• mcmf
    Äldre 7 Jun 19:46
    3235 visningar
    43 svar
    43
    3235

    BF Januarii/ Februari 2015. Någon från Sandviken/Gävle trakten

    Hej hej
    Kände att det vore roligt och lära känna någon som är bor i Gävleborgs trakterna. Själv är jag inflyttad från Dalarna och känner inte så många här förutom kollegorna och sambons vänner. Har BF 2 Februari. Någon som väntar barn ifrån Gävletrakten?Glad

  • Svar på tråden BF Januarii/ Februari 2015. Någon från Sandviken/Gävle trakten
  • Äldre 7 Jun 20:40
    #1

    Ja här har du åtminstone en till. Jag är i vecka 6 och har BF i början av februari. Det är bara ett par dagar sedan jag fick veta och det är mitt första så just nu läser jag och Googlar för fullt för att få grepp om vad vi har framför oss. Och hoppas att allt ska gå bra förstås :)

  • mcmf
    Äldre 9 Jun 22:57
    #2
    Josefiiin skrev 2014-06-07 20:40:27 följande:
    Ja här har du åtminstone en till. Jag är i vecka 6 och har BF i början av februari. Det är bara ett par dagar sedan jag fick veta och det är mitt första så just nu läser jag och Googlar för fullt för att få grepp om vad vi har framför oss. Och hoppas att allt ska gå bra förstås :)
    Oj va skoj!:) Det är samma här. Första barnet så man känner sig en aningen förvirrad. Sitter och läser och googlar. Blir lite maniskt på nå vis. Men det släpper säkert efter ett tag när man börjar vänja sig med tanken:) Är ni från Gävle eller Sandviken?
  • Äldre 21 Jun 08:22
    #3

    Jag bor i Sandviken men har bott i Gävle i några år :) Hur mår du? I veckan har jag varit sjukt trött & mått mycket illa. Tyvärr orkar jag inte med så mycket mer än att jobba fastän jag väldigt gärna skulle vilja träna också.

  • mcmf
    Äldre 23 Jun 07:47
    #4

    Jo jag mår helt okej. Är totalt slut på kvällarna bara och skulle kunna sova dygnet runt. Men jobbar sista veckan nu sen har jag semester i 4 veckor. Vilket jag ska tillbringa i sängen haha
    Idag ska vi på vårt första möte med barnmorskan i Sandviken. Ska bli spännande. En viss oro också. Helt plötsligt så blir allt så verkligt. 
    Förstår att man knappt orkar göra något annat än o jobba. Jag har vart dålig på o träna på sista tiden. Men tänkte jag skulle ta tag i det  nu så man kan försöka hålla vikten någorlunda. Min största skräck är att se ut som en flodhäst;)

  • Äldre 24 Jun 07:59
    #5

    Haha jag kände igen mig precis på den där beskrivningen så jag var tvungen att scrolla upp & se om det var du eller jag som skrivit. Haha :) Jag går också på semester nästa vecka. Underbart! Var tränar du och vad har du för barnmorska? Jag tränar på Må Bättre & har varit till Eva-Marie på Familjecentralen i Södra Björksätra på ett första hälsosamtal. Inskrivningen blir i juli. Har ni börjat berätta?

  • mcmf
    Äldre 29 Jun 14:12
    #6

    Just nu så tränar jag ingenstans. Tänkte jag skulle skaffa kort nu på parkbadet. Så kan man simma sen när man blir riktigt stor;) Men jag har inte tagit tag i det än. Annars har jag en hund som får ut mig på långa promenader iallfall... Men det har vart dåligt med träning. Vi var till Annelie Wall på norra. Har fått inskrivning den 23 juli. Vi har berättat för min sambos syster och för mina chefer. Men annars så har vi inte berättat för någon. Min familj bor inte här. Jag är från Dalarna. Så jag tänkte berätta för dem när jag träffar dem. Vi har valt och inte berätta för sambons familj heller förutom systern då. Hans morsa skvallrar så mycket så får hon veta då vet hela Sandviken det;) Hur går det för dig nu då? Börjat vänja dig? Har ni berättat för nån?

  • Äldre 2 Jul 00:00
    #7

    Jag är och hälsar på min familj som bor i en annan stad & jag berättade för dem igår. Vilken glädje! Fick stretch marks-kräm och må illa-armband idag & hoppas på underverk. Börjar få lite träningssug villet känns kul :) Illamåendet har gjort mig ganska inaktiv tyvärr.

    Jag är ju inte heller från trakterna så jag får se när jag berättar hemma i Sandviken. Förmodligen får chefen veta direkt efter semestern.

    Imorgon åker jag hem igen. Känns som att det är dags att börja rensa garderoben lite.. De tightaste topparna och klänningarna får nog vara nu. Ser it som att jag ätit lite mycket glass just nu :)

  • mcmf
    Äldre 16 Jul 13:05
    #8

    Vad skoj! Ja nu vet min familj oxå. Känns skönt o vara inne i vecka 12 nu då risken för missfall minskar. Själv så märker jag ingenting på magen. Tycker inte jag blivit nå större. Börjar fundera på om jag är skengravid;) Men de kan ju vara så olika. Just nu ligger jag sjuk. Vilket är riktigt tråkigt nu när man har semester. Men om en vecka ska vi på inskrivning. De ska bli spännande. När ska ni på inskrivning?:)

  • Äldre 21 Jul 10:32
    #9

    Jag har inte riktigt förstått att det växer en bebis i mig ännu, men illamåendet & tröttheten är tillbaka och det är ju alltid bra med symptom även om jag börjar tröttna på just dessa två ;) Jag har tyvärr ätit konstant för att slippa må illa och min vältränade starka kropp har förändrats till fluff :( Jag ligger fortfarande kvar på samma vikt men har blivit större så jag måste ha tappat mycket muskler eftersom jag även dragit på mig en del vötska. Magen är liten på morgonen och lagom efter middagen ser jag ut att vara i sjunde månaden ???? Hoppas att du har kryat på dig. Jag laddsr inför stt åka till Valbo en sväng. Jag måste hitta kläder som inte spänner över magen innan jag börjar jobba nästa vecka :) Vi var på inskrivning för ett par veckor sedan och det gick jättebra. Vi ska tillbaka i början av september & det ska bli såå spännande! Ska ni dit nu i veckan?

  • mcmf
    Äldre 22 Jul 15:32
    #10

    Ne jag har inte heller förstått det. Men det är väl för att jag knappt har nå symptom. Lite illamående ibland på morgonen. Men annars inte så farligt. Men igår kväll var jag så fruktansvärt svälld. Såg ut som jag var höggravid. Var meningen att vi skulle ut o käka igår (jag fyllde år). Men jag kände mig så osexig så vi beställde hem mat istället haha. Dock var de tillbaka till det normala i morse.
    Det blir väl lätt så att man blir lite "mjukare" i kroppen. Jag har gått upp nått kilo. Men de kan lika gärna vara vätska nu när de är så varmt samt att jag rör mig väl mindre under semestern. Har ganska så aktivt jobb annars. Men på måndag börjar jag jobba igen o faktiskt ska de bli lite skönt att komma tillbaka till vardagen.
    Vad konstigt att ni fick skriva in er då. Vi var ju iväg vecka 8, men då pratade de bara om kost o alkohol. Själva inskrivningen blir imorgon och sen blir de ultraljud i september. Konstigt de är olika när de är samma landsting/kommun.... 
    De ska bli riktigt spännande att åka på UL. De ser jag verkligen fram emot. 

    Har du kollat på någon förlossning? Jag har suttit o kollat på några stycken på nätet (mer av de närgångna). Är nog för att jag är lite rädd samtidigt som jag tycker det är lite spännande. 

Svar på tråden BF Januarii/ Februari 2015. Någon från Sandviken/Gävle trakten