veckors semester med henne, enligt mig helt hemsk veckor för stört mig som bara den på det hon sa och hon har inte frågat något eller sagt något efteråt :( svärfar däremot har ändå nämt det lite och sagt att jag borde ta det lugnt och frågat vad jag tror det är och så.

    Känner just nu att svärmor inte behöver komma närheten av bebis när den är född, överreagerar jag kanske?


    Jag ligger i konflikt med svärmor och hon vet ingenting ännu men jag har samma tankar. Hon krånglar med de två vi redan har å varför ens få njuta av den tredje? Men så har Vi också historia med henne att hon favoriserar den ena av våra barn. Dottern är favoriten och sonen hamnar alltid i andra hand.

    Min far och hans sambo var positiva :) svärfar med sambo och min mamma med make vet ingenting ännu. Svärfar får veta nästa helg tillsammans med barnen :) vi ska till sthlm med dem på hotellweekend så då blir det svårt att tacka nej till alkohol en hel helg.
  • Äldre 7 Aug 09:27

    Nu går det inte att följa snart. Magen putar något misstänkt och den lär ju inte bli mindre ;) Men illamåendet är fortfarande kvar. I helgen blir det sthlm med svärfar och hans sambo så vi lär berätta då jag inte dricker alkohol. Och jag lär leta nya kläder ;) barnen kommer nog också få veta imorgon :) längtar efter att berätta för dem.

  • Äldre 14 Aug 21:41

    Mullemeck: fy vilket hemskt besked!! Ta hand om varandra nu!! Styrkekramar till er!

  • Äldre 19 Aug 21:05

    Har inte varit inne på ett tag så får ta och läsa fatt.

    Vecka 13 nu och små rörelser har börjat ge sig till känna därinne :) nästan alla vet nu vilket känns skönt då magen växer som bara den.

    Ser att många nya tillkommit kul! Grattis till er alla! Hoppas allt går bra framöver för alla :)

  • Äldre 21 Aug 16:32

    Nu har jag hittat tråden :)

  • Äldre 29 Aug 12:27

    Mulle meck: vilket otroligt oprofessionellt bemötande ni fick! Stackare att behöva gå igenom något sådant och sedan bemötas på ett sådant känslokallt sätt. Jag har ju inga positiva erfarenheter av förlossnings barnmorskor överhuvudtaget men detta är ju bara fel! Tur art ni hade varandra och hoppas kroppen läker fort så du slipper påminnas varje dag av kroppen åtminstone. Stor kram till er båda och all lycka till i framtiden med vad ni bestämmer er för!

  • Äldre 18 Dec 23:00
    Numberthree skrev 2014-12-17 22:56:22 följande:

    Jag heter Annica Hammarbäck om nån kan hjälpa mig in i hemliga tråden på fb. Jag har brudklänning på mig på min bild.

    Fan tjejer imorn ska vi ha begravning för vår äldsta tjej som gick bort den 6e dec helt utan förvarning. Världens piggaste tjej (visserligen med cp och ep men frisk som bara den trots funktionshinder). Det är helt ofattbart, vårt hjärta bara 6,5 år.


    Fy vad hemskt att behöva gå igenom :( styrkekramar till er!
Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!