• Äldre 4 Jun 22:41
    34981 visningar
    873 svar
    873
    34981

    Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!

    Jag har precis fått reda på att jag är gravid med vårt tredje barn. Är bara i vecka 5. Men joho så kul med ett syskon till!!

    Storasyskonen är snart 4 och 2 och de kommer att vara lite dryga 4.5 och 2.5 när bebisen kommer. Beräknat 8/2 2015. Fler som väntar tredje???

  • Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!
  • Äldre 17 Aug 07:15

    1:an - BF + 6. Fick värkar på natten som försvann på morgonen och var borta hela dagen. Återkom på kvällen. Hon kom ut 4 timmar efter det att vi kom in. 3 krystvärkar ;). Väl inne gick det ganska fort alltså. Öppnade mig från 7 till 10 på 2 min. BM var på väg ut för att ta en fika ("det här kommer ta lite tid", sa hon) när jag fick ropa tillbaka henne. Lustgas och eda.

    2:an - BF + 1. Lite känningar hela dagen men jag trodde inte det var på riktigt. Tänkte att det var lite förvärvar eftersom de var så milda. Vid ca 15 ställde jag mig upp för att hämta ngt i köket och då kände jag ett enormt tryck neråt och skrek till maken "nu kommer den". In i bilen med storasyster under armen (eftersom barnvakten omöjligen skulle hinna) skrevs in kl 16. Kl 17 kom barnvakten och hämtade storasyster och kl 18 är lillasyster ute. 2 timmar på sjukhus. Samma den här gången - 3 krystvärkar. Ingen smärtlindring.

    Den här gången tänker jag campa utanför sjukhuset vid BF. Är livrädd att jag inte ska hinna in. Min mammas förlossningar ser ungefär ut som mina. Hennes trea tog längst tid så vem vet kanske är det samma för mig. Skulle faktiskt bli glad om det tog lite längre tid. Inte jättelång tid så klart men lite längre.

  • Äldre 17 Aug 09:24

    Mina tre förlossningar har varit ganska lika varandra. Alla har tagit ca 12tim från första känning men blivit lite smidigare mot slutet. Jag har tagit lustgasen med alla tre. Alla killarna har varit stora. Första blev igångsatt med gele pga. att det sipprade vatten flera dagar. 12tim. Nästan 2tim med krystvärkar! Född v. 39+3, 4375g och 53cm. Andra startade spontant med värkar v. 38+6. 12tim, 20min krystvärkar. 4160g och 50cm. Tredje var seg som 17 i starten. På och av med värkar i ca 3dygn innan jag slutligen åkte in v. 39+2. 12tim. Krystvärkar 20min. 4285g och 52cm. Alla har varit smidiga medicinskt men satan i gatan vilken smärta Antar att det blir ngt liknande nu med fjärde. Önskar en kvickare start än med tredje dock!!

  • Äldre 17 Aug 10:11

    Min första tog 17 tim. Började med att vattnet gick innan jag känt nåt. Lustgas å eda. Så här i efterhand har jag förstått att det var en bra förlossning men jag tyckte det gjorde såå ont. Var inte alls förberedd på den smärtan. Va helt hes dagen efter så mkt som jag skrek

    andra gången fick jag en värk som jag tolkade som en sammandragning men fick en liten blödning också då de tyckte att jag skulle komma in för å kolla den. Å det va väl tur det för när hon undersökte mig va jag öppen sju å en timme senare hade jag min bebis i famnen!? snacka om chock. Hade suttit hemma och trott det var sammandragningar när det var värkar, haha vadå skillnad på smärtan som med första.

    nu tänker jag nog göra som förgående talare å campa utanför förlossningen. Det har ju inte ens gått ett år sen jag fick sista. Känner mig liite nervös faktiskt över hur fort det går denna gång.

  • Äldre 17 Aug 15:36
    Michelle 341 skrev 2014-08-16 22:57:03 följande:

    Grattis till flickan ;)


    Vi får väll se vad de blir. Kul om de var en tjej. Men både jag och mannen har bara killar runt oss.
  • Äldre 17 Aug 15:41

    Tänkte höra om ni vill vara med i en fb grupp med mammor som får barn i Jan -feb. Med sonen gjorde vi en grupp och vi har god kontakt än i gruppen och de blir ju snart 3 år vi har följts åt.

  • Äldre 17 Aug 16:58

    Startat en grupp nu. Den heter Barn januari och februari 2015

  • Äldre 17 Aug 22:12

    Har en fråga till er eftersom jag inte vet hur långt gången jag är riktigt. Har sedan ett par dagar känt att det stramar i ligamenten runt livmodern när jag vänder och vrider mig. När började ni känna det?

  • Äldre 18 Aug 06:41

    Michelle 341: Typ v 3 Det var ett av mina tidiga graviditetssymptom. Det har dock blivit mer, är nu i vecka 17. Holmeen: Kul!! Ska kika..

  • Äldre 18 Aug 11:06
    Holmeeen skrev 2014-08-17 16:58:06 följande:

    Startat en grupp nu. Den heter Barn januari och februari 2015


    Heter den exakt så? Jag hittar den inte.
  • Äldre 18 Aug 11:21

    Nr 1 kom v 38+0 med akut snitt då vi hade ett planerat snitt pga säte men hon ville ut tidigare och jag vaknade av att vattnet gick den 1 januari.

    Nr 2 kom på  BF men fy vilken tuff förlossning. Fick problem med njuren så de valde att sätta igång mig. Först tog de vattnet men det satte inte igång några värkar (hade inga värkar med första heller trots att det tog många timmar innan det blev snitt) så jag fick värkstimulerande dropp som gjorde att var 30 sekund hade jag värkar i 14 timmar. Dem kunde inte förklara varför jag fick de så tätt. Sedan var det krystvärkar i 2 timmar som slutade med att Nathalie fastnade så rätt var det var, var rummet fyllt med ca 10 personer allt från förlossningspersonal till barnläkare med respirator. När de väl lyckades dra ut henne trots att bm bara hade lite tag om huvudet (de ca 2 cm som kom ut när jag krysta) var hon väldigt blå och livlös. Som tur var så slutade allt bra men om jag ska vara ärlig så efter den förlossningen har jag en enorm rädsla inför denna och får panik och ångest bara av att tänka på det. Att det var personalbrist så min man fick springa runt och larma då vi bara hade en bm hos oss som inte våga släppa det lilla grepp han hade gjorde det inte bättre.

    Michella 341: Hade det rätt tidigt med minns dock inte veckan men det har blivit mer nu.

Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!